MOŠTVO ALFA ROMEO F1 ORLEN.
ROJSTVO DIRKALNIKA C42


Po tednu testiranj v Barceloni je bil končno predstavljen dirkalnik C42 v vpadljivi rdeči in beli barvi. Najnovejši dirkalnik moštva Alfa Romeo F1 ORLEN je zadnji del sestavljanke, ki je bil potreben za zelo zanimivo sezono v svetovnem prvenstvu formule ena.

Kot prvi dirkalnik, ki so ga izdelali v Hinwilu znotraj predpisane omejitve proračuna in ga je zasnovala skupina po vodstvom tehničnega direktorja Jana Monchauxa, C42 izkorišča možnosti, ki jih narekujejo nov talni učinek, posodobljen paket aerodinamike in 18-palčne nizkoprofilne pnevmatike. To je dirkalnik za najvišja mesta, ki ga poganja nov in izboljšan Ferrarijev motor.

Rdeča in bela barva karoserije, ki so jo ustvarili v oddelku Centro Stile Alfa Romeo, je čudovit in prefinjen poklon zgodovinskim oblikam ter predstavlja dediščino znamk Alfa Romeo in Sauber Motorsport. Območje okrog motorja je obarvano rdeče z diagonalnim prerezom za izražanje še večje dinamičnosti. Zgodovinski napis Alfa Romeo na diagonalnem delu se navezuje na začetek 20. stoletja. Pod njim je napis »Tonale« – ime prvega SUV-ja, ki je bil pred kratkim predstavljen. Simbol športnosti »Quadrifoglio« (štiriperesna deteljica) je viden v zgornjem delu, zadnji del spojlerja pa je obarvan v barve italijanske zastave z napisom »Alfa Romeo«.

Dirkalnik C42, za volanom katerega bosta sedela 10-kratni zmagovalec dirk Valtteri Bottas ter prvi voznik F1 iz Kitajske in edini novinec v sezoni 2022 Guanju Džov, je pripravljen, da pusti svoj pečat.