ZMAGOSLAVJE NOVE ALFE ROMEO 33 STRADALE NA “CONCORSO D’ELEGANZA VILLA D'ESTE”

  • “Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, eden najstarejših in najprestižnejših dogodkov v panogi, vsako leto okrona najlepše starodobne avtomobile, od leta 2002 pa tudi najbolj fascinantne prototipe.
  • Novi, po meri izdelan Alfa Romeo 33 Stradale je osvojil prestižno nagrado “Design Concept Award”; s tem se je število zmag italijanske znamke v tej kategoriji povzpelo na pet.
  • Alfa Romeo je edina avtomobilska  znamka, ki je na tem dogodku v istem letu osvojila dve glavni nagradi: leta 2002 sta jo prejela modela 6C 1750 in Brera, ter leta 2012 Alfa Romeo 6C 1750 GS in Alfa Romeo 4C Concept.
  • Novi 33 Stradale predstavlja nov način pojmovanja butične proizvodnje vozil, kot spreten preplet obrtniških procesov, tehnoloških inovacij in želja kupcev.

 

Na slovitem dogodku “Concorso d'Eleganza Villa d'Este” – ki že od leta 1929 okrona najlepše starodobne avtomobile, ter od leta 2002 tudi najbolj fascinantne prototipe – je novi Alfa Romeo 33 Stradale prejel ugledno nagrado “Design Concept Award”, kar ga potrjuje za edinstveno in neponovljivo umetnino v gibanju, ki združuje dediščino, brezčasno lepoto in inovativnost.  

 

To nagrado je že petič prejel avtomobil znamke Alfa Romeo; osvojili so jo modeli Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 in Alfa Romeo 4C Concept. Alfa Romeo je tudi edina znamka, ki je v istem letu osvojila obe glavni nagradi na dogodku, »Coppa d'Oro« in »Design Concept Award«: leta 2002 Alfa Romeo 6C 1750 in Alfa Romeo Brera, leta 2012 ponovno Alfa Romeo 6C 1750 GS (serija 6, 1933) ter Alfa Romeo 4C Concept.

 

Letos je nagrado prejel novi 33 Stradale, "manifest" zmogljivosti italijanske znamke – zdaj in v prihodnosti – v smislu sloga in vozne izkušnje. Novi avtomobil, izdelan po meri, temelji neposredno na modelu Tipo 33, velikem imenu svetovnega avtomobilizma in ikoni šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki še danes velja za enega najlepših avtomobilov vseh časov. Novi dvosedežni kupe, izdelan v samo 33 ekskluzivnih primerkih, združuje dediščino in prihodnost ter je izdelan po edinstvenem obrtniškem postopku, na popolnoma enak način kot v renesančnih obrtniških delavnicah in v priznanih italijanskih delavnicah karoserij v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

 

Uspeh veličastnega 33 Stradale določa njegova kiparsko izklesana lepota z uvedbo novih oblikovalskih elementov iz novega slogovnega jezika znamke. Natančneje, zunanjost pooseblja "nesporno lepoto" s popolnim ravnovesjem med razmerji, volumni in obdelavo površin. Notranjost izstopa po minimalističnem dizajnu, privlačnem ambientu in vrhunskih materialih, ki podkrepijo vozno izkušnjo, pri čemer zvesto spoštujejo estetiko in tehnologijo modela Tipo 33 Stradale iz leta 1967.