Alfa Romeo Logo

Models

MOŠTVO FORMULE 1 ALFA ROMEO SAUBER RAZKRILO DIRKALNIK C37


Moštvo formule 1 Alfa Romeo Sauber je pred začetkom sezone 2018 prvenstva formule 1 razkrilo nov dirkalnik C37.

Videz dirkalnika C37 se razlikuje od lanskega C36 – na eni strani zaradi novih tehničnih predpisov, na drugi pa zaradi novega tehničnega pristopa moštva. 

Tik pred začetkom sezone 2018 je vodja moštva Frédéric Vasseur povedal: »Zelo se veselim sezone 2018 ter dirkanja naših dirkačev Marcusa (Ericssona) in Charlesa (Leclerca). V dirkalnik C37 smo v zadnjih mesecih vložili veliko truda in trdega dela, zato se ob današnji predstavitvi počutim čudovito. Prepričan sem, da sta izkušeni dirkač Marcus in obetajoči novinec Charles popolna kombinacija za naše moštvo. Marcus bo z nami že četrto sezono. Je pomemben član moštva, njegove izkušnje in natančne tehnične povratne informacije pa so nam v veliko pomoč. Charles je svoj talent dokazal v nižjih kategorijah in si zasluži sedež v moštvu formule 1 v tej sezoni.« 

»Naš cilj za leto 2018 je jasen: moramo ujeti konkurenco in med sezono še naprej izboljševati rezultate. V razvoj dirkalnika C37 smo vložili veliko energije in predanosti. Rad bi se zahvalil našim partnerjem in navijačem za stalno podporo. Vrnitev znamke Alfa Romeo v formulo 1 pomeni nov mejnik v zgodovini moštva. Ponosen sem, da je znamka z dolgoletno tradicijo izbrala nas za vrnitev v ta šport. Nestrpno pričakujemo začetek sezone 2018, v kateri bomo nastopali kot moštvo formule 1 Alfa Romeo Sauber,« nadaljuje Vasseur. 

Povratek Alfe Romeo pomeni vrnitev ene velikih znamk, ki so se zapisale v zgodovino kraljice avtošporta – formule 1 –, in vrnitev legendarne štiriperesne deteljice (»Quadrifoglio«), ki se na najzmogljivejših avtomobilih Alfa Romeo pojavlja že od leta 1923, na dirkališča. Ta slavni talisman za srečo, ki je nameščen na pokrovu motorja novega dirkalnika C37, ima zanimivo zgodovino, globoko zakoreninjeno v svetu dirkanja. Prvi dirkalnik Alfa Romeo s štiriperesno deteljico je bil RL, s katerim je Ugo Sivocci zmagal na 15. ponovitvi dirke Targa Florio leta 1923. Isti simbol sreče se je pojavil na dirkalniku P2, s katerim je Brilli Peri zmagal v prvi sezoni svetovnega konstruktorskega prvenstva v Monzi leta 1925 in tako znamki Alfa Romeo priboril prvega od petih svetovnih naslovov. V letih 1950 in 1951 je krasil tudi dirkalnika Alfa Romeo 158 in 159 – slavni »alfetti«, s katerima sta Giuseppe »Nino« Farina in Juan Manuel Fangio zmagala v prvih dveh sezonah svetovnega prvenstva v formuli 1. Danes se legendarni simbol vrača na najvišjo raven dirkalnega športa, da bi celemu svetu pokazal, kako je filozofija znamke Alfa Romeo še vedno močna in uspešna pri nenehnem iskanju odličnosti v dirkanju, ki se nato v celoti prenese v serijske avtomobile znamke. Legenda se nadaljuje. 

Tehnični direktor Jörg Zander pojasnjuje: »Imenitno je, da smo danes končno predstavili C37. Dirkalnik za sezono 2018 je rezultat trdega dela, ki so ga vsi v tovarni vložili v zadnjih mesecih. Filozofija dirkalnika C37 je precej drugačna od dirkalnika C36. Aerodinamični koncept je bistveno spremenjen, C37 pa ima tudi veliko novosti v primerjavi s predhodnikom. Prepričani smo, da bomo z novim konceptom dobili več priložnosti in bomo lahko med sezono izboljševali dirkalnik.«

1254x6001254x600_180220_Alfa_Romeo_saluber_HP