QUADRIFOGLIO.
VEDNO NA STRANI TISTIH, KI SI DRZNEJO

Legendarni simbol najzmogljivejših vozil Alfa Romeo

SIMBOL BREZKOMPROMISNE ZMOGLJIVOSTI

Modela Giulia Quadrifoglio in Stelvio Quadrifoglio po zaslugi inovacij in zmogljivosti predstavljata bistvo športnosti in užitka v vožnji znamke Alfa Romeo.
Uporaba ultralahkih materialov in izjemni motor 2.9 V6 Bi-Turbo z močjo 375 kW (510 KM) zagotavljata neprekosljivo razmerje med maso in močjo.

Zaščitni znak legende

SIMBOL SREČE JE POSTAL LEGENDA

Vse se je začelo leta 1923. Ugo Sivocci je zmagal na dirki Targa Florio z dirkalnikom Alfa Romeo RL s simbolom štiriperesne deteljice, ki ga je narisal na podlago v barvi belega diamanta. Sivocci je žal samo nekaj mesecev pozneje umrl v tragični nesreči: na dirkalniku, ki ga je testiral, ni bilo njegove srečne štiriperesne deteljice.
Od tega žalostnega dne je Sivoccijev talisman za srečo postal simbol naše strasti za avtomobilistične dirke: tradicija, ki se je ohranila skozi desetletja.

ZMAGOVALNA ZAPUŠČINA ZNAKA QUADRIFOGLIO

Če pomislite na katero koli pomembno dirko, dirkališče ali prvenstvo, je simbol Quadrifoglio zapisan z zlatimi črkami: Alfa Romeo je osvojila prvo svetovno prvenstvo GP leta 1925 in prva dva naslova v Formuli 1 v letih 1950 in 1951. To je le nekaj od številnih dosežkov v zmagovalnem nizu, ki je obsegal pet osvojenih svetovnih prvenstev ter na stotine italijanskih in evropskih naslovov. Te zmage so več kot le del zgodovine  znamke Alfa Romeo: postale so nepogrešljiv del vsakega modela Quadrifoglio.

Zasnovan za zmage

GIULIA QUADRIFOGLIO

Odkrijte moč samozavesti v modelu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Brezkompromisna zmogljivost, popolna uravnoteženost, sprotna porazdelitev navora in moči: vse to je zasnovano tako, da vas popelje v središče čustev.

STELVIO QUADRIFOGLIO

Izkusite resnični užitek v vožnji z modelom Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: njegova surova moč, ki je domiselno kombinirana s prefinjeno eleganco in napredno tehnologijo, da v vas vzbudi močna čustva.