Alfa Romeo Logo

Models

MOČ IN SLOG: ALFA ROMEO IN JEEP NAVDUŠUJETA NA FESTIVALU HITROSTI 2019


  • V Goodwoodu lahko ljubitelji obeh premijskih znamk občudujejo moč, slog in tehnologijo modelov Alfa Romeo in Jeep.
  • Jeep Grand Cherokee Trackhawk in Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing”: skupaj 1230 konjev na dirki v hrib.
  • Vrhunska zmogljivost dirkalnika F1 Alfa Romeo, ki ga bo v soboto in nedeljo vozil Antonio Giovinazzi.
  • Posebna predstavitev konceptnega vozila Alfa Romeo Tonale in hibirdnega vozila Jeep Renegade Plug-In Hybrid: električna tehnologija v službi vsakodnevnega užitka v vožnji in terenske pustolovščine.
  • Vznemirljiva, kultna  “Quadrifoglio”
  • Priložnost preizkusa terenskih zmogljivosti vozil Jeep na posebnem poligonu.
  • Compass Night Eagle in Wrangler 1941 designed by Mopar®

 

Festival hitrosti v Goodwoodu je največje praznovanje motošporta in avtomobilske kulture na svetu, na katerem seveda ne smeta manjkati znamki Alfa Romeo in Jeep. Na festivalu se ne predstavljata le z najboljšo ponudbo v smislu visoke zmogljivosti, ampak tudi inovativnosti in terenske zmogljivosti. Torej, popolna zasedba na ekskluzivni lokaciji na posestvu Goodwood House in na dirki v hrib, kjer bosta Jeep Grand Cherokee Trackhawk, najmočnejši SUV v zgodovini, ter Giulia Quadrifoglio posebne serije “Alfa Romeo Racing”, najmočnejša Alfa Romeo vseh časov, s homologacijo za uporabo v cestnem prometu, lahko sprostila vso svojo moč.

Quadrifoglio: kultni simbol, ki uteleša zmogljivost

Program, ki vključuje tudi dve premijski znamki s skupno vrednoto stalnega prizadevanja za odličnostjo, je zelo bogat, z velikim številom najbolj reprezentativnih modelov. Najboljše iz sveta motošporta v smislu hitrosti predstavlja dirkalnik F1, enosed, s katerim tekmuje moštvo “Alfa Romeo Racing”. Antonio Giovinazzi, italijanski dirkač in nedavni dobitnik nagrade Lorenza Bandinija, bo spektakurlarno uprizoril nekaj manevrov za volanom C32.

Modela posebne serije “Alfa Romeo Racing” na paradi Festivala hitrosti

Giulia Quadrifoglio in Stelvio Quadrifoglio posebne serije “Alfa Romeo Racing” sta poklon znamki Alfa Romeo v motošportu na najvišji ravni. Omejena serija modelov Giulia in Stelvio se ponaša s povečanjem največje moči, tudi v primerjavi z 2,9-litrskima različicama Quadrifoglio z motorjem V6 Bi-Turbo z že tako neverjetnimi 375 kW (510 KM)), kot tudi s posebno barvo, ki posnema dirkalnika F1, ki ju vozita Giovinazzi in Kimi Räikkönen, skupaj z ekskluzivnimi tehničnimi funkcijami in oblikovnimi značilnostmi, kot je uporaba karbonskih vlaken in ekskluzivni izpuh iz titana Akrapovič. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio se predstavlja v barvi Competizione Red.

Tonale: vizija kompaktnega priključnega hibridnega terenskega vozila znamke Alfa Romeo

Alfa Romeo je sinonim za zmogljivost, ki je sedaj izražena tudi v futurističnem slogu in se odziva na najnovejše tehnološke izzive – Alfa Romeo Tonale. Novo konceptno vozilo je pred kratkim prejelo prestižno nagrado “Car Design Award 2019”: njegovo prepoznavno italijansko oblikovanje je popolna mešanica neprecenljive dediščine blagovne znamke in pričakovanja novih smernic. Pri vseh vozilih znamke Alfa Romeo je vsaka podrobnost zasnovana z mislijo na voznika in užitek v vožnji.

Rekordna moč: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Zmožnost spopadanja z najzahtevnejšimi tereni na brezpotjih je skupna značilnost vseh terenskih vozil znamke Jeep. Ena od zvezd na dirki v hrib v Goodwoodu bo tudi Grand Cherokee Trackhawk, najhitrejši in najmočnejši SUV v zgodovini. S 6,2-litrskim turbobencinskim motorjem V8 s 522 kW (710 KM) in 868 Nm navora, Trackhawk ponuja najboljšo zmogljivost v razredu: 0 do 100 km/h v 3,7 sekunde, z največjo hitrostjo 289 km/h in, zahvaljujoč novemu zavornemu sistemu Brembo, z zavorno razdaljo od 100 do 0 km/h samo 37 metrov, Zato ni naključje, da je nedolgo nazaj postavil svetovni hitrostni rekord z 280 km/h na zaledeneli gladini Bajkalskega jezera v Rusiji.

Čista tehnologija v službi terenske pustolovščine in vsakodnevne vožnje: Jeep Renegade Plug-In Hybrid

Ena izmed tem, s katero se inženirji znamke Jeep nenehno ukvarjajo, je, kako izboljšati že tako legendarne terenske sposobnosti in jih združiti z vsakodnevnim užitkom v vožnji. Rešitev izhaja iz možnosti za izkoriščanje novih tehnologij za prenos čiste, neslišne moči elektromotorja v službo terenske uporabe. Novi Jeep Renegade Plug-In Hybrid, ki je na ogled na razstavnem prostoru Jeep, izkorišča visok navor elektromotorja in novo tehnologijo električnega štirikolesnega pogona (eAWD).

Terenske testne vožnje 

Jeep ponuja tudi poligon z ovirami in s 6-metrskim mostom za terensko testno vožnjo prenovljenih modelov v različici Trailhawk: Renegade, Compass, Grand Cherokee in seveda Wrangler.

Prekipevata od samozavesti na cesti in brezpotjih

Ekskluzivni značaj SUV vozil je idealen za prilagoditve, ki poudarjajo njihove tehnične lastnosti in povečajo zmogljivost. Obiskovalcem razstavnega prostora sta na ogled Compass Night Eagle in Wrangler 1941 designed by Mopar®. Prvi je na voljo v temni barvi, ki je značilna za to posebno serijo, z zunanjostjo, ki jo poudarja črna barva visokega sijaja – sprednji del, maska, obrobe meglenk, okvirji halogenskih žarometov in platišča R19 iz lahke litine. Črne so tudi prepoznavne obrobe na oknih in posebne značke. Razstavljen je tudi Jeep Wrangler 1941 designed by Mopar®, 4×4 s 100-odstotno homologirano opravo za uporabo v cestnem prometu in v barvi Hella Yella. Wrangler 1941 je opremljen z originalno dodatno opremo Jeep Performance, ki vključuje komplet za dvopalčni dvig vzmetenja, cev za zrak (izbirno), zaščito bočnih pragov, črne ščitnike vrat, črn pokrovček za gorivo in posebne tepihe. Moparjevo prilagoditev čudovito zaokrožuje nalepka “1941” na pokrovu motorja v spomin na rojstvo Willysa.

 

1254x600AR_1254x600 (1)