Alfa Romeo Logo

Models

Nova modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio modelnega leta 2020: moč v vsaki podrobnosti


  • Nova modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio izkazujeta sposobnost znamke Alfa Romeo, da prestopi meje in se nenehno izboljšuje – kar počne že 110 let.
  • Vrhunska modela Giulia in Stelvio priznano zmogljivost na ravni superavtomobilov dopolnjujeta z novimi sestavnimi deli ter s široko ponudbo nove tehnologije, povezljivosti in varnosti.
  • Modeli Quadrifoglio so posodobljeni z novim informacijsko-razvedrilnim sistemom, ki vključuje posodobljeno obliko vmesnika in posebne zaslone za zmogljivost vozila, drugo stopnjo avtonomne vožnje ter s posebnimi podrobnostmi zunanjosti in notranjosti vozila.
  • Predstavitev je potekala v novi obliki: s pogovorom z nekaj ključnimi udeleženci, ki so zasnovali in razvili projekt Quadrifoglio – na voljo na tej povezavi.      

V trenutnih časih, ko se je običajni hitri tempo življenja zaradi okoliščin upočasnil, se Alfa Romeo Giulia in Stelvio Quadrifoglio z motorjem 2.9 V6 z dvema turbopolnilnikoma in močjo 375 kW (510 KM) ne ustavljata, temveč za modelno leto 2020 še povečujeta zmogljivost na ravni superavtomobilov z ekskluzivnimi, popolnoma novimi funkcijami ter s široko ponudbo nadgradnje tehnologije, povezljivosti in varnosti.

Alfa Romeo je popoln izraz dinamičnosti in strasti v svojem osrčju, ki pritegne tako ljubitelje Alf kot oboževalce lepih avtomobilov. Znamko, ki letos praznuje 110. obletnico, že od nekdaj odlikuje edinstvena sposobnost, da izstopa tako na dirkališčih kot na lepotnih tekmovanjih.

Preden boste spet lahko sedli za volan avtomobila, v katerem imata voznikov sedež in užitek v vožnji osrednjo vlogo, so se pri Alfi Romeo odločili, da novosti predstavijo na virtualni novinarski konferenci. Čeprav je z besedami nemogoče izraziti vsa čustva, ki jih občutite za volanom modela Quadrifoglio, se je vseeno fascinantno poglobiti v njegove temelje in spoznati, kako je bil izjemen projekt Quadrifoglio ustvarjen in razvit.

Nov korak naprej v identiteti znamke Alfa Romeo

Nova modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio 2020 predstavljata odličnost znamke Alfa Romeo ter še močneje izražata zmogljivost, zmagovalne lastnosti in čistokrvni italijanski slog. Prenovo ponudbe zaokrožajo napredne tehnične in zmogljivostne rešitve v vozilih, ki utelešajo najbolj dovršen izraz funkcionalne italijanske oblike v edinstvenem slogu Alfa Romeo. Najvišjo zmogljivost v razredu zagotavlja zmogljiv motor 2.9 V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki je v celoti izdelan iz aluminija in lahko razvije kar 375 kW (510 KM) moči ter 600 Nm največjega navora pri 2.500 vrt./min. Navor se na kolesa prenaša s sistemom aktivnega vektorskega usmerjanja navora Alfa™ ob pomoči inovativnega štirikolesnega pogona Q4 pri modelu Stelvio Quadrifoglio.

8-stopenjski samodejni menjalnik je umerjen tako, da optimizira tekoče prestavljanje in udobno vožnjo po vseh terenih. Samo v načinu RACE avtomobil izrazi ves svoj potencial z bliskovitim prestavljanjem v 150 milisekundah. Vsak model Quadrifoglio je opremljen z vrsto sistemov, ki so zasnovani za večji užitek v vožnji in voznikom ponujajo najpristnejšo, najzanimivejšo izkušnjo za volanom. To so aktivno vzmetenje Alfa™, izbirno stikalo Alfa™ DNA Pro z načinom RACE in sprednje pomično krilce Active Aero Splitter Alfa™ pri modelu Giulia. Sistem nadzora podvozja Alfa™ sproti usklajuje in prilagaja sisteme ter stalno zagotavlja idealne razmere za vozilo in voznika, da lahko voznik kar najbolje izkoristi izjemno zmogljivost modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio.

Zvok, ki spremlja izkušnjo vožnje z modelom Quadrifoglio, prihaja iz izpušnega sistema s štirimi izhodi in z dvojnim načinom delovanja, ki je še drznejši in privlačnejši v načinu RACE. Kupci bodo lahko za modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio modelnega leta 2020 in poznejše izbrali nov izpušni sistem Akrapovič z dvojnim načinom delovanja, ki je izdelan iz titana, opremljen z zaključki izpušne cevi iz ogljikovih vlaken in zagotavlja še bolj prefinjen zvok.

Kakovost in slog

Italijanski slog znamke Alfa Romeo izraža preprostost, ki skriva zahtevnost ustvarjalnega postopka oblikovanja. Rezultat je ergonomska, usklajena serija linij in instrumentov ter prostora, ki obdaja voznika, ter je kompleksna in prefinjena umetnina. Nova oblika sredinske konzole v notranjosti ima velik otipni in vidni učinek ter ponuja več prostora za shranjevanje. Prenovljeni so tudi volanski obroč, prestavna ročica v usnju in varnostni pasovi, ki so zdaj na voljo v rdeči, zeleni ali klasični črni barvi. Kmalu bo kot del dodatne opreme na voljo tudi novo oblazinjenje s perforiranim usnjem za električne športne sedeže. S to novo možnostjo bo na voljo več prilagoditev modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio, ki bosta še vedno serijsko opremljena s športnimi sedeži iz usnja in alcantare. Še vedno so na voljo tudi športni sedeži Sparco s strukturo školjke iz ogljikovih vlaken. Vgrajena tehnologija vključuje popolnoma nov informacijsko-razvedrilni sistem z 8,8-palčnim sredinskim zaslonom na dotik, ki ponuja povezane storitve in novo obliko vmesnika. Druge ekskluzivne nove funkcije pri modelu Quadrifoglio so Performance Pages, posebni zasloni, ki vozniku sproti prikazujejo stanje vozila – od temperatur glavnih mehanskih sestavnih delov do navora, tlaka turbopolnilnika in uporabljene moči ter digitalnih kronometrov za merjenje stopenj zmogljivosti pri pospeševanju in najvišji hitrosti. Nove funkcije zunanjosti modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio vključujejo nove zatemnjene zadnje luči LED in novo bleščeče črno končno obdelavo prednje maske in zadnje značke.

Stelvio je opremljen s popolnoma novimi platišči R21, ki so ekskluzivna za različico Quadrifoglio.

Vznemirjenje dirkališča in lažje vsakdanje življenje: sistemi ADAS druge stopnje

Modela Giulia in Stelvio Quadrifoglio modelnega leta 2020 uvajata nove sisteme ADAS (napredni sistemi za pomoč vozniku), ki so bili razviti skupaj z družbo Bosch za drugo stopnjo avtonomne vožnje. Ti sistemi ne odvzemajo užitka sedenja za volanom ter posredujejo le za zagotavljanje popolne varnosti in večjega udobja v gostem prometu ali na daljših vožnjah. Najvišja stopnja avtonomne vožnje je popolno ravnovesje med užitkom v vožnji in sistemi za pomoč vozniku: to je druga stopnja, ki je po definiciji dosežena takrat, ko voznik v nekaterih pogojih vozilu prepusti nadzor nad pospeševanjem, zaviranjem in krmiljenjem. Ta funkcija uporablja elektronske sisteme, ki zahtevajo, da voznik stalno nadzoruje vožnjo, hkrati pa zagotavljajo večje udobje na daljših vožnjah. Vseeno pa mora voznik vedno imeti roke na volanskem obroču in stalno ohranjati nadzor nad vozilom.

Glavne tehnologije pri modelu Quadrifoglio modelnega leta 2020, ki to omogočajo, so:

Sistem za ohranjanje voznega pasu: zaznava, ali vozilo zapušča trenutni vozni pas, če eden od smernikov ni bil vklopljen, in voznika opozarja z vizualnimi in otipnimi signali ter aktivno posreduje, da se vozilo vrne na vozni pas.

Aktivni sistem za nadzor mrtvih kotov: spremlja zadnja mrtva kota ter poroča o morebitnih približujočih se vozilih in popravlja smer vožnje za preprečevanje trčenja.

Aktivni tempomat: samodejno prilagodi hitrost vozila, da ohranja varno razdaljo do vozil spredaj. Ta tehnologija skupaj s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov prilagaja hitrost znotraj nastavljene omejitve, da zagotovi udobnejšo vožnjo.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov in inteligentni nadzor hitrosti: ta sistem z vgrajeno kamero prepoznava prometne znake in jih prikazuje na zaslonu ter voznika opozarja na trenutno omejitev hitrosti.

Sistem vozniku predlaga, naj hitrost zmanjša na zaznano omejitev. Če voznik to sprejme, se nastavitve tempomata samodejno prilagodijo.

Sistem za pomoč pri prometnih zastojih in sistem za pomoč vozniku na avtocesti: ti funkciji, ki dopolnjujeta aktivni tempomat, nadzorujeta bočno premikanje vozila in ga v gostem prometu (sistem za pomoč pri prometnih zastojih) ali na avtocesti (sistem za pomoč vozniku na avtocesti) ohranjata na sredini voznega pasu, ob tem pa tudi prilagajata hitrost glede na trenutne omejitve hitrosti.

Sistem za opozarjanje na utrujenost voznika: nadzoruje zaspanost voznika in po potrebi sproži opozorilo.

Barve, ki združujejo tradicijo in komunikacijo

Mednarodna medijska kampanja v zvezi s predstavitvijo novih modelov Giulia in Stelvio modelnega leta 2020 na trgu, predstavlja številne nove funkcije vozil in pojasnjuje, kako so izbirali barve. Oblikovalci pri znamki Alfa Romeo so se odločili za pristop, katerega cilj je zbuditi čustva in ki barve karoserije razvršča po »razredih«, ne le po tehnologijah. Štiri kategorije so: barve Competizione, ki spominjajo na športno tradicijo znamke; kovinske barve, ki poudarjajo dinamičen duh; pastelne barve, ki so namenjene tistim, ki si želijo stabilnost; in barve Oldtimer, ki spominjajo na dediščino znamke Alfa Romeo in jo na novo opredeljujejo.

Nove barve Oldtimer so: prefinjena rdeča 6C Villa d’Este, osupljiva oker GT Junior in nova zelena Montreal, ki je premierno na voljo za model Quadrifoglio modelnega leta 2020 in se poklanja eni od legend znamke – modelu Alfa Romeo Montreal, ki je bil predstavljen pred 50 leti. Izbira barv je bila vedno ena od značilnosti znamke Alfa Romeo, saj je vključevala poglobljeno raziskavo z inovativnimi rezultati: ponudba barv Oldtimer spominja na prestižno dediščino, a v kombinaciji s tehnološkimi inovacijami. V laboratorijih Alfa Romeo stalno raziskujejo nove učinke, nove pigmente in nove tehnike nanašanja, da bi poudarili oblikovalski učinek linij modelov Giulia in Stelvio. Barve, ki so povezane s kulturno in zgodovinsko dediščino znamke, so tesno povezane z Italijo. Barvna paleta se popolnoma ujema z arhitekturnim kontekstom nekaterih najlepših italijanskih krajev v vizualnem dialogu med avtomobilom in državo, ki je glavna značilnost nedavne tržne kampanje, razvite v sodelovanju z AD Italia, mesečno revijo podjetja Condé Nast, ki ima velik ugled v svetu arhitekture, umetnosti in oblikovanja ter sloga. Projekt združuje svet oblikovanja in avtomobilsko industrijo ter predstavlja fotografije naših avtomobilov v kombinaciji z dvorišči in notranjostjo prestižnih hiš, ki so bile skrbno izbrane skupaj s partnerjem AD Italia. Italija je neustavljiva sila, kar dokazujejo ustvarjalnost njenih izjemnih ljudi ter zasebni, redko videni kotički edinstvenih mest in krajev. AD Italia znamko Alfa Romeo v tem projektu pelje na potovanje ter njene avtomobile obravnava kot prave umetnine in simbole italijanske lepote. Slog in barva izražata svojo ljudsko naravo – ki je poleg estetskega vidika strateška, značilna lastnost avtomobilov znamke Alfa Romeo. To je bila ključna motivacija za izbiro lokacij, ki so bile uporabljene v projektu. To je tudi eden od številnih razlogov, zakaj Alfa Romeo ostaja brezčasna italijanska legenda. Kampanja trenutno dogajanje obravnava s ključnikom #stayathome (#ostanidoma), s pridihom elegance in hudomušnosti, ki sta zdaj potrebni bolj kot kdajkoli prej.

Najvišja raven športnega duha z novo in ekskluzivno linijo dodatne opreme Quadrifoglio, ki jo ponuja Mopar®

Da bi poudarila športno naravo modelov Alfa Romeo Giulia in Alfa Romeo Stelvio, je znamka Mopar® ustvarila novo in ekskluzivno linijo dodatne opreme Quadrifoglio, ki bo uporabnike očarala z ekskluzivnim visokozmogljivim izpušnim sistemom, izdelanim v sodelovanju s podjetjem Akrapovič, s poliranimi zadnjimi lučmi in z ekskluzivnimi barvami karoserije. Veliko sestavnih delov je izdelanih iz ogljikovih vlaken – lahkega in varnega tehničnega materiala –, kar izboljša aerodinamiko, zmogljivost in razmerje med maso in močjo ter poudari eleganten, drzen estetski videz teh dveh legend znamke Alfa Romeo. Mopar v eksluzivni liniji  dodatne opreme Quadrifoglio ponuja mrežo hladilnika z vstavki v obliki črke V ter pokrove zunanjih ogledal in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken.

COVER PICTURE