GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED 2022:
TRI PREDSTAVITVE ZA ALFO ROMEO

Goodwood Festival of Speed je največji svetovni dogodek, posvečen motornim športom in avtomobilski kulturi. In letos se mu je Alfa Romeo pridružila s čudovito trojico, ki jo tvorijo novi Tonale Hybrid ter nova Giulia in Stelvio iz serije Estrema, prve globalne posebne serije te blagovne znamke. Za volanom modela Tonale Hybrid bo poseben gost: Guanju Džov, voznik ekipe Alfa Romeo F1 ORLEN, ki je v soboto nastopil na 1,85-kilometrski dirki Hillclimb.

Tonale Hybrid je simbol metamorfoze te znamke v novo elektrificirano dobo. To je prvi elektrificirani C-SUV znamke Alfa Romeo z isto DNK, kot bi jo pričakovali od te znamke. Tonale je hkrati najbolj tehnološka Alfa Romeo vseh časov. To je prvo vozilo, opremljeno z digitalnim potrdilom NFT, vrhunsko povezljivostjo in inovativnim informacijsko-razvedrilnim sistemom, ki vključuje pomočnico Amazon Alexo.Alfa Romeo je izbrala, da bo za njen volan sedel Guanju Džov, voznik ekipe Alfa Romeo F1 ORLEN in prvi kitajski voznik v zgodovini F1. Džov se je v Goodwoodu srečal z ljubitelji F1 in žel podporo vseh navdušenih udeležencev festivala.

Še ena novost Alfe Romeo v Združenem kraljestvu je bila posebna serija Estrema. Giulia in Stelvio Estrema predstavljata prvo globalno posebno serijo, ki povezuje vrhunske dosežke, tehnično popolnost in izjemne vozne lastnosti. V skladu s svojimi koreninami ta vozila poosebljajo duha štiriperesne deteljice v vsakodnevnem življenju.