NOVI ALFA ROMEO TONALE:
»LA METAMORFOSI« SE ZAČENJA

Alfa Romeo predstavlja novi model Tonale, ki pomeni začetek preobrazbe znamke. Znamka Alfa Romeo z modelom Tonale ostaja zvesta svojemu značaju prefinjenega italijanskega športnega duha od leta 1910, hkrati pa se korenito razvija v prihodnost, ki prinaša načrtovanje novega obdobja povezljivosti in elektrifikacije.

Novi Tonale se ponaša s prepoznavno, strastno in futuristično zasnovo.


Nekatere slogovne značilnosti, ki so značilne za znamko Alfa Romeo, so ponovno uporabljene v sodobni preobleki, na primer platišča s petimi luknjami v obliki »telefonske številčnice«, zaslon na »teleskopski« instrumentni plošči, športni volan s tremi kraki, zadnji žarometi s sinusno krivuljo osvetlitve ali žarometi »3 + 3« z novo prilagodljivo matriko s tehnologijo Full-LED, ki spominjajo na ponosen videz modela SZ Zagato ali konceptnega avtomobila Proteo.


V notranjosti, na katero je močno vplivala dirkaška preteklost znamke Alfa Romeo, je pikolovski občutek za podrobnosti združen s stalnimi prizadevanji za najvišjo kakovost. Osredotoča se na voznika ter mu s preprostim dostopom do vseh tipk za upravljanje zagotavlja varno in neprekosljivo vozno izkušnjo.

 

Pri družbi Alfa Romeo so ustvarili edinstvene in ekskluzivne tehnične rešitve, da bi z elektrifikacijo poudarili značaj znamke. Smer znamke Alfa Romeo je jasna: elektrifikacija ustreza značaju znamke, njen namen pa je preoblikovati športnost za 21. stoletje.Na voljo sta dve ravni elektrifikacije: hibrid in priključni hibrid Q4, ki so ju pri družbi Alfa Romeo razvili za zagotavljanje najboljše zmogljivosti v razredu. Hibridna različica ponuja resnično električno vozno izkušnjo s popolnoma novim 48-voltnim hibridnim sistemom s turbopolnilnikom s spremenljivo geometrijo (VGT), ki je zasnovan posebej za znamko Alfa Romeo in lahko poganja kolesa tudi, ko je motor z notranjim zgorevanjem izklopljen.Različica priključnega hibrida Q4 z 202 kW (275 KM) in štirikolesnim pogonom je najzmogljivejša in najučinkovitejša v ponudbi in najboljša v razredu, njen pričakovani doseg v električnem načinu pa je do 80 km v mestnem ciklu.

Še en element vsakega pravega vozila Alfa Romeo je vozna dinamika, ki pri modelu Tonale izpolni pričakovanja. Popolna porazdelitev mase zagotavlja neprekosljivo vodljivost v ovinkih. Njegovo krmiljenje je najbolj neposredno v razredu (13,6) in je edino vozilo v razredu z integralnim zavornim sistemom – sistemom elektronskega zaviranja (»brake-by-wire«), ki zagotavlja takojšnjo odzivnost in upravlja regenerativno zaviranje. Edinstven je tudi zaradi zavornega sistema s 4-valjnimi fiksnimi zavornimi čeljustmi Brembo. Opremljen je tudi z neodvisnim sistemom vzmetenja MacPherson s tehnologijo FSD (prilagoditev moči blaženja frekvenci nihanja vozila) in elektronsko krmiljenim vzmetenjem »Alfa Active Suspension«, štirikolesnim pogonom Alfa Romeo Q4 za hibridna vozila, ki zagotavlja neprekosljivo vodljivost in varnost, ter elektronskim samozapornim diferencialom Alfa Romeo za najboljši oprijem.Programska oprema in povezljivost sta zasnovani za izboljšanje izkušnje voznika, ki je in ostaja najpomembnejši dejavnik. Model Tonale je serijsko opremljen s popolnoma novim informacijsko-razvedrilnim sistemom s prilagodljivim operacijskim sistemom Android in možnostjo vzpostavitve povezave 4G z brezžičnim posodabljanjem, popolnoma digitalnim 12,3-palčnim zaslonom instrumentne plošče in glavnim 10,25-palčnim zaslonom na dotik ter naprednim večopravilnim vmesnikom. Dva velika zaslona, v celoti izdelana s tehnologijo TFT, ki skupaj merita 22,5 palca, sta najboljša v razredu.

Tonale kot prvi avtomobil na svetu predstavlja tehnologijo nezamenljivih žetonov (NFT), resnično inovacijo v avtomobilski panogi. Digitalno potrdilo NFT temelji na tehnologiji »kartice blokovne verige«, nespremenljivem zapisu glavnih delov življenjske dobe posameznega vozila. S soglasjem kupca NFT beleži podatke o vozilu kot jamstvo, da je bilo vozilo ustrezno vzdrževano, kar ugodno vpliva na njegovo preostalo vrednost.

Še ena inovacija pri modelu Alfa Romeo Tonale so vgrajene funkcije glasovnega pomočnika Amazon Alexa: poiščite interesne točke, dodajte izdelke na nakupovalni seznam ali upravljajte svoj sistem za avtomatizacijo doma, ne da bi odvrnili pozornost s ceste. Prav tako lahko na domači napravi Alexa kadar koli preverite informacije o stanju vozila, preverjate raven napolnjenosti baterije in/ali goriva, poiščete zadnjo lokacijo vozila, pošljete ukaze za daljinsko zaklepanje in odklepanje vrat ter še veliko več.

 

Za volanom modela Tonale je tehnologija tudi orodje za zagotavljanje varnosti in udobja: kot denimo druga stopnja avtonomne vožnje z novimi naprednimi sistemi za pomoč vozniku (ADAS). Vsi sistemi delujejo, ne da bi motili voznikovo izkušnjo, kjer nadzor in strast do vožnje ostajata enaka.