Alfa Romeo Logo

Models

MICK SCHUMACHER IN CALLUM ILOTT NA DNEVIH TESTIRANJA NOVINCEV 2019 ZA ALFA ROMEO RACING


Mick Schumacher je opravil testiranja za Alfa Romeo Racing v Bahrajnu. Nemški voznik, ki je član FDA (Ferrari Driver Academy) in trenutno tekmuje v prvenstvu FIA Formula 2 za sezono 2019, je tekom zadnjih let dokazal svojo odločnost in nadarjenost ter vztrajno nizal vidne uvrstitve v različnih mladinskih kategorijah dirkanja.

Ekipa Alfa Romeo Racing z veseljem pričakuje Micka na dirkališču Bahrain International Circuit v Bahrajnu, kjer ga bo spremljala na njegovem vznemirljivem potovanju proti vrhu motošporta.

Ekipa bo nadaljevala sodelovanje s FDA tudi na naslednjem testiranju v Barceloni, kjer bo tudi britanski voznik Formule 2 in član FDA, Callum Ilott, opravil dan testiranj za volanom dirkalnika ekipe za sezono 2019, to je Alfa Romeo Racing C38.

 

Frédéric Vasseur, vodja ekipe Alfa Romeo Racing in izvršni direktor Sauber Motorsport AG je izjavil:

»Zelo smo veseli, da bosta Mick Schumacher in Callum Ilott opravila testiranje novincev za Alfa Romeo Racing. V DNK ekipe imamo dar, da opazimo in negujemo mlade talente. Mick in Callum sta odlična primera odločnih in usposobljenih dirkačev, ki jima je treba dati priložnost, da naredita naslednji korak v svoji karieri. Sodelovanje z dvema tako obetavnima voznikoma je odlična novica za našo ekipo in zares se veselimo sodelovanja.«

 

Mick Schumacher:

»Več kot navdušen sem in rad bi se zahvalil ekipi Alfa Romeo Racing za to priložnost. Resnično se veselim in prepričan sem, da bo odlična izkušnja. Vendar pa ta hip misli na testiranje puščam ob strani, saj se pripravljam na svojo prvo dirko v F2 konec tedna, ki se je zelo veselim in na katero bi se rad stoodstotno osredotočil.«

 

 

O blagovni znamki Alfa Romeo:

Od svoje ustanovitve leta 1910 v Milanu v Italiji je blagovna znamka Alfa Romeo oblikovala in izdelala nekaj najbolj elegantnih in ekskluzivnih vozil v zgodovini avtomobilizma. Ta tradicija živi še danes, saj Alfa Romeo še naprej uporablja edinstven in inovativen pristop pri oblikovanju avtomobilov.

V vsakem vozilu Alfa Romeo se tehnologija in strast združita, da ustvarita pravo umetniško delo – vsaka podrobnost je bistvena in vsaka oblika je popolna harmonija med lepoto in namenom, inženirstvom in čustvi. Popolna oživitev duha znamke Alfa Romeo in povečanje njene svetovne privlačnosti sta bili eni od prednostnih nalog FCA. Po sledi jasne in dobro opredeljene strategije, Alfa Romeo piše novo poglavje v svoji več kot stoletje dolgi zgodovini, ki predstavlja izjemno priložnost za uresničitev celotnega potenciala blagovne znamke. Danes je Alfa Romeo prava vitrina najboljših virov, nadarjenosti in tehnološkega znanja skupine FCA. Najprej z Giulio in v zadnjem času s Stelviom, je blagovna znamka Alfa Romeo ustvarila dva modela, ki zajemata čisti in izvirni duh znamke – takoj prepoznaven čistokrvni značaj. Oba modela dokazujeta, da je slogan La meccanica delle emozioni (Mehanika s strastjo) duša in najpomembnejši primer, kaj ljudje pričakujejo od te prestižne blagovne znamke. Alfa Romeo je osvojila srca nove generacije in si prisvojila položaj ene najbolj priljubljenih premijskih blagovnih znamk na svetu. Ponovno je eden vodilnih simbolov italijanskega inženirstva in sloga, je ikona italijanske tehnološke odličnosti in ustvarjalnega duha. Po več kot 30-letni odsotnosti iz Formule 1 je blagovna znamka leta 2018 naznanila vrnitev v avtomobilski šport kot imenski pokrovitelj moštva Sauber F1 Team.

 

O skupini podjetij Sauber:

Skupino podjetij Sauber sestavljajo trije subjekti – Sauber Motorsport AG, ki upravlja ekipo Formule 1 – Sauber Engineering AG, ki se osredotoča na razvoj prototipov in proizvodnjo dodatkov – in Sauber Aerodynamik AG, ki izvaja popolno in modelno testiranje v najsodobnejšem vetrovniku tovarne in ustvarja inovacije na področju aerodinamike. Podjetja tesno sodelujejo pri uporabi strokovnega znanja več kot 450 predanih posameznikov na sedežu v Hinwilu v Švici za vse notranje in zunanje projekte.

Od svoje ustanovitve leta 1970, je strast do dirkanja v središču Sauberja. Inovativno švicarsko podjetje že več kot 45 let postavlja standarde v oblikovanju, razvoju in izdelavi dirkalnih avtomobilov za različne serije prvenstev, kot so Formula 1, DTM in WEC. Po svojem prvem nastopu v Formuli 1 leta 1993 je Sauber Motorsport AG ustanovil eno redkih tradicionalnih in zasebnih ekip v športu. Po 25 letih tekmovanja v Formuli 1 je podjetje lani začelo dolgoročno partnerstvo z imenskim pokroviteljem Alfa Romeo, v prvenstvo 2019 pa se podaja pod ekipnim imenom Alfa Romeo Racing.

 

1254x6001254x600_190326_Alfa-Romeo-Racing_Mick-Schumacher_01