VALTTERI BOTTAS IN GUANJU DŽOV
MODEL ALFA ROMEO TONALE
PREIZKUSILA NA DIRKALIŠČU


• Celotno moštvo Alfa Romeo F1 ORLEN se je zbralo na odmoru v mestu La Thuile v Italiji, da bi na testiranje pred sezono v Barceloni prišlo kar najbolj zbrano in z napolnjenimi baterijami.

• Poleg udeležbe voznikov moštva Alfa Romeo Valtterija Bottasa in Guanjuja Džova je srečanje popestrila premierna predstavitev prvega elektrificiranega kompaktnega SUV-ja Tonale. Ta model, ki je bil nedavno predstavljen mednarodnim medijem, opredeljuje preobrazbo znamke Alfa Romeo ter pomeni korak naprej v novo obdobje povezljivosti in elektrifikacije.

Moštvo Alfa Romeo F1 ORLEN se je v zadnjih nekaj dnevih zbralo na odmoru pred sezono v čudovitem alpskem okolju mesta La Thuile. V ozračju povezanosti in zbranosti se je moštvo osredotočalo na svoje strategije in cilje za prihajajoče svetovno prvenstvo. Dogajanje sta vodila izvršni direktor znamke Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato in vodja moštva Frédéric Vasseur, spremljalo pa ju je celotno vodstvo in skupina za komunikacije.

Seveda nista manjkala nova voznika Valtteri Bottas in Guanju Džov, ki bosta v tej sezoni v novem enosedežnem dirkalniku C42 na stezo prenašala delo, ki ga je moštvo strastno opravilo. Sezona 2022 prinaša veliko vznemirljivih izzivov in veliko spremembo, ki jo zahtevajo novi predpisi, s katerimi želi vodstvo poskrbeti za zelo zanimivo dirkanje.
Model Tonale je bil nekaj dni po uradni predstavitvi mednarodnim medijem kot častni gost premierno predstavljen v Italiji kot prvi elektrificiran kompaktni SUV, ki obeležuje preobrazbo znamke. Znamka Alfa Romeo od leta 1910 ostaja zvesta svojemu značaju prefinjenega italijanskega športnega duha, z modelom Tonale pa naznanja radikalno evolucijo, ki prinaša načrtovanje novega obdobja povezljivosti in elektrifikacije. Nezgrešljiva italijanska oblika, ki je nadvse zvesta konceptu, iz katerega izhaja. Vrhunska tehnologija in največja povezljivost s popolnoma novim informacijsko-razvedrilnim sistemom. Pri znamki Alfa Romeo so za model Tonale zasnovali edinstvene, ekskluzivne tehnološke rešitve, ki poudarijo njen značaj, da bi voznikom ponudili edinstveno vozno izkušnjo, ki je značilna za znamko, ob tem pa je pikolovski občutek za podrobnosti združen s stalnimi prizadevanji za najvišjo kakovost.
Model Tonale zagotavlja resnično električno vozno izkušnjo: ekskluzivno je prvič uporabljen popolnoma nov hibridni sistem s turbopolnilnikom s spremenljivo geometrijo, ki je zasnovan posebej za znamko Alfa Romeo in lahko kolesa poganja tudi takrat, ko je motor z notranjim zgorevanjem izklopljen. 
Različica priključnega hibrida Q4 z 202 kW (275 KM) in štirikolesnim pogonom je najboljša v razredu, njen doseg v električnem načinu pa je do 80 km* v mestnem ciklu, s čimer je najzmogljivejša in najučinkovitejša različica v ponudbi.
Kupci so v središču delovanja znamke Alfa Romeo. Vrhunska kakovost izdelkov in storitev zagotavlja popolnoma na novo opredeljeno uporabniško izkušnjo.
Če potrebujete več informacij in želite izvedeti več o modelu Tonale: povezava

 

Mesto La Thuile, znano kot divja stran Mont Blanca, ohranja svoje značilnosti gorskega letovišča, ki je daleč stran od vrveža vsakdanjega življenja. V krajih, kot je ta, se lahko ljudje povežejo z neokrnjeno naravo ter se regenerirajo in poskrbijo za dobro počutje, zato je to popolno okolje za srečanje moštva Alfa Romeo.

To je popoln recept, sestavljen iz osupljivih razgledov na gore ter značilnega italijanskega toplega sprejema in tradicije odličnosti.

* Začasne vrednosti v okviru homologacije.