Alfa Romeo Logo

Models

ZNAMKI ABARTH IN ALFA ROMEO SLAVILI ZMAGO NA PODELITVI NAGRAD »SPORT AUTO AWARD 2017« V NEMČIJI


•  Bralci revije Sport Auto so za najljubši avtomobil izbrali Abarth 695 biposto. 

•  Na podelitvi nagrad »Sport Auto AWARD 2017« je dve nagradi prejela tudi Alfa Romeo Giulia. 

 

Na 25. podelitvi nagrad »Sport Auto AWARD 2017« je v 25 kategorijah tekmovalo 234 modelov. Skupaj je glasovalo 13.211 bralcev in tako izrazilo navdušenje nad športnimi avtomobili, kot sta Abarth 695 biposto in Alfa Romeo Giulia.

 

Bralci revije Sport Auto so za najljubši avtomobil izbrali Abarth 695 biposto 

Bralci revije Sport Auto so se odločili: njihov najljubši avtomobil je Abarth 695 biposto. Na podelitvi nagrad »Sport Auto AWARD 2017« so v kategoriji uvoženih »serijskih majhnih avtomobilov« izbrali najbolj izjemno in najzmogljivejše serijsko vozilo Abarth doslej. Z motorjem s 140 kW (190 KM) in turbopolnilnikom ter veliko dirkalne opreme je model Abarth 695 biposto dosegel drugo mesto v skupnem točkovanju v kategoriji in tako premagal številne nemške konkurente.

»V segmentu športnih avtomobilov se je Abarth 695 biposto uspešno ubranil pred zelo močnimi konkurenti. Zmaga v tem segmentu je dodatna potrditev naše strategije, da tehnologijo iz sveta dirkanja ponudimo v serijsko izdelanih avtomobilih. »Rojen na dirkališču za življenje na cesti« nam pomeni več kot le slogan,« je na podelitvi nagrad v Stuttgartu povedal Harald Koch, odgovoren za blagovno znamko Abarth.

Ni naključje, da je Abarth 695 biposto bližje nazivu »dirkalnega avtomobila, registriranega za cestno vožnjo« kot katerikoli drugi model v zgodovini znamke z znakom škorpijona. Turbomotor s prostornino 1,4 litra razvije 140 kW (190 KM) pri 5.750 vrt./min. Italijanski dvosedežnik tehta le 997 kilogramov ter lahko od 0 do 100 km/h pospeši v samo 5,9 sekunde in doseže najvišjo hitrost 230 km/h.

Abarthovo strokovno znanje in izkušnje iz avtomobilskega športa se odražajo tudi v aerodinamiki vozila, ki ima sestavne dele iz ogljikovih vlaken, polikarbonatna stranska stekla, ki so del dodatne opreme, izpušni sistem, razvit v sodelovanju s podjetjem Akrapovic®, ki je specializirano za dirkanje, izjemno zmogljive zavore Brembo® ter po višini nastavljivo športno vzmetenje z lahkimi jeklenimi platišči R18 znamke OZ®. Tudi v kabini je opazna popolna uporabnost. Dirkalna sedeža »Abarth Corsa by Sabelt®« s štiritočkovnima varnostnima pasovoma za voznika in sovoznika zagotavljata izjemen oprijem. Stebriček iz titana za sedežema izboljša torzijsko togost celotnega vozila, mreža pa se uporablja za shranjevanje čelade.

Značilnosti avtomobilskega športa so pri modelu Abarth 695 biposto opazne tudi pri menjalniku. Kot dodatna oprema je na voljo 5-stopenjski dirkalni menjalnik »dog-ring«, ki je najboljši na področju športnih avtomobilov in izkušenim voznikom omogoča hitro prestavljanje brez pritiska stopalke za sklopko. Menjalnik je na voljo v kombinaciji z mehansko blokado lamele, kar zagotavlja največjo pogonsko moč. Ta tehnologija modelu Abarth 695 biposto zagotavlja popolno kombinacijo visoke zmogljivosti na cesti in značaja dirkalnega avtomobila.

 

Na podelitvi nagrad »Sport Auto AWARD 2017« dve zmagi dosegla tudi Alfa Romeo Giulia

Ena najbolj branih nemških revij Sport Auto je podeljevala nagrade samo za najbolj športne cestne avtomobile. »Zelo smo ponosni, da je model Alfa Romeo Giulia dosegel kar dve zmagi,« je na podelitvi nagrad v Stuttgartu izjavila Rebecca Reinermann, odgovorna za znamko Alfa Romeo. Giulia Quadrifoglio, ki sodi med vozila višjega razreda in jo poganja turbobencinski motor V6 s 375 kW (510 KM), je zmagala v razredu uvoženih vozil v kategoriji »serijske limuzine/karavani do 100.000 evrov«. Bralci revije Sport Auto so model Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Veloce s turbobencinskim motorjem, ki razvije 206 kW (280 KM), izbrali za najboljši uvožen avtomobil v kategoriji »serijske limuzine/karavani do 50.000 evrov«.

Oba modela Alfa Romeo Giulia sta bila med najboljšimi tudi v skupni razvrstitvi v svojih kategorijah. V anketi bralcev sta osvojila tretji mesti in tako premagala številne nemške konkurente. »Bralci revije Sport Auto so zlasti cenili dinamične lastnosti obeh kandidatov. Zato sta modela Alfa Romeo Giulia prejela najvišji priznanji,« je dodala Rebecca Reinermann.

Italijanska športna limuzina je bila razvita v sodelovanju z ljudmi, ki iščejo visokozmogljiv avtomobil z drznim značajem. Alfa Romeo Giulia te zahteve med drugim izpolnjuje z značilno italijansko obliko, zmogljivimi motorji, sestavnimi deli karoserije, pogonskega sistema in vzmetenja iz aluminija ali ogljikovih vlaken, popolno porazdelitvijo mase (skoraj 50 : 50 med sprednjo in zadnjo osjo) ter odličnim razmerjem med močjo in maso.

1254x6001254x600_160510_Alfa-Romeo_Giulia-Quadrifoglio_02