Alfa Romeo Logo

Models

DVOJNA ZMAGA MODELA ALFA ROMEO GIULIA NA PODELITVI NAGRAD “SPORT AUTO AWARD”


Bralci revije SPORT AUTO so italijanski športni limuzini dali največ glasov v dveh kategorijah. Vrhunska Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je že tretjič zapored osvojila prvo mesto v razredu uvoženih vozil v kategoriji “serijske limuzine/karavani do 100.000 evrov”. Alfa Romeo Giulia Veloce pa je zmagala v kategoriji uvoženih “serijskih limuzin/karavanov do 75.000 evrov”.

 

Alfa Romeo Giulia se po izboru bralcev revije SPORT AUTO ponovno uvršča v sam vrh športnih vozil. Tako kot leta 2017 in leta 2018, je tudi letos model višjega razreda Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio s turbobencinskim motorjem V6 s 375 kW (510 KM), zmagal v razredu uvoženih vozil v kategoriji “serijske limuzine/karavani do 100.000 evrov”. V kategoriji “serijske limuzine/karavani do 75.000 evrov” pa so bralci revije SPORT AUTO za najboljši uvožen avtomobil izbrali model Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Veloce s turbobencinskim motorjem, ki razvije 206 kW (280 KM).

“Podelitev nagrad “SPORT AUTO AWARD” velja za glavni barometer klasifikacije v industriji športnih avtomobilov. Še dodaten razlog za zadovoljstvo pa je, da je Alfa Romeo Giulia na tem tekmovanju v zadnjih treh letih osvojila pet prvih mest”, je na podelitvi nagrad v Stuttgartu izjavila Cristina Mauri, vodja trženja znamk Alfa Romeo in Jeep. “Bralci revije SPORT AUTO so znova izkazali naklonjenost italijanskemu oblikovanju in zmogljivostim. Z nedavno prenovo modela Alfa Romeo Giulia jih bomo z našimi športnimi vozili navduševali tudi v prihodnje.”

Izbor za nagrade “SPORT AUTO AWARD” je potekal že 27-ič. Več kot 12.300 bralcev je svoje favorite izbiralo med 275 modeli vozil, razvrščenih v 18 kategorij (v vsaki so dodatno ocenjevali uvožene modele), ter v deset kategorij za športno predelana vozila.

1254x6001254-600