Alfa Romeo Logo

Models

NOVO KONCEPTNO VOZILO ALFA ROMEO TONALE NA MEDNARODNEM AVTOMOBILSKEM SALONU V ŽENEVI


  • Konceptni model prvega kompaktnega priključnega hibrida znamke Alfa Romeo se prvič predstavlja na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.
  • Konceptno vozilo Tonale se pridružuje rastočemu segmentu – gre za kompaktnega terenca z urbanim poslanstvom in športnim značajem. 
  • Izrazite značilnosti italijanskega sloga so projicirane v prihodnost in predstavljajo popoln preplet bogate dediščine z novimi smernicami.
  • Tako kot pri vseh modelih znamke Alfa Romeo je vsaka podrobnost oblikovana glede na potrebe voznika.
  • Užitek v vožnji zaradi ergonomske zasnove, visokokakovostnih materialov in neprekosljive  dinamike. 
  • Najsodobnejša tehnologija in vozna dinamika, po kateri slovijo vozila znamke Alfa Romeo, ponujata konkretne odgovore na nove izzive.

 

Alfa Romeo vstopa v svet električnih avtomobilov na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2019 in razkriva nov koncept kompaktnega SUV vozila, Alfa Romeo Tonale. Tonale je prvi priključni hibrid in prvo kompaktno terensko vozilo znamke Alfa Romeo. V prepoznavnem italijanskem slogu in z neprimerljivim užitkom v vožnji, na novo postavlja pravila v danes najhitreje rastočem segmentu.

 

Avtomobil, navdihnjen z lepoto in oblikovanjem, značilnim za vozila Alfa Romeo

Oblika konceptnega vozila Tonale se ozira v prihodnost. Njegove kompaktne mere predstavljajo popoln preplet bogate dediščine z novimi smernicami ter poosebljajo edinstveno italijansko oblikovanje in nezgrešljiv slog, značilen za vozila Alfa Romeo. Ta v sebi nosijo esenco italijanske umetnosti in kiparstva, ter brezčasno izkušnjo rokodelskega mojstrstva. Tonale črpa navdih iz lepote in nians naravnega gibanja svetlobe, kar se kaže v njegovih izčiščenih linijah. Njegova oblika prikliče v spomin številne tradicionalne oblikovne elemente, ki so sinonim za bogato zgodovino znamke. Element, ki nosi izročilo znamke Alfa Romeo, so platišča R21 v obliki telefonske številčnice. Izvor platišč v obliki telefonske številčnice sega v šestdeseta leta, ko jih je ponosno nosila ikonična 33 Stradale. Razpoznavna oblika platišč modela Tonale je usklajena s pnevmatikami Pirelli. Drzno in elegantno oblikovan bok karoserije spominja na daljno preteklost, na obliko modelov Duetto in Disco Volante Spider, medtem ko “Linea GT” modela Tonale poustvarja samozavestno držo priljubljene GT Junior. Sprednji del se ponaša s prepoznavno in značilno masko Alfa Romeo “Scudetto”.  Sprednje luči spominjajo na modela SZ in Brera. Zadnji del konceptnega vozila Tonale elegantno objema okvir stekla, ki ga na vrhu dopolnjuje spuščen spojler, ter poudarja neprekinjenost med strešnim oknom in zadnjim steklom. Zadnje luči so umetniški podpis vozila.

Po navdihu dirkalne zgodovine znamke Alfe Romeo, notranjost konceptnega vozila Tonale pričara strast  živahne dinamične vožnje. Notranjost je usmerjena k vozniku, vendar udobno zasnovana za štiri potnike. Je privlačna in izdelana iz visokokakovostnih materialov, kot je npr. aluminij v kombinaciji z mehko in prijetno toploto usnja in alkantare. V središču je osvetljen sredinski del z izbirnikom načina vožnje DNA.

Konceptno vozilo Tonale je opremljeno z najvišjimi standardi tehnologije, ki zagotavljajo povezano, udobno in dinamično uporabniško izkušnjo, hkrati pa ohranja užitek športne vožnje.

Voznikova pozornost je popolnoma usmerjena na cesto, s poudarkom na 12,3-palčni digitalni instrumentni plošči in 10,25-palčni osrednji glavni enoti z zaslonom na dotik. Nov informacijsko-razvedrilni sistem ima brezhiben in tekoč vmesnik za večopravilnost, ki vozniku omogoča, da ima vse najnovejše funkcije in funkcionalnosti na dosegu roke. Tonale omogoča vozniku, da je popolnoma povezan z življenjskim slogom in družbenimi omrežji Alfa Romeo, ki jih omogočata novi informativno-razvedrilni funkciji “Alfista” in “Paddock”.

  • “Alfista” je poglobljena izkušnja življenjskega sloga Alfa Romeo, ki ponuja popolnoma povezan vmesnik z izbranimi klubi Alfa Romeo in dogodki v okviru skupnosti, kot so srečanja, vožnje in druge vrste druženj. Aplikacija v vozilu omogoča vozniku dostop do novic v živo in obvestil o trenutnem dogajanju glede blagovne Alfa Romeo. Uporabnik ima možnost, da potrdi udeležbo na prireditvah in srečanjih ali naroči vstopnice za Alfa Romeo Racing, ima pa tudi priložnost, da se poteguje in osvoji VIP dostop do posebnih dogodkov pod pokroviteljstvom Alfe Romeo.
  • “Paddock” v konceptnem vozilu Alfa Romeo Tonale ponuja možnost nakupa najnovejših nadgradenj kot tudi dodatne opreme. Aplikacija “Paddock” uporabniku omogoča, da krmari po najnovejših ponudbah dodatne opreme in oblačil Alfa Romeo, ki jih je mogoče naročiti neposredno z dotikom zaslona.

 

 

Avtentična Alfa Romeo

Tonale zaznamuje prvenec znamke v segmentu kompaktnih terenskih vozil in to v skladu z značilnostmi, ki so vedno opredeljevale vozila Alfa Romeo. Cilj je zagotoviti najboljšo dinamiko vožnje v segmentu in uporabiti elektrifikacijo v popolnem slogu znamke Alfa Romeo. To je naravni razvoj znamke na poti k pogonski sinergiji, ki je zmožna izboljšati tako zmogljivost kot dinamiko vožnje. Namesto da bi preprosto prevzela nove standarde, Alfa Romeo s konceptnim vozilom Tonale na novo interpretira svojo lastno DNK, in na novo povzema idejo lepote, energije, harmonije, učinkovitosti in vožnje, ki je prijazna do uporabnika. Elektrifikacija Alfe Romeo je v službi športnosti in poudarja poslanstvo znamke “mehanika s strastjo”.  Elektromotor v zadku vozila odpira pot novim tehnološkim rešitvam, ki ponujajo dinamiko vožnje in izboljšujejo pogon ter užitek športne vožnje. Razvoj je očiten tudi v načinih vožnje, ki jih upravlja D.N.A. Alfe Romeo. Z začetkom na modelih Giulietta, Mito in 4C, prek nadaljnjega razvoja na Giulii in Stelviu, je dosegel Tonale, ki ima vgrajene posebne sisteme upravljanja z energijo.

 

Pri modelu Tonale se način “Dynamic” spremeni v “Dual Power” in zagotavlja največjo moč prek obeh motorjev. Informacijsko-razvedrilni zaslon na dotik je opremljen z gumbom E-mozione, ki ponuja posebne nastavitve za odrejanje moči, ostrejše zaviranje in bolj neposreden odziv krmiljenja. Način “Natural” še naprej ohranja najboljšo optimizacijo zmogljivosti, kompromis med elektromotorjem in motorjem z notranjim zgorevanjem pa se upravlja samodejno. To se kaže v vsakodnevnem varčevanju z energijo in gorivom, vendar ne na škodo zmogljivosti. Način “Advance Efficiency” je postal “Advance E” za delovanje v popolnoma električnem načinu. Torej, v skladu z načeli blagovne znamke pogon priključnega hibrida krepi lepoto in športne ter dinamične vozne lastnosti vsakega modela Alfa Romeo in jih popelje na novo raven. Z modelom Tonale elektrifikacija zajema zmogljivost in predstavlja nov način za doseganje visoke učinkovitosti in izjemnega užitka v vožnji.

 

 

Alfa Romeo Tonale

Tonale uteleša pustolovski potencial kompaktnega, dinamičnega športnega terenskega vozila, ki lahko v mestnih okoljih z enako lahkoto zagotavlja adrenalin športne vožnje, neločljivo povezan z legendo blagovne znamke. Brnenje elektromotorja spremlja pristno bobnenje Alfe Romeo, kar ustvarja učinkovito, vznemirljivo sinergijo in užitek v vožnji. Energijski prehod k elektriki je najnovejša prelomnica v 109-letni zgodovini legendarne znamke Alfa Romeo in tista, ki bo izstrelila blagovno znamko v prihodnost. Tako so tudi izbrali njegovo ime. Gorski prelaz Tonale, ki se nahaja nedaleč od prelaza Stelvio, je velik naravni amfiteater, znan po svojih veličastnih vrhovih, spektakularnih slapovih in snegu, ki nikoli ne skopni. V območju prelazov Stelvio in Tonale, ki sta neposredno povezana, soobstajata vznemirjenje in harmonija. Tonale predstavlja pomemben mejnik v razvoju in zgodovini znamke Alfa Romeo.

1254x6001254_600_190305_Alfa-Romeo_Tonale-Concept_01