Alfa Romeo in Maja Ferme – Moč elegance

  • Znamka Alfa Romeo in modna hiša Ferme združujeta dinamične modne poti in navdihujoče zgodbe.
  • Ekskluzivnost, izbran slog in eleganca odlikujejo kolekcije Maje Ferme – vse omenjeno pa združuje tudi znamka Alfa Romeo.
  • Sodelovanje povezuje premijski blagovni znamki, ki jima je skupno stalno prizadevanje za odličnostjo.

 

Znamka Alfa Romeo in modna oblikovalka Maja Ferme delita skupno strast do inovacij, kreativnosti in visokih standardov glede kakovosti. Obe znamki stremita k ustvarjanju edinstvenih in navdihujočih izdelkov ter doseganju izjemnih rezultatov na svojem področju. Sodelovanje prinaša zanimive projekte in nepozabne izkušnje, ki bodo navdušile stranke in sledilce na družbenih omrežjih.

 

Zgodovina znamke Alfa Romeo

 

Alfa Romeo je italijanska avtomobilska znamka, ki simbolizira strast in športnost.

 

Znamko s slavno zgodovino je leta 1910 ustanovil italijanski inženir in podjetnik Nicola Romeo v Milanu.

 

Skozi desetletja je bila Alfa Romeo povezana z avtomobilskim športom, inženiringom in inovacijami ter si pridobila sloves odličnosti. V 114 letih svojega delovanja so oblikovali in izdelali nekaj najbolj elegantnih in ekskluzivnih vozil v zgodovini avtomobilizma ter dosegli številne dirkalne uspehe v različnih disciplinah. Sodobni modeli ohranjajo in nadgrajujejo dediščino iz preteklosti, iz dvajsetih let minulega stoletja, ko so dirkaška moštva in vozila Alfa Romeo vzbujala zavidanje v svetu avtomobilizma.

 

Alfa Romeo je že od samega začetka tesno povezana tudi z znamko Ferrari. Enzo Ferrari, ustanovitelj legendarne znamke premium vozil, je sprva delal pri Alfi Romeo, kjer se je posvečal legendarnim dirkalnim avtomobilom Alfa Romeo. Ferrari je kasneje ustanovil lastno dirkaško ekipo in razvil svojo linijo športnih avtomobilov. Dolga leta je Alfa Romeo ostala nepremagljiva in ko je Enzu Ferrariju končno uspelo premagati veliko tekmico, ni mogel premagati solz sreče.    

 

Povezava med avtomobilskima znamkama Alfa Romeo in Ferrari se je ohranila skozi leta, saj obe predstavljata prepoznaven simbol italijanskega avtomobilskega inženirstva in dirkaške dediščine. Občasno sodelovanje med Alfo Romeo in Ferrarijem se je nadaljevalo tudi kasneje, in sicer pri razvoju modelov kot je Alfa Romeo 8C Competizione, ki je uporabljal motor Ferrarija, ter dveh modelov, ki sta še vedno prisotna v aktualni ponudbi; Alfa Romeo Giulia in Stelvio Quadrifoglio z vgrajenim Ferrarijevim motorjem z močjo 382 kW (520 KM).

 

Vsekakor je povezava med Alfo Romeo in Ferrarijem izjemno pomembna za avtomobilsko industrijo, saj izpostavlja italijansko dediščino, inovativnost in strast do avtomobilizma.

 

Vozila Alfa Romeo

 

Znamko Alfa Romeo odlikujejo športni in elegantni avtomobili, ki slovijo po vrhunskih voznih zmogljivostih, dinamični vožnji in atraktivnem dizajnu. Je znamka, ki nagovarja tiste, ki iščejo več kot le praktično prevozno sredstvo in želijo z njim vzpostaviti povezavo na čustveni ravni.

 

Prepoznaven italijanski slog je popolna harmonija lepote, inženirstva in čustev. Oblikovni elementi, kot sta kultna trikotna rešetka na sprednji maski in izklesana karoserija, so opazni na vseh modelih Alfa Romeo.

 

V zadnjih letih je znamka Alfa Romeo doživela nekaj sprememb in posodobitev v modelni ponudbi, pri čemer ohranjajo svoj edinstven italijanski slog in dediščino. Alfa Romeo je osvojila srca številnih generacij in si prisvojila položaj ene najbolj priljubljenih premijskih blagovnih znamk na svetu Sedaj želi povečati svojo prisotnost na svetovnem trgu z novimi modeli in tehnološkimi inovacijami, ki bodo privabile nove generacije ljubiteljev znamke.

 

Zato ni naključje, da so v podjetju Avto Triglav, ki zastopa znamko Alfa Romeo, z navdušenjem pozdravili sodelovanje z modno oblikovalko Majo Ferme. Njene kolekcije zaznamuje visoka kakovost, brezčasna eleganca, pozornost do detajlov in ustvarjalnost – lastnosti, ki jih zlahka deli z Alfo Romeo.

 

Vozila Alfa Romeo so zasnovana tako, da zagotavljajo vznemirljivo vozno izkušnjo in odražajo enega vodilnih simbolov italijanskega inženirstva in sloga.

 

Ikono italijanske tehnološke odličnosti in ustvarjalnega duha vedno povezujemo tudi s strastjo. Avtomobile odlikujejo zmogljivi motorji, agilna vodljivost in natančno krmiljenje, kar odraža športno dediščino znamke. Alfa Romeo je doživela številne uspehe v svetu avtomobilizma, saj je sodelovala v različnih serijah dirk, kot so Formula 1, rally in druga tekmovanja.

 

Alfa Romeo je znana tudi po svoji športni naravi in strastnem občutku za vožnjo ter dinamičnih zmogljivostih, kar se odraža tudi v njihovih legendarnih modelih z znamenito štiriperesno deteljico  Quadrifoglio Verde, značka pa danes označuje najbolj zmogljiva cestna vozila Alfa Romeo.

 


Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi

 

Tonale uteleša pustolovski potencial kompaktnega, dinamičnega športnega terenca, ki lahko v mestnih okoljih z enako lahkoto zagotavlja adrenalin športne vožnje, neločljivo povezan z dediščino blagovne znamke. Tonale, ki označuje preobrazbo znamke, ostaja zvest značaju prefinjenega italijanskega športnega duha, prinaša pa evolucijo novega obdobja povezljivosti in elektrifikacije.

 

Alfa Romeo Tonale je namenjen dinamičnim mestnim uporabnikom ter se ponaša s prepoznavno, strastno in futuristično zasnovo. Opremljen je z vrhunsko tehnologijo in kot prvi avtomobil na svetu predstavlja tehnologijo nezamenljivih žetonov (NFT), resnično inovacijo v avtomobilski panogi. Za varnost in udobje v vozilu skrbijo sistemi ADAS druge stopnje.

 

Motorna paleta je raznolika; v ponudbi je dizelski motor ter dve ravni elektrifikacije – hibrid in priključni hibrid Q4, ki so ju pri Alfi Romeo razvili za zagotavljanje najboljše zmogljivosti v razredu.

 

Različica priključnega hibrida Q4 z 208 kW (280 KM) in s štirikolesnim pogonom je najboljša v razredu, njen doseg v električnem načinu pa je kar do 80 km v mestnem ciklu. Je najbolj ekološka, najzmogljivejša in najučinkovitejša različica v ponudbi. In to različico je prejela v uporabo Maja Ferme.

Maja Ferme: največkrat nagrajena slovenska oblikovalka visoke mode  

 

Maja Ferme pod lastno blagovno znamko oblikuje vrhunska oblačila in modne dodatke ter svojo ustvarjalnost predstavlja na številnih modnih revijah doma in v tujini. Kolekcije svečanih in poročnih oblek so bile razstavljene po vsem svetu, kot tudi v slovenskih muzejih. 

 

Zgodovina blagovne znamke Maja Ferme vključuje tudi sodelovanje z največjimi veleblagovnicami v Sloveniji in dolgoletno prisotnost na tržišču z lastnim butikom visoke mode v središču Ljubljane.

 

V letih ustvarjanja je bila nagrajena s številnimi priznanji in nagradami, med drugim z nagrado Elle za najboljšega oblikovalca. Številne mojstrovine, ki jih je zasnovala Maja Ferme, so bile nagrajene za najlepše kreacije, večkrat so bile tudi izbrane za najlepše odrske večerne obleke na izborih Miss World in Miss Universe. Med dosežki velja izpostaviti tudi sodelovanje z največjo televizijsko in filmsko produkcijsko hišo Warner Bros. in drugimi svetovno znanimi znamkami.

 

Njene kreacije nosita filmska igralka Monica Bellucci in operna diva Anna Netrebko.

 

Leta 2020 je Maja Ferme svojo modno znamko razširila na dnevna oblačila in jih poimenovala Premium FERME, kjer ohranja znanje visoke mode, ki se odraža v detajlih in krojenju, vključujoč inovativne in kreativne ideje, ki dajejo prednost trajnosti, kreativnosti in sodelovanju.

 

»Temeljna značilnost oblikovanja je doseči čustven odziv. Ljudje se želijo razlikovati, potrebujejo identiteto, sanje; brez njih bi bil svet povsem drugačen«, je dejala Maje Ferme, ki je pred kratkim z družino prepotovala svet. In dodaja: »V osmih mesecih sem obiskala 19 držav, uporabila številna različna prevozna sredstva in naredila okoli 100.000 kilometrov. Takšen dinamičen slog življenja mi ustreza, saj mi ponuja svobodo, nenehno gibanje, raziskovanje in odkrivanje novega. Obenem pa me polni z idejami, ki jih uporabljam tudi pri oblikovanju Premium FERME kolekcij.«

 

Za to pa je kot nalašč zmogljiv, varen, udoben, dinamičen in eleganten Alfa Romeo Tonale. 

 

Uroš Mravinec, direktor podjetja Avto Triglav, je dodal: »Ni naključje, da smo za sodelovanje z znamko Alfa Romeo izbrali priznano modno oblikovalko Majo Ferme. Njene kolekcije odlikuje kakovost, brezčasna eleganca, tehnološka dovršenost in navdihujoč dizajn, vse omenjeno pa združuje tudi Alfa Romeo.  Verjamem, da bo model Tonale navdušil in vzpodbudil njeno ustvarjalnost in bo pravi sopotnik na novih poteh. Ekskluzivna različica Veloce pa bo še poudarila šarm, izpiljen slog in eleganco svetovljanske Maje Ferme«, in dodal: »Veselimo se novega sodelovanja in zanimivih zgodb, ki bodo navdušile naše stranke in sledilce na družbenih omrežjih.«