PREDSTAVITEV SERIJE ESTREMA:
ZA VOZNIŠKE PURISTE

Alfa Romeo predstavlja serijo ESTREMA modelov Giulia in Stelvio – prvo globalno posebno serijo, ki združuje tehnično izpopolnjenost in vozno dinamiko. Duh modela Quadrifoglio se vrača v vsakdanjem vozilu, zasnovanem za športno vožnjo. 

Ta serija, ki je bila predstavljena na sedežu moštva Alfa Romeo F1 ORLEN v Hinwilu, predstavlja nadaljevanje tesnega sodelovanja med družbo Alfa Romeo in njenim partnerjem Sauber Motorsport, s katerim želi strokovno znanje iz Formule 1 kar najbolj izkoristiti pri stalnih prizadevanjih za doseganje učinkovitosti in razvoj najsodobnejše trajnostne tehnologije: ključnega področja za novo obdobje blagovne znamke.

Novo aktivno vzmetenje je del serijske opreme: ker se lahko prilagaja razmeram in slogu vožnje vsakega voznika, zagotavlja izjemno udobje med vožnjo, ne da bi voznike prikrajšalo za športno vodljivost in užitek v vožnji. Poleg tega mehanski samozaporni diferencial, ki je prav tako del serijske opreme, zagotavlja stabilnost in visoko raven nadzora nad vozilom ne glede na oprijem na cestišču ter pri vožnji iz ovinka, pri visokih hitrostih in med pospeševanjem porazdeli navor in vlečno silo.

Obsežna uporaba ogljikovih vlaken poudarja športni značaj in lahki videz serije ESTREMA.   

Modela Giulia in Stelvio serije ESTREMA poganja 2,0-litrski turbobencinski motor z močjo 206 kW (280 KM) ali 2,2-litrski turbodizelski motor z močjo 154 kW (210 KM) v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Ponudbo zaokroža zvočni sistem s 14 zvočniki Harman Kardon.   

Projekt ESTREMA je namenjen tistim vozniškim puristom, ki vedno iščejo občutke, ob katerih se počutijo kot eno z vozilom: pravim poznavalcem, ki manj pozornosti namenjajo mišičastemu estetskemu videzu in so bolj pozorni na tiste tehnične rešitve, ki lahko zagotovijo uravnoteženost in izjemno vozno dinamiko.