Alfa Romeo Logo

Models

DVOJNA NAGRADA ZA ZNAMKO ALFA ROMEO V VELIKI BRITANIJI


Alfa Romeo še naprej neprekinjeno osvaja nagrade in nazive. Model Giulia Quadrifoglio je na izboru Avto leta 2018 britanske revije What Car? osvojil naziv najboljši športni in zmogljivi avtomobil, model Stelvio pa je na prvem izboru CCT100, ki ga organizira revija Company Car Today, zmagal v kategoriji vrhunskih športnih terenskih vozil.

Športna limuzina je bila pod drobnogledom strokovne žirije revije What Car? in je premagala zveneče tekmece. Najboljši športni in zmogljivi avtomobil je najnovejši naziv v vrsti številnih: Giulia je v zgolj dvanajstih mesecih osvojila kar sedem panožnih nagrad.

Različica z 2,9-litrskim bencinskim motorjem V6 Biturbo s 375 kW (510 KM) se ponaša z najboljšim razmerjem med maso in močjo (2,99 kg/KM) v razredu, saj je bogato opremljena z zelo lahkimi materiali, denimo ogljikovimi vlakni, ki so uporabljena za streho, motorni pokrov, sprednje krilce, zadnji spojler in bočne vstavke na obrobah pragov. Maso različice Quadrifoglio je mogoče dodatno zmanjšati s sestavnima deloma, ki sta del dodatne opreme: karbonsko-keramičnimi zavornimi koluti in sedeži Sparco z zadnjim konstrukcijskim ogrodjem iz ogljikovih vlaken. Na izboru Avto leta 2018 revije What Car? je bil model Alfa Romeo Giulia še nominiran v kategoriji poslovnih limuzin, model Stelvio pa je bil med nominiranci v kategoriji velikih športnih terenskih vozil.

Prvo športno terensko vozilo te znamke je osvojilo naziv vrhunskega športnega terenskega vozila na prvem izboru CCT100 revije Company Car Today. Na izboru CCT100 sodelujejo najboljši modeli, ki so na voljo kupcem službenih vozil, nazive pa podeljuje žirija, sestavljena iz panožnih strokovnjakov. Zmagovalci v posamezni kategoriji so bili izbrani na podlagi številnih meril, denimo izpusta, obsega prodaje službenih vozil, preostale vrednosti, priljubljenosti pri voznikih, vrednosti, uporabnosti in privlačnosti.

Model Stelvio si je prvo nagrado prislužil z majhnim izpustom, varnostnimi funkcijami, elegantnim in športnim videzom ter izjemno vozno izkušnjo. Stelvio je edinstven in nadvse priljubljen tudi zaradi drugih lastnosti. Model izraža vsa čustva in vrhunske lastnosti, značilne za znamko Alfa, in to – prvič v več kot stoletnem obstoju znamke – v obliki športnega terenskega vozila. Stelvio s paketom opreme Quadrifoglio se je izkazal za najhitrejše športno terensko vozilo v razredu, na dirkališču Nürburgring je namreč odpeljal najhitrejši krog, in osvojil pet zvezdic po preskusu Euro NCAP.

1254x6001254x600An-award-double-for-Alfa-Romeo-in-the-UK_2