Alfa Romeo Logo

Models

KIMI RÄIKKÖNEN BO OD LETA 2019 DIRKAL ZA MOŠTVO ALFA ROMEO SAUBER F1


Moštvo Alfa Romeo Sauber F1 z navdušenjem sporoča, da se mu bo v sezoni 2019 pridružil Kimi Räikkönen. Svetovni prvak v formuli ena leta 2007 je z moštvom sklenil pogodbo za naslednji dve sezoni.

Kimi Räikkönen je v svoji karieri dosegel dvajset zmag in sto stopničk na velikih nagradah, zato je eden najbolj cenjenih voznikov v zgodovini tega športa. Moštvo Alfa Romeo Sauber F1 se veseli prihoda finskega voznika, s katerim si deli skupni cilj – doseganje ambicioznih rezultatov.

Frédéric Vasseur, izvršni direktor družbe Sauber Motorsport in vodja moštva Alfa Romeo Sauber F1:

»Podpis pogodbe s Kimijem Räikkönenom je pomemben steber našega projekta, ki pomeni korak bližje k cilju, to je doseganje bistvenega napredka moštva v bližnji prihodnosti. Kimijev nedvomni talent in njegove bogate izkušnje v formuli ena bodo prispevali k razvoju našega dirkalnika ter pospešili rast in razvoj moštva kot celote. Sezono 2019 bomo začeli s trdnimi temelji in odločeni, da se bomo borili za visoke uvrstitve.«

 

Moštvo Alfa Romeo Sauber F1 čestita Charlesu Leclercu za izjemen korak v karieri

Moštvo Alfa Romeo Sauber F1 želi Charlesu Leclercu čestitati za fantastičen korak v karieri, saj bo od leta 2019 član moštva Scuderia Ferrari, in mu želi vse najboljše v prihodnosti tega športa.  V svoji prvi sezoni formule ena je 20-letni voznik iz Monaka švicarskemu moštvu prinesel veliko zadovoljstva. Skupaj bodo nadaljevali delo in poskušali napredovati v zadnjem delu sezone.

 

Frédéric Vasseur, izvršni direktor družbe Sauber Motorsport in vodja moštva Alfa Romeo Sauber F1:

»Z velikim veseljem smo Charlesu Leclercu zagotavljali podporo v njegovi krstni sezoni formule ena. S svojim prihodom je v moštvo vnesel veliko motivacije in zadovoljstva. Nenehno smo se izboljševali in do konca sezone bomo trdo delali, da bi skupaj dosegli kar najboljše rezultate. Poznamo Charlesov talent, zato smo prepričani, da ga čaka svetla prihodnost. Še naprej ga bomo podrobno spremljali in mu želimo vse najboljše na njegovi poti.«

 

1254x6001254x600_180902_F1_Italian_Grand_Prix_01