Alfa Romeo 4C

 • PREGLED
 • ELEGANCA
 • TEHNOLOGIJA
 • ZMOGLJIVOST
 • MATERIALI
 • DINAMIČNOST
 • UČINKOVITOST
ELEGANCA

ELEGANCA

URESNIČENE SANJE

Oblika vozila Alfa Romeo 4C svoj navdih črpa iz naše bogate zgodovine in oblikovalske poteze povzema po čistokrvnem slogu vozila Alfa Romeo 33 Stradale.
Alfa Romeo 4C, ustvarjen v Modeni, v enem vozilu združuje dve edinstveni odliki: inženirstvo podjetja Alfa in proizvodnjo podjetja Maserati. 4C. Pristna Alfa Romeo.

ZUNANJOST

AERODINAMIKA

Genetski zapis vozila Alfa Romeo 4C je preprost: čista zmogljivost. Vsak element dih jemajočega videza vozila Alfa Romeo 4C ima posebno aerodinamično funkcijo in prispeva k ustvarjanju potisne sile k tlom, ki povečuje stabilnost pri veliki hitrosti.

NOTRANJOST

DIRKALNA NOTRANJOST

Tako kot pri zunanjosti ima tudi vsak element notranjosti točno določeno funkcijo, vse skupaj pa izraža dirkalni duh znamke Alfa Romeo. Npr. edinstvena karoserijska celica, ki je izdelana iz enodelne školjke iz ogljikovih vlaken.

Ker želimo zagotoviti, da je vse na voznikovem dosegu, je spodnja stran volana prilagojena, kar omogoča popoln nadzor. Aluminijaste stopalke in ščitniki za pete so še pika na i, ki zaokrožuje pravi športni značaj tega vozila. Sedeži imajo ojačeno kompozitno strukturo in posebno lahko oblazinjenje, ki vozniku pomaga ohraniti dirkalni položaj med vožnjo.

EDINSTVENOST

ZANETITE SVOJO STRAST

Vsaka podrobnost vozila Alfa Romeo 4C je zasnovana za netenje strasti do športnosti. Lita platišča so na voljo v velikostih od R17 do R19. Spredaj in zadaj so nameščena različno velika kolesa, kar zagotavlja popolno ravnovesje in najboljšo dinamiko.

Zavorne čeljusti Brembo s štirimi majhnimi bati so na voljo v štirih barvah: sivi, črni, rumeni in seveda, rdeči.
Spojler v barvi karoserije ali v barvi ogljikovih vlaken (na voljo kot dodatna možnost), žarometi Bi-LED z obrobami iz ogljikovih vlaken, zračne odprtine na bokih, dvojne izpušne cevi, športni sedeži in enodelna karoserija iz ogljikovih vlaken se odlično ujemajo ter sestavljajo majhno, a impresivno umetnino Alfa Romeo, ki se imenuje Alfa Romeo 4C.

 • ELEGANCA
 • ZUNANJOST
 • NOTRANJOST
 • EDINSTVENOST
TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

PRIPRAVLJEN NA ODZIV

Odzivnost je bistvenega pomena pri vozilih, ki so zasnovana, da osupnejo. Dvojna suha polsamodejna sklopka ALFA TCT s funkcijo Launch Control optimizira preklapljanje prestav in pospeševanje, za zabavo na dirkalni stezi pa lahko poskrbite tako, da intuitivno izbirno stikalo Alfa D.N.A. preklopite v način Race.

ALFA TCT

ODZIV V DELČKU SEKUNDE

Menjalnik s suho dvojno sklopko ALFA TCT zagotavlja kar najhitrejše preklapljanje prestav v vseh razmerah ter vključuje inovativno funkcijo Launch Control, ki optimizira sisteme vozila in izkoristi vse razpoložljivo pospeševanje.

Alfa D.N.A.

PRILAGODLJIVOST NAČINA DELOVANJA

Alfa Romeo 4C je popolnoma prilagojen vozniku. Izbirno stikalo Alfa D.N.A. ima tri nastavitve (Dynamic, Natural in All Weather), ki omogočajo prilagoditev vozila razmeram na cesti in trenutnemu slogu vožnje. Toda to še ni vse. Ekskluzivni način Race dodatno izboljšuje vozno izkušnjo na dirkalni stezi. Če izberete položaj Dynamic, se izklopita sistem za nadzor stabilnosti in sistem proti blokiranju koles (ABS), kar vozniku zagotovi popoln nadzor nad vozilom. Popolnoma digitalna instrumentna plošča z zaslonom TFT s spreminjanjem konfiguracije prikazuje informacije, ki so najustreznejše za posamezno nastavitev Alfa D.N.A.

 • TEHNOLOGIJA
 • ALFA TCT
 • Alfa D.N.A.
ZMOGLJIVOST

ZMOGLJIVOST

ZASNOVAN ZA VZNEMIRJENJE

Alfa Romeo 4C ima pogonski agregat s prostornino 1.750 kubičnih centimetrov, ki temelji na najsodobnejši tehnologiji motorjev. In inženirji podjetja Alfa Romeo so izpopolnili to tehnologijo za še večjo učinkovitost in zmogljivost.

Ta majhna, a dovršena rešitev zagotavlja neprekosljivo športno zmogljivost, ki se je ne bi sramoval noben superavtomobil, vse pa je zasnovano za izvabljanje najpristnejših čustev znamke Alfa Romeo: sedite za volan in se prepričajte.

MOTOR

MAJHNA DELOVNA PROSTORNINA, VELIKA ZMOGLJIVOST

Štirivaljni turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom, močjo 240 KM in prostornino 1.750 kubičnih centimetrov je v celoti izdelan iz aluminija. Zagotavlja izjemno zmogljivost in razvije največji navor 350 Nm, pri čemer je 80 odstotkov tega navora na voljo že pri 1.700 vrt./min. Največja hitrost vozila Alfa Romeo 4C presega 250 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 4,5 sekunde.

IZPIRANJE

IZPIRANJE/TURBOPOLNILNIK

V vozilo Alfa Romeo 4C je vgrajena napredna tehnologija izpiranja, ki povečuje navor pri majhnem številu vrtljajev motorja in zagotavlja več moči, ko to zahteva voznik.
Ker je omogočeno delovanje tehnologije izpiranja, je motor opremljen tudi s turbopolnilnikom nove generacije in izpušnim zbiralnikom z impulznim pretvornikom.

HLADILNA ČRPALKA

HLADILNA ČRPALKA

Kot vsi vrhunski dirkalniki je tudi Alfa Romeo 4C opremljen s samodejnim hladilnim sistemom, ki ščiti turbopolnilnik. Izklop motorja bi sicer povzročil takojšnjo ustavitev kroženja olja, prekinitev mazanja in morebitne poškodbe motorja. Hladilna črpalka pa omogoča, da olje še naprej kroži skozi turbopolnilnik in ga ohladi.

 • ZMOGLJIVOST
 • MOTOR
 • IZPIRANJE
 • HLADILNA ČRPALKA
MATERIALI

MATERIALI

TEŽA LAHKOSTI

Ogljikova vlakna so najbolj tehnološko napreden material v avtomobilski industriji. Šasija vozila Alfa Romeo 4C Coupé tehta samo 65 kilogramov in je izdelana iz enodelnega okvirja iz ogljikovih vlaken. Pokrov ročične gredi ter sprednji in zadnji okvir so izdelani iz aluminija, kar združuje trdnost in izjemno lahkost. Zunanja karoserija je izdelana iz kompozita SMC, materiala z majhno gostoto, ki združuje lahkost (je 20 odstotkov lažji od jekla) in dimenzijsko stabilnost, ki je primerljiva z jeklom in večja kot pri aluminiju.

DINAMIČNOST

DINAMIČNOST

POPOLNO RAZMERJE MED MOČJO IN TEŽO

Alfa Romeo 4C je s sredinsko postavljenim motorjem in prefinjeno zasnovo vzmetenja (združena nihajna roka spredaj, izpopolnjena vzmetna noga MacPherson zadaj) popolnoma uravnotežen in obvladuje cesto pri vseh hitrostih. Zmogljiv zavorni sistem s perforiranimi zavornimi koluti z notranjim prezračevanjem in čeljustmi Brembo na sprednjih kolesih omogoča, da ima Alfa Romeo 4C zavorno razdaljo pri hitrosti 100 km/h samo 36 metrov. Poleg tega ima Alfa Romeo 4C spredaj in zadaj različno velike pnevmatike, kar zagotavlja popoln oprijem na vseh cestnih površinah in v vseh vremenskih razmerah.

UČINKOVITOST

UČINKOVITOST

KOMPAKTNA UČINKOVITOST

Skupna suha teža vozila znaša samo 895 kilogramov, zato ima Alfa Romeo 4C eno najnižjih razmerij med težo in močjo (manj kot 4 kg/KM). S ponovno uvedbo pogona na zadnji kolesi zagotavlja Alfa Romeo 4C med vožnjo pristen dirkaški občutek.

NASLEDNJI KORAKI