Trojno zmagoslavje za vozila »Made in Italy« v Nemčiji: Alfa Romeo osvojila tri prva mesta na tekmovanju za najboljše avtomobile »Best Cars«

  • Bralci revije auto motor und sport so modelom Alfa Romeo Tonale, Alfa Romeo Giulia in Alfa Romeo Stelvio podelili najvišja mesta v posameznih kategorijah.
  • Rekordno leto: prvič v zgodovini podeljevanja nagrad "Best Cars Awards" so vsi trije modeli znamke Alfa Romeo zmagali v svojih kategorijah.
  • Za Giulio je to že sedma zmaga, medtem ko je Tonale slavil prvič.

Trojni uspeh za Alfo Romeo: italijanska znamka je osvojila tri prva mesta na tekmovanju za najboljše avtomobile leta 2024, ki ga organizira nemška revija auto motor und sport. Giulio so bralci revije že sedmič izglasovali za zmagovalko v kategoriji srednje velikih uvoženih vozil. Stelvio in Tonale sta prav tako osvojila prvi mesti v svojih kategorijah. Uspeh brez primere: celotna modelna paleta znamke Alfa Romeo na najvišjih stopničkah zmagovalnega odra. Športna limuzina Alfa Romeo Giulia je z 21,5 odstotki prejetih glasov ubranila naslov v kategoriji srednje velikih uvoženih vozil in za seboj pustila 18 tekmecev. Alfa Romeo Tonale je zmagal med 34 modeli v kategoriji uvoženih kompaktnih SUV vozil. Modelu Alfa Romeo Stelvio pa so bralci revije auto motor und sport podelili prvo mesto med 45 uvoženimi modeli v kategoriji velikih SUV vozil. Na 48. izboru za nagrade "Best Cars" so bralci revije auto motor und sport izbirali med 455 aktualnimi modeli, razvrščenimi v trinajst kategorij; med kandidati so bili tudi uvoženi modeli.