Alfa Romeo Logo

Models

OBLIKOVALSKA NAGRADA REVIJE AUTO MOTOR UND SPORT ZA ZNAMKI ALFA ROMEO IN ABARTH


  • Več kot 18.000 bralcev znamenite nemške revije je glasovalo za podelitev nagrade »Autonis«.
  • Znamka Alfa Romeo je prejela nagrado »Design Brand 2016« ter priznanji v dveh kategorijah z modeloma Giulia in Mito.
  • Abarth 595 je zmagal v kategoriji »Minicar« in s tem ponovil uspeh starejšega modela iz leta 2008.

Privlačnost italijanske oblike je prepričala strokovne bralce nemške revije auto motor und sport, ki so na tekmovanju »Autonis 2016«, ki je razdeljeno v enajst kategorij, znamkama Alfa Romeo in Abarth podelili nič manj kot štiri nagrade.

Podrobneje, znamka Alfa Romeo je s 24,7 odstotka glasov bila izbrana za »oblikovalsko znamko leta« in zmagala v dveh kategorijah. Športna nova Giulia je z več kot polovico glasov (54,3 odstotka) zmagala v kategoriji srednje velikih vozil, kompaktni MiTo pa se je z 59,3 odstotka glasov odlično odrezal v kategoriji majhnih avtomobilov. Kot zanimivost naj omenimo, da je znamka Alfa Romeo že prejela nagrado »Autonis«, in sicer leta 2010, ko so bralci revije auto motor und sport izbrali vozilo Giulietta za najboljši avtomobil v kategoriji srednje velikih vozil.

»Zaradi naklonjenosti, ki jo nemški avtomobilski navdušenci izkazujejo znamki Alfa Romeo, smo počaščeni in polaskani,« je na podelitvi nagrad v Stuttgartu dejal Klaus Busse, vodja oblikovanja za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. »Prejete oblikovalske nagrade za znamko Alfa Romeo ter vozili Mito in Giulia nas še dodatno spodbujajo, da v oblikovalskem centru Centro Stile nadaljujemo z ustvarjanjem čustvenih italijanskih oblik.«

Velik uspeh je dosegla tudi znamka z znakom škorpijona, ki je z modelom 595 zmagala v kategoriji »Minicar« in s tem ponovila uspeh starejšega modela, ki je leta 2008 prejel enako nagrado. Letos je Abarth 595 prejel več kot polovico glasov (56,5 odstotka) in tako podkrepil privlačnost nedavno prenovljenega vozila. Klaus Busse je to komentiral z besedami: »Zelo smo hvaležni za to pomembno oblikovalsko nagrado za model Abarth 595, ki je priznanje za ekipno delo oblikovalcev v oblikovalskem centru Centro Stile in inženirjev podjetja Abarth, s katerim smo dosegli popolno mešanico italijanske oblike in zmogljivosti.«
Model Abarth 595 je na voljo v dveh različicah (limuzina ali kabriolet), s tremi paketi opreme (595, 595 Turismo in 595 Competizione) in z enakim številom motorjev (107 kW (145 KM), 121 kW (165 KM) in 132 kW (180 KM)), da lahko izpolni potrebe vedno bolj zahtevnih in podkovanih strank. Veliko uporabljenih izboljšav je rezultat izkušenj, pridobljenih z razvojem modela 695 Biposto, imenovanega »najmanjši superavtomobil«.

novica1