Alfa Romeo Logo

Models

Tretja zaporedna zmaga modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio na podelitvi nagrad »Car of the Year 2020« revije What Car?


  • Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je že tretje leto zapored prejela nagrado »Car of the Year« britanske revije What Car? v kategoriji zmogljivih vozil »Perfomance Car of the Year«
  • Giulio Quadrifoglio poganja edinstven 2,9-litrski bencinski motor V6 Bi-Turbo

 

 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je na podelitvi nagrad »Car of the Year 2020«, ki jih podeljuje britanska revija What Car? zmagala v kategoriji “Performance Car of the Year”. Legendarni »Quadrifoglio« je ponovno dokazal svojo prestižnost, saj je Giulia premagala ostro konkurenco in zmagala v skupnem seštevku točk, ter se povzpela na sam vrh svoje kategorije.

 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je strokovno žirijo revije What Car? prepričala s kombinacijo najboljše vozne dinamike v svoji kategoriji in izjemnega, zmogljivega, vsestranskega motorja iz aluminija, ki je idealen za vsakodnevne vožnje.

 

Steve Huntingford, urednik revije What Car?, je pohvalil model Giulia Quadrifoglio: “Že tretje leto zapored je Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio upravičeno osvojila naziv najboljšega v kategoriji “Performance Car of the Year”. Veliko zaslug za to gre 2,9-litrskemu bencinskemu motorju V6 Bi-Turbo, ki so ga razvili tehniki iz Ferrarija. Kljub izjemni moči 375 kW (510 KM) in pogonu na zadnja kolesa, pa to ni avtomobilska pošast. Oprijem je izvrsten, ne glede na vremenske razmere. Prestavljanje je gladko, tako da so dolge vožnje vedno udobne, in zato je Giulia visoko zmogljiv avtomobil za vsakodnevno uporabo. Motor s 375 kW (510 KM) in 600 Nm navora pripelje avto do najvišje hitrosti 307 km/h, s pospeškom od 0 to 100 km/h in samo 3,9 sekunde.

 

Arnaud Leclerc, generalni direktor družbe FCA UK, je izjavil: “Tretje leto zapored osvojena nagrada kaže na kakovost dela, ki smo ga vložili v ustvarjanje Giulie Quadrifoglio, ki se leto za letom potrjuje kot  pravi super avtomobil.

Untitled-1