Alfa Romeo Logo

Models

Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi


  • Alfa Romeo s ponosom predstavlja Tonale, model, ki označuje preobrazbo znamke.
  • Digitalno svetovno premiero, ki so jo poimenovali La Metamorfosi, si lahko ogledate na povezavi.

Znamka Alfa Romeo, ki od leta 1910 v svojem DNK nosi plemenitost italijanskega športnega duha, z modelom Tonale naznanja radikalno evolucijo, usmerjeno v novo dobo povezljivosti in elektrifikacije.

Ime Tonale pomeni razvojno kontinuiteto modela Stelvio, fascinantno novo pot, ki vodi do novega cilja: v prihodnost. Prinaša nezgrešljiv italijanski slog, ki zvesto sledi svojemu poreklu, najnovejšo tehnologijo in sisteme elektrifikacije; vse to zasnovano v skladu z značajem znamke. Tonale prihaja z jasno misijo: na novo opredeliti športnost za 21. stoletje.

Novi model izdelujejo v Italiji, v prenovljeni tovarni »Giambattista Vico« v kraju Pomigliano d’Arco blizu Neaplja. Tovarna sodi med najnaprednejše v svetu avtomobilske industrije; montažna linija, namenjena proizvodnji modela Tonale, je zgrajena z najsodobnejšo tehnologijo in najvišjo ravnjo avtomatizacije.

Tonale, ki v dolžino meri 4,53 m, v širino 1,48 m in v višino 1,6 m, prinaša športno notranjost in opremljenost z najsodobnejšo tehnologijo, katere cilj je omogočiti izjemno vozno in uporabniško izkušnjo ter ohraniti visoko preostalo vrednost vozila. Tonale je tudi prvo vozilo na trgu, katerega lastništvo lahko izkazujete z NFT (nezamenljivimi žetoni, ang. non-fungible token), kar je svetovna novost. Tonale NFT na podlagi tehnologije veriženja podatkovnih blokov in z enolično povezavo certificira vozilo ob nakupu, nato pa shranjuje vse podatke o njegovi uporabi in vzdrževanju, kar mu zagotavlja avtentičnost in ohranja visoko preostalo vrednost.

Tehnologija s sistemi ADAS druge stopnje zagotavlja varnost in udobje v vozilu. Notranjost je zasnovana za kar največje udobje potnikov, s prefinjenim občutkom za podrobnosti in kakovost materialov. Vrhunska povezljivost in popolnoma nov informacijsko-razvedrilni sistem, ki omogoča brezžično posodabljanje in integracijo s storitvijo Amazon Alexa ter dva velika barvna TFT zaslona, s katerima Tonale izstopa v svojem razredu.

Tonale prihaja na trg kot e-torque hibrid z 1,5 litrskim motorjem in 48- voltnim električnim motorjem (15 kW (20 KM) in 55 Nm) in sistemsko močjo 69 kW (130 KM) ali 118 kW (160 KM) ter novim 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko ali kot priključni hibrid Q4; oba zagotavljata zmogljivosti v vrhu razreda. Pri hibridni različici je ekskluzivno prvič uporabljen popolnoma nov 48-voltni hibridni pogonski sistem, zasnovan posebej za znamko Alfa Romeo in lahko poganja kolesa tudi, ko je motor z notranjim izgorevanjem izklopljen.

Različica priključnega hibrida s štirikolesnim pogonom Q4, z 1,3 litrskim motorjem in 90 kW električnim motorjem na zadnji osi prinaša sistemsko moč 202 kW (275 KM), od 0 do 100 km/h pospeši v 6,2 sekunde ter prinaša najboljše karakteristike v svojem razredu, njen pričakovani doseg v električnem načinu pa je do 80 km v mestnem ciklu. Gre za najzmogljivejšo in najučinkovitejšo različico v ponudbi.

Novi Alfa Romeo Tonale torej prinaša vrhunsko tehnologijo, kakovost in popolnoma na novo opredeljeno uporabniško izkušnjo.

news1f