ALFA ROMEO STELVIO

 • Izviren
 • SLOG
 • tehnologija
 • udobje
 • UŽITEK V VOŽNJI
 • motorji
 • učinkovitost
 • oprema

PRVI SUV ZNAMKE ALFA ROMEO

Vznemirljiv prihod novinca

Alfa Romeo že od samega začetka ustvarja vozila, ki spreminjajo način vožnje in ljubezen do avtomobilov, za katere sta značilni edinstvena oblika oblikovanja ter tehnologija, ki je predmet občudovanja in posnemanja. Po več kot 106 letih zgodovine je znamka danes postavila nov mejnik.
Zmogljivi aluminijasti motorji, ki zagotavljajo najboljši pospešek v razredu, štirikolesni pogon Q4, popolna porazdelitev mase v razmerju 50 : 50, premierno predstavljeni tehnološki in varnostni sistemi, najboljše krmilno razmerje v razredu in ročična gred iz ogljikovih vlaken: model Stelvio je tukaj, da izpolni najvišja pričakovanja vsakega navdušenca in voznika ter zagotovi neprimerljiv užitek v vožnji. Združuje udobje in vsestranskost vozila SUV ter neukrotljiv športni duh, ki ga lahko ponudi samo pristna Alfa Romeo.

SLOG

NAVDAHNJEN Z LEGENDARNO OBLIKO ALFA ROMEO

Izrazita čustva

To vozilo SUV brez primere, ki je nastalo na podlagi legendarne oblike Alfa Romeo, odlikujejo edinstvene in bistvene značilnosti iz dediščine znamke, po katerih se slogovno ujema z novim modelom Giulia. Oblika, ki je nastala po navdihu vozil višjega razreda in dediščine znamke, vzbuja pozornost in je hkrati tudi namensko zasnovana. Vsi deli so oblikovani na osnovi mehanike vozila, podobno kot obleka, ki se prilega telesu športnika. Vse podrobnosti so zasnovane tako, da izboljšajo aerodinamiko in brez pretiravanja poudarijo zmogljivost modela Stelvio. Pri Alfi Romeo temu rečemo »pomenljiva lepota«.

ZUNANJOST

Več kot povprečno vozilo SUV

Model Stelvio presega meje svojega razreda, pri tem pa ohranja močno identiteto znamke Alfa Romeo in pristen občutek legendarne italijanske dediščine. Vse je uravnoteženo z idealnim občutkom za popolno razmerje in usklajene površine.

NOTRANJOST

Voznik je resnično v središču

Notranjost modela Stelvio predstavlja revolucionarni premik v svetu vozil SUV, saj ponuja neprimerljivo visok, vendar športen položaj za vožnjo, ki je zasnovan za obvladovanje ceste. Notranjost je čista in minimalistična: vsaka podrobnost je zasnovana tako, da poskrbi za še intenzivnejšo izkušnjo za volanom, kjer ni odvečnih ali pretirano oblikovanih elementov. Znamka Alfa Romeo z modelom Stelvio spreminja paradigme razreda vozil SUV, saj združuje prostornost, ergonomsko udobje in neprimerljiv slog.

EDINSTVENOST

Edinstvene podrobnosti vzbudijo čustva

Pri Alfi Romeo so za model Stelvio izbrali samo najdragocenejše elemente notranjosti ter tako povezali tehnološko dovršene elemente in sestavne dele vrhunske kakovosti. Osnovna oblika armaturne plošče je elegantno obrobljena z naravnimi materiali, kot je furnir iz naravnega lesa ali aluminij. Športni volanski obroč v usnju je obogaten z vgrajeno tipko za zagon motorja. Sedeži so oblečeni v inovativno tehnično tkanino in polnozrnato usnje Pieno Fiore.

 • SLOG
 • ZUNANJOST
 • NOTRANJOST
 • EDINSTVENOST
TEHNOLOGIJA

IZPOPOLNJENA TEHNOLOGIJA

Nove ravni inovativnosti

Najsodobnejše varnostne tehnologije in rešitve brez primere v razredu. Pri Alfi Romeo so sledili najbolj ambicioznim ciljem in predstavili izjemne inovacije, ob tem pa ostali zvesti edinstveni filozofiji ustvarjanja avtomobilov. Model Stelvio vključuje vrsto najnovejših tehničnih rešitev, kot so premierno predstavljeni integralni zavorni sistem (IBS), avtonomno zaviranje v sili (AEB) s prepoznavanjem pešcev in ročična gred v celoti iz ogljikovih vlaken. Model Stelvio na novo piše zgodovino razreda vozil SUV z novim čustvenim pridihom.

VARNOST

Vrhunski varnostni sistem

Vse različice modela Stelvio so serijsko opremljene s sistemom opozarjanja na čelno trčenje (FCW), avtonomnim zaviranjem v sili (AEB) s funkcijo prepoznavanja pešcev in opozarjanjem ob menjavi voznega pasu (LDW). Kot dodatna oprema sta za prvo športno terensko vozilo Alfa Romeo na voljo prilagodljivi tempomat (ACC) in sistem za spremljanje mrtvega kota (BSM) s preverjanjem prostora za vozilom, ki še dodatno poveča aktivno varnost.

IBS

Ekskluzivna premiera

Integralni zavorni sistem je ekskluzivna rešitev elektronskega zaviranja »brake-by-wire« za vozila Alfa Romeo. Ta premierno predstavljeni sistem je zasnovan za zagotavljanje takojšnjega in natančnega odzivanja v vseh razmerah. Sistem dosega najkrajšo zavorno pot v razredu in preprečuje tresljaje sistema ABS ob zaviranju v sili, njegova edinstvena oblika pa omogoča znatno zmanjšanje mase. Zaradi zmogljivosti in pripravljenosti zavornega sistema se lahko model Stelvio pri hitrosti 100 km/h ustavi v samo 39 metrih.

INFORMACIJSKO-RAZVEDRILNI SISTEM

Napredni vmesnik človek-stroj

Model Stelvio je opremljen s popolnoma novim informacijsko-razvedrilnim sistemom, ki vključuje širok barvni zaslon velikosti do 8,8 palca z navigacijskim sistemom 3D, ki se upravlja z intuitivnim krmilnikom s sledilno ploščico na sredinski konzoli. Sistem vključuje napredno glasovno prepoznavanje in je popolnoma združljiv z vsemi mobilnimi napravami, ki delujejo na operacijskih sistemih iOS ali Android. Model Stelvio je lahko opremljen tudi z najsodobnejšim zvočnim sistemom Sound Theatre proizvajalca Harman Kardon, ki z močjo do 14 zvočnikov, vključno z nizkotoncem, povečuje užitek v vožnji.

 • TEHNOLOGIJA
 • VARNOST
 • IBS
 • AVDIO SISTEM
udobje

IZBOLJŠANA IZKUŠNJA ZA VOLANOM

Več prostora za vaše čute

Vrhunske tehnologije, ustvarjene za varnost ter informacijsko-razvedrilni sistem v vozilu. Lahka pogonska gred iz ogljikovih vlaken. Široka paleta učinkovitih in hkrati izjemnih pogonskih sklopov ter patentiranih dinamičnih rešitev. Gre za pomemben mejnik, ko je blagovna znamka ustvarila inovacijsko mojstrovino, a ob tem ostala zvesta svojemu edinstvenemu pristopu k snovanju vozil. Stelvio je značilno Alfa Romeo vozilo, ki lahko s svežim, čustvenim pristopom spremeni potek zgodovine SUV-jev.

UŽITEK V VOŽNJI

KONČNO JE TUKAJ SUV Z VODLJIVOSTJO VOZIL ALFA ROMEO

Najboljši občutek za volanom

Model Stelvio je ustvarjen, da se spopade z vsemi tereni ter sledi voznikovemu duhu in nagonu. Vedno zagotavlja športno in stabilno vodljivost – za to se lahko zahvali edinstvenim dinamičnim rešitvam in lahki konstrukciji. Model Stelvio omogoča najbolj neposredno in najboljše krmilno razmerje v razredu, kar zagotavljata patentiran sistem vzmetenja Alfa™ Link in popolna porazdelitev mase v razmerju 50 : 50. Stranski del karoserije in prtljažna vrata so izdelani iz aluminija, opremljen pa je tudi z aluminijastim motorjem, ki je posebej zasnovan za zmanjšanje mase. Revolucionarni štirikolesni pogon Q4 zaokroža ponudbo neprimerljivih inovacij, ki jih je Alfa Romeo uvedla v razred vozil SUV.

ŠTIRIKOLESNI POGON Q4

Ustvarjen za obvladovanje vseh terenov

Prvo vozilo SUV znamke Alfa Romeo je opremljeno z ekskluzivnim štirikolesnim pogonom na zahtevo Q4, ki je zasnovan za sprotno upravljanje zmogljivosti. Sistem Q4 stalno spremlja in zaznava razmere na cesti in način vožnje, da zagotovi najprimernejšo porazdelitev navora med sprednjo in zadnjo premo. Sistem z edinstveno tehnologijo zagotavlja zmogljivost in varnost običajnega štirikolesnega pogona v kombinaciji z brezkompromisnim užitkom v vožnji, ki ga ustvarja vodljivost s pogonom na zadnji kolesi, značilna za vozila Alfa Romeo.

URAVNOTEŽENOST

Dinamična odličnost

Model Stelvio je zasnovan za zagotavljanje največje zmogljivosti, kar zadeva vodljivost in udobje. Te izjemne rezultate dosega zaradi popolne porazdelitve mase, 50 % na zadnji in 50 % na sprednji premi, patentiranega sistema vzmetenja Alfa™ Link ter najboljšega krmilnega razmerja v razredu. Sprednje vzmetenje z dvojnimi prečnimi vodili aktivno ohranja sprednja kolesa v pravokotnem položaju glede na tla, hkrati pa zmanjšuje podkrmiljenje ter izboljšuje bočni oprijem in natančnost krmiljenja.
Zadnje vzmetenje zagotavlja visoko raven bočnega oprijema, ne da bi zmanjšalo vrhunsko udobje. Poleg tega obširna uporaba aluminija in kompozitnih materialov pomeni manjšo skupno maso.

ALFA™ DNA

Prelomna točka za užitek v vožnji

S preprostim obračanjem izbirnega stikala Alfa™ DNA lahko voznik izbira med tremi različnimi načini vožnje. Ta sistem spremeni vodljivost in dinamično odzivanje ter deluje na parametre motorja, občutljivost zavornega sistema, prestavno razmerje ter krmiljenje sistemov ESC in ASR. In kakšen je rezultat? Neprimerljivo vozilo SUV, ki ponuja tri edinstvene načine vožnje.

 • UŽITEK V VOŽNJI
 • POGON Q4
 • URAVNOTEŽENOST
 • ALFA™ DNA
motorji

ITALIJANSKA MOJSTROVINA INOVATIVNOSTI

Goreča strast

Model Stelvio je na voljo v dveh različicah turbobencinskega motorja 2.0: z močjo 147 kW (200 KM) in 206 kW (280 KM), v kombinaciji s štirikolesnim pogonom Q4. Turbodizelski motor 2.2 je na voljo v dveh različicah: z močjo 132 kW (180 KM) in 154 kW (210 KM), v kombinaciji s štirikolesnim pogonom Q4. Ponudbo zaokrožata različici turbodizelskega motorja 2.2 s 110 kW (150 KM) in 132 kW (180 KM) ter pogonom na zadnji kolesi. Vsi motorji modela Stelvio so izdelani iz čistega aluminija v enem kosu, kar zagotavlja majhno maso in učinkovitost.
Poleg tega so motorji modela Stelvio opremljeni z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki zagotavlja največjo učinkovitost z vidika prožnosti, zmogljivosti in udobja.

učinkovitost

LAHKI MATERIALI IN NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Nepopustljivo prizadevanje za odličnost

Model Stelvio vključuje izjemno razmerje med močjo in maso zaradi obširne uporabe zelo lahkih materialov: ogljikovih vlaken za ročično gred ter aluminija za pokrov motorja, vrata, odbijače, prtljažna vrata, motor in vzmetenje. Za dodatne prihranke pri porabi in stopnjah emisij ob nezmanjšani vodljivosti in zmogljivosti poskrbita 8-stopenjski samodejni menjalnik in način vožnje »Advanced Efficiency«.

oprema

OPREMA

Izberite vaš Stelvio

Odkrijte brezkompromisno kvaliteto namenjeno vsem nivojem opreme novega Stelvia.
Nivoji opreme so : Stelvio, Business in B-Tech.

OPREMA

STELVIO
 

 • ASR (sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles)
 • VDC (nadzor stabilnosti vozila)
 • AEB (sistem samodejnega zaviranja v sili)
 • Hill Holder (pomoč za speljevanje navkreber)
 • 6 varnostnih blazin
 • Isofix pritrdišča za otroški sedež
 • Opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu
 • AlfaTM Connect s 6,5-palčnim zaslonom, Bluetooth®, USB in AUX vhod
 • 8 zvočnikov
 • Ukazne tipke na volanu za upravljanje avtoradia
 • Start&Stop™
 • Električni pomik prtljažnih vrat
 • Centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem
 • Samodejna dvopodročna klimatska naprava
 • Volanski obroč v usnju
 • Oblazinjenje v tkanini
 • LED osvetlitev kabine
 • USB vhod v naslonu za roko za polnjenje naprav
 • Tipala za parkiranje zadaj
 • Tipalo za dež in mrak (samodejni vklop žarometov)
 • LED zadnje luči
 • Kit za polnjenje pnevmatik (Fix&Go)
 • Lita platišča (Stile) s pnevmatikami R17

OPREMA

BUSINESS
 

DODATNO K PAKETU OPREME STELVIO:

 • Oblazinjenje v usnju in tkanini
 • 7-palčni TFT potovalni računalnik
 • Električno preklopna zunanja vzvratna ogledala
 • Aktivni tempomat (ACC)
 • Zrcaljenje telefona - Mirroring (Apple CarPlay™ in Android Auto™)
 • DAB (digitalni sprejem radijskih postaj)
 • Bi-ksenonski žarometi
 • Pranje žarometov
 • Kamera za vzvratno vožnjo
 • Notranje vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo
 • Tipala za parkiranje spredaj in zadaj
 • Zunanja vzvratna ogledala s samodejno zatemnitvijo
 • Sistem za nadzor mrtvih kotov (Blind spot)
 • Samodejni sistem za dolge luči
 • Lita platišča (Corsa) s pnevmatikami R19

OPREMA

B-TECH
 

DODATNO K NIVOJU OPREME STELVIO:

 • Oblazinjenje v usnju in tkanini
 • Pranje žarometov
 • Bi-ksenonski žarometi
 • 7-palčni TFT potovalni računalnik
 • Osrednji pokrovi platišč v sivi barvi
 • Oznaka Stelvio na vozilu v črni barvi
 • Oznaka Q4 na vozilu v črni barvi
 • Letvica na pragu v črni barvi
 • Vzdolžni strešni nosilci v črni barvi
 • Zaključki izpušnih cevi v matirani črni barvi
 • Prednja maska v lakirani črni barvi
 • Pokrova zunanjih vzvratnih ogledal v črni barvi
 • Aktivni tempomat (ACC)
 • Črne obrobe stranskih stekel
 • Alfa™ Connect s 8,8-palčnim zaslonom, Bluetooth®, USB in AUX vhod
 • Zrcaljenje telefona - Mirroring (Apple CarPlay™ in Android Auto™)
 • DAB (digitalni sprejem radijskih postaj)
 • Lita platišča (Sport Classico) s pnevmatikami R19
 • OPREMA
 • STELVIO
 • BUSINESS
 • B-TECH
NASLEDNJI KORAKI