Alfa Romeo Logo

Models

Muzej Alfa Romeo ob 110-letnici znamke Alfa Romeo ponovno odpira svoja vrata


  • Muzej v Areseju ponovno odpira svoja vrata javnosti 24. junija, ob 110. obletnici znamke.
  • Otvoritev v popolni varnosti: muzej je pripravljen sprejeti goste v skladu s številnimi varnostnimi ukrepi za varovanje zdravja obiskovalcev in osebja. 
  • Na ta poseben datum bodo imeli, prvič v zgodovini, obiskovalci priložnost vstopiti v  muzejske prostore, v katerih se nahaja skrita zbirka, avtentični zaklad več kot 150 avtomobilov, motorjev, modelov in številnih drugih eksponatov.     
  • Obiskovalci se bodo lahko udeležili sprevoda po muzejski interni progi v okviru programa praznovanj z več posebnimi dogodki in predavanji.
  • Na ogled bo nova Giulia GTA, ikonična omejena serija, predstavljena ob 110-letnici znamke.
  • Odpiralni čas muzeja bo začasno spremenjen: ob praznovanju obletnice bo muzej odprt vsak dan, od srede 24. junija do nedelje 28. junija, po 28. juniju bo muzej odprt ob vikendih.

 

Muzej Alfa Romeo bo kmalu odprt za javnost in za dan otvoritve so izbrali poseben datum: 24. junij, ko bo znamka praznovala svoj 110. rojstni dan. Praznovanje obletnice bo potekalo v Areseju in bo trajalo več dni.  Ob tem pomembnem jubileju bo muzej odprt vsak dan od 10. do 18. ure, do nedelje 28. junija. Od tega dne naprej pa bo muzej odprt samo ob sobotah in nedeljah.

 

V muzeju pripravljajo posebno presenečenje za ljubitelje znamke Alfa Romeo: obiskovalci bodo imeli prvič priložnost vstopiti v posebne prostore, ki so običajno zaprti za javnost in niso vključeni v muzejski program. V dveh nadstropjih nekdanje uprave v Areseju hranijo zbirko, imenovano “zakulisje muzeja”, ki vključuje:

  • dodatnih 150 vozil
  • desetine avtomobilskih, letalskih in ladijskih motorjev
  • več sto modelov, nagrad, slikovnega materiala, opreme
  • dirkalni motorni čoln in še mnogo več

 

Vsi ti izjemni eksponati, ki običajno niso na ogled, so ponos muzeja, ki občasno organizira tudi posebne  tematske razstave. Zbirko si je mogoče ogledati samo ob vnaprejšnji rezervaciji – skupina z vodenim ogledom ne sme presegati 10 oseb.

Kontakt za informacije in rezervacije: collezione@museoalfaromeo.com

V sredo, 24. junija in med vikendom, so ljubitelji vozil znamke Alfa Romeo vabljeni, da se priključijo sprevodu po interni progi muzeja. Da bi se izognili preveliki gneči, prosijo za predhodno in pravočasno potrditev udeležbe na elektronski naslov info@museoalfaromeo.com

Ob posebni obletnici bo v Areseju na ogled tudi nova Gulia GTA – ikonična omejena serija, zasnovana ob 110-letnici znamke. Od 24. junija dalje bo muzej strankam omogočil ekskluzivne zasebne oglede.

Med vikendom v muzeju načrtujejo tudi posebna predavanja, posvečena predstavitvam manj znanih poglavij zgodovine Alfa Romeo: dve srečanji, ki sta bili prvotno načrtovani v marcu in aprilu, in bili zaradi izrednih razmer preklicani, sta prestavljeni na soboto, 27. junija (konceptno vozilo Spider Monoposto, posebna različica 916) in nedeljo, 28. junija (164 Q4, limuzina s štirikolesnim pogonom). Predavanji bosta potekali v dvorani Giulia, obakrat ob 15. uri. Konferenci sta vključeni v ceno vstopnice, vendar je obvezna rezervacija na: info@museoalfaromeo.com

Muzej Alfa Romeo – razdeljen na tri tematska področja (Timeline, ki predstavlja proizvodno kontinuiteto;  Bellezza (lepota), ki združuje slog, oblikovanje in način življenja; Velocità (Hitrost), sintezo tehnologije, športnosti in užitka v vožnji, se ob ponovnem odprtju predstavlja v delno prenovljeni obliki. Nekateri deli muzeja so dopolnjeni, kot npr. razstavni prostor, posvečen letalstvu, z novo razstavo “Angelo dei bimbi” (Angel otrok) o letalu Sai Ambrosini 1001 Grifo.

Muzej Alfa Romeo, odprt leta 1976 in popolnoma prenovljen leta 2015, je pripravljen na sprejem gostov z vrsto varnostnih ukrepov, namenjenih varovanju zdravja obiskovalcev in osebja. Ob vhodu bodo vsem obiskovalcem izmerili temperaturo. Če bo ta višja od običajne, jih bodo prosili, da svoj obisk preložijo na kasnejši termin. Obvezna bo uporaba zaščitnih mask, po muzeju pa bodo razobešena posebna opozorila, ki bodo obiskovalce opominjala, naj spoštujejo primerno varnostno razdaljo in upoštevajo smer ogleda.  Priporočajo brezgotovinska plačila.

Muzej, ki se razprostira na 6.000m2, ima veliko zunanjih površin, kar zagotavlja dovolj prostora, da se obiskovalci in osebje lahko držijo potrebne osebne razdalje. Spletne rezervacije za ogled muzeja niso potrebne, vendar bodo v primeru večjega števila obiskovalcev začasno omejevali vstop.

Vodene oglede muzeja in razstav je priporočljivo predhodno rezervirati, saj posamezne skupine ne smejo presegati 10 oseb.  Prav tako je obvezna rezervacija za goste, ki si želijo v živo ogledati katero od aktivnosti, npr. ogleda prenosa Formule 1  (prvi bo v nedeljo, 5. julija za Veliko nagrado Avstrije).

 

Koledar dogodkov z vsemi informacijami je objavljen na  www.museoalfaromeo.com

hp_alfaromeo_200609-5ede725f47c02