Alfa Romeo Logo

Models

POSEBNA PRIREDITEV #ALFAROMEODAY V MUZEJU V ARESEJU BO OBELEŽILA ROJSTNI DAN ZNAMKE


Celodnevna zabava bo potekala na predvečer 109. obletnice ustanovitve znamke. V Museo Storico v Areseju bo 23. junija potekala prav posebna prireditev #AlfaRomeoDay: dan v znamenju sestankov, srečanj in dogodkov, ki segajo od zgodnje zgodovine do najaktualnejših novosti. Zabava, posvečena ljubiteljem znamke, se bo začela s parado avtomobilov na internem dirkališču. Tako sedanji modeli kot starodobniki imajo pravico sodelovati, če le nosijo značko Alfe: udeleženci se bodo sestali ob 10. uri na parkirišču muzeja, preden bodo odpeljali nekaj krogov na stezi in naredili spominsko fotografijo. Na čelu parade bo Alfa Romeo 4C, varnostni avtomobil Fiinega svetovnega prvenstva turnih avtomobilov (WTCC).

Pester program se bo še naprej osredotočal na 4C, saj ob 10.30 že sledi srečanje z oblikovalskim centrom Centro Stile in otvoritev razstave z naslovom “4C Concept/The Story”, ki je posvečena prototipu kompaktnega superšportnika. Eno uro pozneje bo sledil “lov za zakladom” v razstavnih dvoranah muzeja, ki bodo odprte za skupine prijateljev in družine. Ob poldne se bo dogajanje prestavilo v dvorano Giulia, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali zanimive zgodovinske in sodobne videoposnetke. Ob 14. uri bo sledil naslednji v nizu srečanj “iz zaodrja”, ki bo ljubiteljem znamke omogočil ogled in spoznavanje redkih primerkov iz zgodovinske zbirke, ki običajno niso razstavljeni in so skriti pred očmi javnosti. Na predvečer obletnice ustanovitve znamke bo tokrat na okrogli mizi govor o modelu Darracq 8/10 HP (7,5 kW), iz katerega izvira zgodba o A.L.F.A.

Od nekdaj do danes: točno ob 15. uri in 10 minut se bodo s svojih startnih mest pognali avtomobili za veliko nagrado Francije. Dirko bo mogoče spremljati v živo v dvorani Giulia, ki bo postala pravo “nadzorno središče” moštva Alfa Romeo Racing za tekmovanje Formule 1. Na temo dirkanja bodo ob 16.30 otvorili razstavo z naslovom “Racing Line”, ki bo govorila o dirkalniku moštva Alfa Romeo Racing: razvojni proces, različne ideje, kreativne rešitve in logotip bodo slikovito prikazani na ploščah, ki so jih pripravili sodelavci oblikovalskega centra Centro Stile Alfa Romeo. Za tiste obiskovalce, ki bodo želeli izvedeti več o zgodovini blagovne znamke, bo ob 16. uri potekal brezplačen voden ogled muzeja. Ob 17.30 pa bo parada avtomobilov obiskovalcev z značko Alfa Romeo zaključila r posebno prireditev #AlfaRomeoDay. V ceno vstopnice bodo vključene vse aktivnosti in razstave. Podroben program prireditve je objavljen na museoalfaromeo.com.

1254x600alfaromeoday_1254x600