Alfa Romeo Logo

Models

STELVIO QUADRIFOGLIO ZNAMKE ALFA ROMEO Z REKORDNIM ČASOM KROGA NA NÜRBURGRINGU OSVOJIL NAZIV NAJHITREJŠEGA SERIJSKEGA ŠPORTNEGA TERENCA


Stelvio Quadrifoglio znamke Alfa Romeo je osvojil naziv najhitrejšega serijskega športnega terenca, potem ko je s časom kroga postavil nov mejnik na legendarnem nemškem dirkališču Nürburgring. To je zgolj najnovejši dosežek v dirkaški tradiciji serije Quadrifoglio in več kot stoletni zgodovini znamke Alfa Romeo.

Stelvio Quadrifoglio je za 20,8 km dolgo »severno zanko« potreboval rekordnih 7 minut in 51,7 sekunde. Ta novi časovni mejnik je za celih osem sekund hitrejši od prejšnjega rekorda serijskega športnega terenca.

Rekord je z modelom Stelvio Quadrifoglio postavil Fabio Francia, isti voznik, ki je na Nürburgringu z modelom Giulia Quadrifoglio s časom 7 minut in 32 sekund postavil rekord proge tudi za najhitrejšo štirivratno limuzino na svetu. Prvi rekord športnega terenca v več kot stoletje dolgi zgodovini uteleša najpristnejši duh znamke Alfa Romeo: značilen italijanski slog, najsodobnejše in inovativne motorje, popolno porazdelitev mase, edinstvene tehnične rešitve ter izjemno razmerje med težo in močjo.

Stelvio Quadrifoglio v veliki meri izkorišča najsodobnejše lahke materiale, ki omogočajo in zagotavljajo popolno porazdelitev mase v razmerju 50 : 50, najboljšo torzijsko stabilnost v segmentu, pogonsko gred iz ogljikovih vlaken, ki je edinstvena v tem razredu, in najbolj neposredno krmiljenje, ki je na voljo.

Srce in duša tega vrhunsko zmogljivega športnega terenca je popolnoma aluminijast 2,9-litrski 24-valjni motor Twin-Turbo V6 z neposrednim vbrizgavanjem goriva in notranjim hlajenjem, ki razvije 380 kW (510 KM) moči in 600 Nm navora, čemur je prvič pridružen še standardni sistem štirikolesnega pogona Q4. Motor je združen z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom s posebnimi nastavitvami prestavljanja v samo 150 milisekundah v načinu »Race«.

Z namenom izboljšanja lahke zasnove znamke Alfa Romeo je popolnoma aluminijast 2,9-litrski motor Twin-Turbo V6 vpet pod kotom 90 stopinj in celostno zasnovan za umestitev v spodnji srednji del šasije.

Video je na voljo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=HrU00xoUy8A&feature=youtu.be

 

1254x6001254x600_170929_Alfa-Romeo_Stelvio_09