Novi Alfa Romeo MILANO: nova oblika športnosti

  • Popolnoma novi model MILANO vrača športnost znamke Alfa Romeo v največji segment na evropskem trgu. Simboličen »dobrodošli nazaj« ljubiteljem modelov Giulietta in Mito ter topla dobrodošlica novi generaciji Alfistov.
  • MILANO na novo definira lepotna merila v segmentu. Zasnovan v italijanskem slogu, v oblikovalskem centru Alfa Romeo Centro Stile: čustvena povezava na prvi pogled, ki temelji na reinterpretaciji tipičnih slogovnih potez znamke.
  • Najboljša vozna dinamika v razredu. MILANO prinaša pristni užitek v vožnji vozil znamke Alfa Romeo – s posebnimi tehničnimi rešitvami, ki jih je razvila ekipa, ki je oblikovala Giulio GTA.
  • Udobje in praktičnost vodilna v segmentu, kar dokazujeta največji prtljažnik med premium konkurenti (400 l) in rešitev shranjevanja kabla za polnjenje Alfa Romeo Cable Organizer.
  • Popolnoma električni MILANO “ELETTRICA” s 54-kWh baterijo je na voljo v dveh različicah moči: 115 kW (156 KM) in z najvišjim nivojem opreme VELOCE s 177 kW (240 KM).
  • MILANO “ELETTRICA” ponuja več kot 410 km dosega, zahvaljujoč odlični aerodinamični zasnovi zadka vozila in najnižji teži med premium kompaktnimi avtomobili.
  • MILANO VELOCE je utelešenje športnosti znamke Alfa Romeo: mehanski samozaporni diferencial, najbolj neposredno krmilno razmerje v razredu, razširjen kolotek s posebnimi stabilizatorji spredaj in zadaj, športno podvozje in zavorni sistem, 20-palčna platišča.
  • Hibridna različica MILANO “IBRIDA” s 100 kW (136 KM) 48-V Hybrid VGT (Variable Geometry Turbo), je edini model v razredu premium kompaktnih vozil, ki ponuja tudi različico Q4 s pogonom na vsa kolesa s samodejnim upravljanjem pogonske osi na zadnji kolesi.

 

Športno srce, kompaktna velikost in prepoznaven italijanski slog. Alfa Romeo predstavlja novi MILANO prav v Milanu, na zgodovinskem sedežu avtomobilskega kluba Milano; na nekonvencionalen način in z dvojnim namenom. Prvi je predstaviti nov jezik znamke Alfe Romeo, drugi pa potrditev čvrste in ponosne povezave z mestom, kjer je bila leta 1910 ustanovljena Alfa Romeo; kot simbol popolnega ravnovesja med inovativnostjo in tradicijo, temeljnimi značilnostmi, ki povezujejo znamko z njenim rojstnim mestom.

 

Lansirna serija MILANO “SPECIALE” predstavlja nov prehod v svet Alfa Romeo za ljubitelje Alfe Romeo in vse, ki so čakali na vrnitev znamke v segment. Da bi zavzela vodilno vlogo, Alfa Romeo ponuja najbolj športen in najbolj vznemirljiv kompaktni avtomobil v svojem razredu, edini, ki lahko nagovori ljubitelje modelov Giulietta in Mito ter pritegne novo generacijo Alfistov.

 

Poslanstvo modela MILANO je doseči novo generacijo in jo nagovoriti z novim oblikovalskim jezikom. Njegova prirojena lastnost je nagnjenost k športnosti, ki jo Alfa Romeo spodbuja že od leta 1910, pri čemer je "športnost" mišljena kot privlačna vozna izkušnja v vsakdanjem življenju.

 

V segment, ki ga zasedajo športne različice osnovnih modelov, MILANO vstopa kot trendovski in edinstven avtomobil, ki združuje očarljiv slog z najnaprednejšo tehnologijo v smislu udobja, povezljivosti in vozne dinamike. MILANO, ki bo na voljo v hibridni in električni različici, z brezkompromisnim udobjem ponuja tudi največji prtljažni prostor (400 l) med premium konkurenti.  

 

MILANO v hibridni različici "IBRIDA" je prvi v segmentu, ki ponuja tudi izvedenko s štirikolesnim pogonom Q4 z avtomatskim upravljanjem osi pogona na zadnji kolesi. Na voljo bo tudi v popolnoma električni različici "ELETTRICA" v dveh izvedenkah: s 115 kW (156 KM) in dosegom do 410 km, ter športnejši VELOCE s 177 kW (240 KM), ki je utelešenje športne DNK Alfe Romeo. Edinstvena oblika ustvari takojšnjo čustveno povezanost. Navsezadnje so vozila znamke Alfa Romeo namenjena tistim, ki na avtomobil ne gledajo samo kot na "prevozno sredstvo", temveč z njim vzpostavijo posebno vez, ki izzove "pristna čustva."

 

Z namenom, da temeljito spremeni koncept športnosti v največjem segmentu v Evropi, je novi MILANO zasnovan kot kompaktni avtomobil z dolžino nekaj več kot 4 metre, s povsem novim, sodobnim športnim slogom, ki presega zgolj zmogljivost in idealno športno lego. Ta drzen in ambiciozen cilj lahko doseže le znamka z več kot stoletno športno zgodovino, kovano na dirkališčih in običajnih cestah. MILANO je tako neke vrste "priročnik" za italijansko znamko, ki je znana po svojem strastnem pristopu k oblikovanju avtomobilov, športni dediščini in zmogljivosti vozil.

 

 

ZUNANJOST

Alfa Romeo Centro Stile na novo definira merila lepote v segmentu.

 

Alfa Romeo temelji na popolnem ravnovesju med funkcionalno lepoto in dediščino brez primere, zaradi česar predstavlja ikono italijanskega sloga na avtomobilskem področju. Novi MILANO vsekakor ni nobena izjema, saj njegove kompaktne mere – dolžina 4,17 metra, širina 1,78 m in višina 1,5 m – vključujejo edinstvenost originalnega in sodobnega sloga, ki so ga v skladu z lastnostmi znamke zasnovali v oblikovalskem centru Alfa Romeo Centro Stile.

 

 

NOTRANJOST

Usmerjena k vozniku za pristno in privlačno vozno izkušnjo.

 

Športna notranjost s sedeži Sabelt je zasnovana s pozornostjo do detajlov, uporabo najboljših materialov in postavitvijo vseh upravljalnih elementov na doseg voznika. Armaturna plošča v legendarnem videzu "teleskopa" naravnost vabi, da zaženete motor in kar najbolje doživite edinstveno vozno izkušnjo. V sredini je popolnoma digitalni 10,25-palčni TFT zaslon za dostop do podatkov o vozilu in nastavitev voznih tehnologij. Na sredini armaturne plošče je proti vozniku usmerjen 10,25-palčni zaslon na dotik. Notranjost dodatno krasijo zračniki klimatske naprave v obliki štiriperesne deteljice (quadrifoglio), simbolom športnosti par excellence.

 

 

VOZNA DINAMIKA

MILANO zagotavlja najboljšo vozno dinamiko.

 

Z najnižjo težo v segmentu in optimalno porazdelitvijo mase, MILANO vstopa v svet električnih vozil kot prava Alfa Romeo. Ekipa, ki je razvila tudi Giulio GTA, je usklajevala razvoj vozne dinamike v testnem centru Balocco, z jasnim ciljem, da bi novi MILANO v svojem razredu dosegel najboljšo lego na cesti. To so dosegli s posebnimi tehničnimi rešitvami v različici VELOCE: ima najbolj neposredno krmiljenje v segmentu (14,6), posebej kalibrirano, da je izjemno natančno, da se poveča njegova izjemna lega na cestišču; športno podvozje je znižano za 25 mm; sprednji in zadnji stabilizatorji so izjemno športni, kar zagotavlja hitro zavijanje z visoko stopnjo oprijema; zavorni sistem ima sprednje kolute nad 380 mm s štiribatnimi monoblok čeljustmi; diferencial Torsen nudi najboljši možni oprijem v vseh pogojih. Visokozmogljive 20-palčne pnevmatike so prav tako specifične za električna vozila in nudijo visoko raven oprijema. Vse to tvori osnovo edinstvenega kompaktnega avtomobila s čisto, prepoznavno športnostjo znamke Alfa Romeo.

MILANO ima lahko vgrajen tudi Alfa D.N.A. sistem.

 

 

POVEZLJIVOST

EV ROUTING: Povezana navigacija.

 

MILANO prinaša najnaprednejšo povezano tehnologijo, ki zagotavlja maksimalno udobje. EV Routing je inovativen povezan sistem, vgrajen v navigacijski sistem, ki samodejno in brez stresa za voznika upravlja potrebe vozila po polnjenju. Vse, kar mora uporabnik storiti je, da nastavi svoj cilj, nato pa navigacijski sistem samodejno izračuna morebitne postaje za polnjenje, ki so potrebne na poti, z dostopom do več kot 600.000 polnilnih mest, najobsežnejšega omrežja v Evropi. Sprotno spremljanje prometa, baterije in sloga vožnje omogoča, da se zanesete na EV Routing za brezskrbno vožnjo glede polnjenja.

 

 

ELEKTRIČNI MILANO ELETTRICA

Nov koncept športnosti.

 

Za električno različico modela MILANO so izbrali vir energije nove generacije, ki združuje električni motor (»Hybrid Synchronous Motor«) in baterijo zadnje generacije. Novi kompaktni športni avtomobil MILANO, ki bo na voljo v dveh različicah moči, 115 kW (156 KM) in 177 kW (240 KM), zagotavlja odlično zmogljivost ter privlačno in športno vožnjo, značilno za vozila Alfa Romeo. Baterija s 54 kWh ponuja visoko energijsko gostoto in zelo dobro razmerje med nazivno in uporabno energijo. Natančneje, v različici s 115 kW (156 KM) litij-ionska baterija zagotavlja 410 km dosega v ciklu WLTP ali in 590 km v mestnem ciklu. Polnjenje novega modela MILANO je zelo preprosto: na 100-kW DC hitrih polnilnih postajah traja manj kot 30 minut, da se baterije napolnijo od 10 do 80 %.

 

 

HIBRIDNA RAZLIČICA MILANO IBRIDA

Električna mobilnost, ki je ni treba polniti.  

 

MILANO ponuja dve možnosti pogona za hibridno različico: pogon na sprednji kolesi ali štirikolesni pogon Q4, prvi v segmentu premium vozil, ki bo na evropske ceste zapeljal v koraku dve.   

 

MILANO IBRIDA uporablja hibridno zgradbo VGT (turbo s spremenljivo geometrijo) s 100 kW (136 KM) in 48 V. Motor z notranjim zgorevanjem prevzame 1,2-litrski 3-valjni motor z Millerjevim ciklom s turbinskim polnilnikom spremenljive geometrije in distribucijsko verigo za največjo zanesljivost. Električno komponento sestavljata 48-voltna litij-ionska baterija in 21-kW elektromotor, vgrajen v inovativni 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ki deluje skupaj z inverterjem in krmilno enoto menjalnika, da zagotovi največjo učinkovitost.

 

 

MILANO SPECIALE

Lansirna serija z vrhunskim nivojem opreme.

 

Lansirna serija MILANO SPECIALE z najvišjim nivojem opreme bo na voljo s pogonskima sklopoma IBRIDA 100 kW (136 KM) in ELETTRICA 115 kW (156 KM). MILANO SPECIALE, omejena lansirna serija, združuje športnost, tehnologijo in udobje v edinstveni konfiguraciji, ki vključuje najboljše, kar ponuja modelna ponudba.

 

Izstopajoče značilnosti zunanjosti so oznaka »Progresso«, mat športni zaključki s poudarki v novi in ​​že ikonični rdeči barvi Arese ter 18-palčna lita platišča »Petali«. Notranjost je okrašena s športnimi in ekskluzivnimi elementi, kot so "Spiga" notranjost iz vinila in blaga, usnjen volan in električno upravljan voznikov sedež z masažno funkcijo. Pozornost do detajlov zagotavlja elegantna 8-barvna notranja osvetlitev, ki poudarja zračnike, osrednji tunel in ikonični »teleskop«. Bogato opremo dopolnjujejo  varnostni sistemi. MILANO SPECIALE ponuja avtonomno vožnjo druge stopnje, povezano navigacijo, 180° zadnjo kamero, prostoročna električna prtljažna vrata in sistem vstopa in zaklepa brez ključa.

 

 

MODELNE RAZLIČICE

IBRIDA in ELETTRICA s tremi paketi za ultimativno TEHNOLOGIJO, EKSKLUZIVNOST ali ŠPORTNOST.

 

Alfa Romeo MILANO predstavlja strategijo modelne ponudbe, ki stranki še dodatno olajša konfiguracijo vozila. MILANO je na voljo s štirimi pogonskimi sklopi: IBRIDA s 100 kW (136 KM), Q4 IBRIDA s 100 kW (136 KM), ELETTRICA s 115kW (156 KM) in ELETTRICA VELOCE s 177kW (240 KM). Ponudbo dopolnjujejo trije paketi:

Techno za najboljše specifikacije v smislu varnosti, tehnologije in funkcionalnosti, kot so avtonomna vožnja 2. stopnje, prostoročno upravljanje električnih prtljažnih vrat, matrične LED luči in povezana navigacija z virtualnim pomočnikom.

Premium za najboljše udobje in ekskluzivnost, zahvaljujoč notranjosti iz mešanice vinila in tkanine, električno upravljanemu voznikovemu sedežu z masažno funkcijo, notranji ambientalni osvetlitvi ter aluminijastimi pedali in zaščitnim pragom .

Sport, ki po definiciji ponuja najboljše v športnosti s sedeži Sabelt, oblazinjenjem iz alkantare in športnimi zunanjimi elementi.