Alfa Romeo Logo

Models

FCA HERITAGE IN ALFA ROMEO V OSPREDJU LETOŠNJEGA DOGODKA “1000 MIGLIA”


  • Od 15. do 18. maja bo potekala 37. zgodovinska ponovitev najbolj znane cestne dirke vseh časov: vse oči bodo uprte v znamko Alfa Romeo, ki je globalni partner dogodka in tudi avtomobilski proizvajalec z največ sodelujočimi vozili (44 avtomobilov).
  • Zgodovinski muzej Alfa Romeo bo na dogodku sodeloval s tremi ekskluzivnimi vozili, ki so pisala zgodovino znamke: 6C 1500 SS iz leta 1928, 1900 SS iz leta 1956 in 1900 Sport Spider iz leta 1954.
  • Gledalci, ki se bodo zgrinjali in navijali ob poti, ki poteka od Brescie do Rima in nazaj, bodo lahko občudovali modela Stelvio in Giulia, uradni vozili sprevoda, tudi v novih posebnih serijah “Alfa Romeo Racing” Giulia in Stelvio Quadrifoglio. To bo njun cestni prvenec po uradni predstavitvi na avtomobilskem salonu v Ženevi.
  • Dirkač Antonio Giovinazzi, ki v letošnji sezoni tekmuje v Formuli 1 z enosedom C38 ekipe “Alfa Romeo Racing”, bo na startni črti podprl neuničljivo vez med blagovno znamko in svetom motošporta.
  • Bogat program bo ljubiteljem avtomobilskih hlapov omogočil, da preizkusijo modelno paleto Alfa Romeo, dirko pa bodo lahko čustveno podoživljali tudi preko družbenih omrežij. 

 

Prizorišče je ponovno pripravljeno na edinstvene užitke, ki jih prinaša zgodovinska uprizoritev dirke 1000 Miglia, legendarnega tekmovanja, ki ga je Enzo Ferrari opisal kot “najlepšo dirko na svetu”. Praznik za vse ljubitelje avtomobilov, ki bo letos potekal že 37., bo v čast najbolj čudoviti izmed vseh cestnih dirk in bo ponovno navdušil gledalce vzdolž tradicionalne poti od Brescie do Rima in nazaj. Nepozaben dogodek znova vključuje znamko Alfa Romeo kot uradnega avtomobilskega partnerja, ki bo v okviru zgodovinskega sožitja blagovne znamke – ima rekord v številu zmag, med letoma 1927 in 1957 jih je nanizala kar enajst – z Mille Miglia ta naziv nosila še nadaljnja tri leta. Ne samo to: Alfa Romeo bo tudi najbolje zastopan proizvajalec avtomobilov na dogodku, s 44 vozili na dirki. Med njimi bo tudi nekaj ekskluzivnih modelov Alfa Romeo iz zbirke FCA Heritage, oddelka skupine, ki se ukvarja z ohranjanjem in s promocijo zgodovinske dediščine italijanskih blagovnih znamk FCA. Ti avtomobili so običajno na ogled v zgodovinskem muzeju Alfa Romeo v kraju Arese. Kronskim draguljem blagovne znamke se pridružuje še trideset vozil Alfa Romeo Giulia in Stelvio, ki so bila izbrana za vozila uradnega sprevoda 1000 Miglia 2019. Svoj cestni prvenec pa bosta doživeli posebni, omejeni seriji vozil “Alfa Romeo Racing” Giulia Quadrifoglio in Stelvio Quadrifoglio, ki sta bili širši javnosti predstavljeni na avtomobilskem salonu v Ženevi. Na startni črti 1000 Miglia bo navzoč tudi Antonio Giovinazzi, voznik ekipe “Alfa Romeo Racing”, ki bo sedel za volanom Giulie Quadrifoglio.

 

Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport

Vse oči bodo uprte v čudovito Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport iz leta 1928, s karoserijo, zasnovano v karoserijski delavnici Farina: podobno tisti, ki je leta 1928 slavila na 1000 Miglia z Giuseppejem Camparijem in Giuliom Ramponiem. Ta avtomobil iz zgodovinskega muzeja Alfa Romeo je zmagal na dirki  Mille Miglia v letih 2005, 2007 in 2008. Leta 2007 je prav tako zmagal na “1000 Millas Sport” v Argentini, uspeh pa je ponovil tudi leto zatem. Sijajen 6C 1500 Super Sport iz leta 1928 je opremljen s 6-valjnim motorjem delovne prostornine 1487 cm3 ter razvije največjo moč 57 kW (76 KM) pri 4800 vrtljajih na minuto in doseže največjo hitrost 140 km/h. Med letoma 1928 in 1929 so skonstruirali 31 takšnih avtomobilov. Na letošnji dirki ga bo vozil Giovanni Moceri, nekdanji prvak v prvenstvu Campionato Italiano Grande Eventi ACI Sport in zmagovalec največjih italijanskih dirk v zgodovini, od Mille Miglia do Targa Florio, Gran Premio Nuvolari in Coppa d’Oro delle Dolomiti.

 

Alfa Romeo 1900 Sport Spider 

Uradna postava vozil Alfa Romeo bo vključevala tudi model 1900 Sport Spider iz leta 1954. Izjemno redek, edinstven dirkalni Spider je opremljen s 4-valjnim motorjem “1900” z dvema odmičnima gredema in mazanjem s suhim oljnim koritom, z največjo močjo, povečano na 103 kW (138 KM), ki omogoča doseganje hitrosti 220 km/h, zahvaljujoč skupni masi le 880 kg in predvsem zelo učinkoviti aerodinamiki. S svojo inovativno zasnovo Bertone, ima 1900 Sport Spider 5-stopenjski menjalnik in zadnjo premo De Dion: zmogljivost in vodljivost, ki se ju ne bi sramovali niti sodobni avtomobili ter odzivnost in neposrednost, vključno z izjemno lego na cesti. Temu avtomobilu je bila dodeljena ekskluzivna vloga uradnega gostujočega vozila na 1000 Miglia 2019, ki tekmuje pod startno številko 1000 in odpira parado sodelujočih zgodovinskih avtomobilov.

 

Alfa Romeo 1900 Super Sprint

Trojec uradnih avtomobilov Alfa Romeo na prireditvi dopolnjuje model 1900 Super Sprint iz leta 1956. Eleganten kupe s karoserijo potovalnega avtomobila v različici “1900 Gran Tourism” je “družinski avtomobil, ki zmaguje na dirkah”, če citiramo oglas, ki ga je proslavil v petdesetih letih. 1900 SS nikakor ni novinec na Mille Miglia, saj je bil v petdesetih letih, ko se je dirka še vedno odvijala, prva izbira številnih “džentelmenskih” voznikov, predvsem zaradi svoje odlične zmogljivosti in zanesljivosti. Ženska ekipa v sestavi Prisce Taruffi in Savine Confaloni pa bo tekmovala za prestižni pokal Coppa delle Dame.

 

Iz preteklosti v prihodnost

Trojec zgodovinskih vozil predstavlja dolgoletno, neločljivo zgodovinsko vez med znamko Alfa Romeo in avtomobilskimi dirkami, prav tako izraženimi v kraljici motošporta: Formuli 1. Zato ni naključje, da se bo začetka letošnje dirke 1000 Miglia, ki ima za kuliso čudoviti trg Piazza della Vittoria, kjer bodo potekale prijave, udeležil tudi Antonio Giovinazzi, prvi italijanski voznik, ki je po osmih letih dobil stalno mesto za volanom dirkalnika Formule 1. Giovinazzi pa ne bo edini predstavnik ekipe “Alfa Romeo Racing”, ki še naprej ohranja edinstveno tradicijo italijanske tehnične odličnosti in sloga Alfa Romeo na dirkališčih v svetu motošporta. Gledalci bodo tik ob progi lahko občudovali novi posebni seriji “Alfa Romeo Racing” modelov Giulia Quadrifoglio in Stelvio Quadrifoglio. Giovinazzi bo v prvi etapi dirke vozil Giulio Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing”

 

Posebni seriji Giulia Quadrifoglio in Stelvio Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing”

Posebna serija z ekskluzivno barvo karoserije, kot poklon dirkalniku Alfa Romeo Racing C38, je opremljena z edinstvenimi oblikovnimi detajli, kot so dirkalni sedeži Sparco z rdečimi šivi in karbonsko strukturo školjke, glava prestavne ročice samodejnega menjalnika Mopar s karbonskim vstavkom ter volan, oblečen v usnje in Alcantaro, prav tako s karbonskimi vstavki, ter posebna značka z logotipom Alfa Romeo Racing.  2,9-litrski bencinski motor V6 z dvojnim turbinskim polnjenjem z močjo, povečano za 15 kW (20 KM), zahvaljujoč posebni nastavitvi inženirjev Alfa Romeo, izpušni sistem Akrapovič iz titana, zavorni sistem s karbonsko-keramično sestavo in sedeži Sparco s karbonsko strukturo, zagotavljajo znaten prihranek pri masi v primerjavi s primerljivimi vozili serijske proizvodnje.

 

Alfa Romeo za 1000 Miglia

Ljubitelji znamke bodo v stiku s svetom Alfa Romeo vzdolž celotne proge 1000 Miglia. 14. in 15. maja se bo čudoviti trg  Piazza della Vittoria v Brescii spremenil v razstavni prostor Alfa Romeo. Obiskovalcem bodo na voljo številni izdelki blagovne znamke, ogledali pa si bodo lahko tudi vozila Alfa Romeo.

15. maja bo na isti lokaciji Antonio Giovinazzi pozdravil svoje oboževalce in nato tudi sam sodeloval na razburljivih uvodnih etapah dirke. Medtem, ko bo karavana potovala po Italiji, se bo uradno prizorišče preselilo na trg Piazza Duomo, kjer bodo med 17. in 19. majem na voljo testne vožnje z aktualnimi modeli.  modelov.  V soboto, 18. maja bo potekal tudi večerni dogodek “White Night”, ki bo oživil zgodovinsko središče. Tudi Bologna bo 17. in 18. maja na trgu Piazza Galvani gostila številna vozila Alfa Romeo, ki bodo na ogled in na voljo za testne vožnje. Veliko priložnosti bo za ogled vozil znamke Alfa Romeo in njihovo spremljanje na dirki veličastnih “1000 milj”. Tisti, ki 1000 Miglia raje spremljajo prek svojega pametnega telefona, tablice ali osebnega računalnika, pa bodo lahko razburljive etape najlepše dirke na svetu spremljali prek uradnih kanalov družabnih omrežij.

1254x6001254x600_190508_Alfa-Romeo_1000-Miglia_01