Alfa Romeo Logo

Models

ANTONIO GIOVINAZZI BO DIRKAL ZA MOŠTVO ALFA ROMEO SAUBER F1


Italijanski voznik v formuli 1 z italijansko znamko, ki piše zgodovino dirkalnega motošporta

Hinwil, 25. september 2018 – Alfa Romeo in moštvo Alfa Romeo Sauber F1 z veseljem oznanjata dirkaško zasedbo za leto 2019: ob svetovnem prvaku formule 1 iz leta 2007 Kimiju Räikkönenu bo dirkal Antonio Giovinazzi.

 

Moštvo Alfa Romeo Sauber F1 nadaljuje tradicijo odkrivanja in razvijanja mladih talentov ter Charlesa Leclerca nadomešča z italijanskim voznikom, ki z moštvom sodeluje že dve leti.

Odločitev za Antonia Giovinazzija je še posebej pomembna v luči projekta vrnitve znamke Alfa Romeo v sam vrh motošporta po več kot 30-letni odsotnosti. Združitev moči znamke Alfa Romeo in italijanskega voznika je bila popolnoma naravna, zlasti upoštevaje močno vez, ki se je stkala med znamko in Giovinazzijem že v njegovih mladih letih, hkrati pa predstavlja narodni ponos, saj je minilo več let, odkar je v formuli 1 nazadnje dirkal italijanski voznik.

Antonio Giovinazzi je prvič nastopil v formuli 1 za moštvo Sauber na veliki nagradi Avstralije leta 2017, nakar je za švicarsko moštvo nastopil še enkrat (velika nagrada Kitajske leta 2017). Giovinazzi je prav tako opravil več preizkušanj in petkovih treningov za moštvo. Dokazal je, da je nadarjen, z moštvom Alfa Romeo Sauber F1 pa si deli skupni cilj – doseganje ambicioznih rezultatov.

 

Antonio Giovinazzi:

»Presrečen sem, da sem postal član moštva Alfa Romeo Sauber F1. Uresničile so se mi sanje in sem neizmerno vesel, da imam priložnost dirkati za to moštvo. Kot Italijan sem zelo počaščen, da smem v našem športu zastopati tako kultno in uspešno znamko, kot je Alfa Romeo. Zahvaliti se želim družbi Scuderia Ferrari in moštvu Alfa Romeo Sauber F1 za to izjemno priložnost. Zelo sem motiviran in že komaj čakam, da začnemo sodelovati in se skupaj podamo imenitnim rezultatom naproti.«

 

Frédéric Vasseur, izvršni direktor družbe Sauber Motorsport in vodja moštva Alfa Romeo Sauber F1:

»Zelo smo veseli, da lahko predstavimo popolno dirkaško zasedbo za sezono 2019. Najprej smo sklenili pogodbo s Kimijem Räikkönenom, izjemno izkušenim voznikom, ki bo prispeval k razvoju dirkalnika in pospešil napredek moštva kot celote.

 

Skupaj z znamko Alfa Romeo z navdušenjem pozdravljamo Antonia Giovinazzija, ki bo zamenjal Charlesa Leclerca. V preteklosti smo že sodelovali z njim in se prepričali, da nosi v sebi velik potencial. Smo trdno odločeni in visoko motivirani. Še naprej smo usmerjeni v napredek in skupni boj za mesta, ki štejejo.«

1254x6001254x600_180925_Alfa_Romeo_Antonio_Giovinazzi