BRALCI REVIJE
»AUTO BILD SPORTSCARS«
NAGRADILI MODEL ALFA ROMEO GIULIA GTAm

• Giulia GTAm si je prislužila naziv »AUTO BILD SPORTSCAR of the Year 2021«.
• Zmagovalec med uvoženimi avtomobili v kategoriji limuzin in karavanov.
• Giulia GTAm se poklanja enemu najuspešnejših dirkalnih avtomobilov v zgodovini italijanske blagovne znamke.

 

Nezgrešljiva italijanska oblika v kombinaciji z motorjem z močjo 397 kW (540 KM) je prepričala bralce revije »AUTO BILD SPORTSCARS«. Model Giulia GTAm, najzmogljivejši avtomobil znamke Alfa Romeo, so izbrali za športni avtomobil leta 2021 (»AUTO BILD SPORTSCAR of the Year 2021«). Bralci so izbirali med 109 modeli športnih avtomobilov. Giulia GTAm je zmagala med uvoženimi avtomobili v kategoriji limuzin in karavanov.​​

 

Lani so bralci revije »AUTO BILD SPORTSCARS« za zmagovalca izbrali model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Letos je na vrsto prišel model Giulia GTAm. To je velik dosežek, na katerega so pri italijanski blagovni znamki zelo ponosni. Obe nagradi dokazujeta, kako visoko nemški navdušenci nad športnimi avtomobili cenijo znamko Alfa Romeo.

 

​Model Giulia GTA je bil izdelan v samo 500 oštevilčenih primerkih, ime pa je dobil po znani kratici »Gran Turismo Alleggerita« (lahki grand tourer), ki se poklanja enemu najbolj legendarnih avtomobilov v veličastni zgodovini blagovne znamke: modelu Giulia Sprint GTA 1965. Ker je večinoma izdelan iz ultralahkih materialov, je masa modela Giulia GTA za do 100 kg manjša od modela Giulia Quadrifoglio. Poganja ga nadgrajena različica motorja 2.9 V6 Bi-Turbo Alfa Romeo s 397 kW (540 KM) s specifično močjo 138 kW/l (187 KM/l), ki zagotavlja izjemno zmogljivost, kar zadeva čas kroga na dirkališču in pospeševanje. Aerodinamika je bila posebej izdelana na podlagi tehničnega znanja, ki izhaja iz Formule 1 po zaslugi sodelovanja z družbo Sauber Engineering.