Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO V BALOCCU POZDRAVILA GUMBALL 3000


  • Stelvio Quadrifoglio je s posadko Carrera blestel na spektakularni paradi superšportnih avtomobilov, ki so se udeležili 21. relija Gumball 3000.
  • Ob njegovem boku so se zvrstili avtomobili posebne serije “Alfa Romeo Racing”, skupaj z Antoniom Giovinazzijem za volanom Giulie Quadrifoglio.
  • Vznemirljiv dan v Baloccu: oblikovalski center Centro Stile Alfa Romeo je navdušenim gledalcem razkazal svoje izjemne in neponovljive primerke, ki utelešajo zmogljivost, slog in dediščino znamke.
  • Na povezavi si lahko ogledate posnetek z dogodka.

Testni kompleks Balocco je med etapo od Benetk do Monaka pozdravil karavano Gumball 3000. Ekipe so naredile postanek na testnem poligonu, kjer jih je Alfa Romeo kot gostiteljica sprejela na lokaciji, ki je sinonim dirkaške tradicije znamke: mnogi od njenih dirkalnih avtomobilov, ki so slavili na najbolj slovitih mednarodnih dirkališčih, so bili razviti prav v Baloccu. Na dirkaško obarvani prireditvi pa seveda ni smel manjkati niti Antonio Giovinazzi, italijanski voznik ekipe “Alfa Romeo Racing”.

Spektakularni in neponovljivi primerki oblikovalskega centra Centro Stile Alfa Romeo

Razpored dogodka je bil načrtovan z namenom, da bi odrazil vse vidike odličnosti blagovne znamke, od športnega pristopa do vrhunskega sloga, pri tem pa niso prezrli njene aristokratske dediščine. Da bi te značilnosti prikazali na najboljši možni način, so obiskovalcem omogočili ogled neponovljivih stvaritev

oblikovalskega centra Centro Stile Alfa Romeo. Med čakanjem na prihod Antonia Giovinazzija so imeli

priložnost občudovati modela Alfa Romeo Giulia in Stelvio Quadrifoglio omejene serije “Alfa Romeo Racing”, ki sta se predstavila v enakih barvah kot dirkalnik C38. Bila sta posebej narejena za to prireditev, da bi poudarila globoko vez med znamko Alfa Romeo in tekmovanjem za svetovno prvenstvo v Formuli 1.

Med najnovejšimi primerki oblikovalskega centra Centro Stile Alfa Romeo je tudi Giulia v značilni oker barvi, ki se je pojavljala na njenih predhodnicah in drugih modelih v šestdesetih in sedemdesetih letih. Odtenek lepo poudarja zelo kratke previse, dolg pokrov motorja in izrazita sprednja blatnika, nazaj pomaknjen pokrov motorja, ki počiva nad pogonskima kolesoma, ter čvrsta zadnja blatnika. Kombinacija povezanih linij in elegantnih, dinamičnih sorazmerij je bila prava paša za oči za vse, ki so se zgrinjali ob startni črti.

Končno, eden izmed najbolj nestrpno pričakovanih avtomobilov na prireditvi, SUV Stelvio Quadrifoglio, zasnovan za Gumball 3000, je prevzel svoj položaj na sredini steze med več kot sto drugimi superšportnimi avtomobili, ki so sodelovali na dogodku. Njegovo karoserijo v barvi Volcano Black krasi motiv sive deteljice. Ikonični logotip je razpršen po celotni površini, medtem ko je osnovni vzorec poudarjen s fluorescentnimi zelenimi dekoracijami, ki ponazarjajo najbolj prepoznavne simbole Alfe Romeo, vključno s kačo, zgodovinskim napisom in logotipom. Velika 20-palčna platišča iz lahke litine so enake barve, medtem ko sta obrobi zadnjih luči brušenega videza. Čudovit primer italijanskega sloga v skladu s podobo

znamke ekskluzivne športnosti in pisano zunanjostjo v duhu Gumball 3000: prepoznavnost za dober namen, saj dogodek podpira dobrodelne projekte po vsem svetu.

Zmogljivost modela Quadrifoglio na stezi Alfa Romeo

Vendar ne smemo pozabiti, da pod okrašenim pokrovom motorja Stelvia Quadrifoglio preži 380 kW motor (510 KM), ki samo čaka, da uide z vajeti med spektakularno parado. Poleg superšportnikov je bilo na Gumballu mogoče srečati številne obraze iz sveta umetnosti, gospodarstva in človekoljubnih organizacij, ter seveda Antonia Giovinazzija za volanom Giulie Quadrifoglio. Mladi italijanski voznik in dirkalnik C38 sta od zvezdnikov prejela toplo dobrodošlico, njuna prisotnost pa je ponovno poudarila močno povezanost med znamko Alfo Romeo in svetom motošporta.

Zgodaj popoldne je karavana Gumball 3000 nadaljevala svojo pot proti Monaku. Poleg zelo zasluženega in razburljivega počitka je obisk Balocca udeležencem ponudil tudi popolno potopitev v svet Alfe Romeo in jim omogočil zavidanja vreden vpogled v odličnost tehnologije in sloga znamke v edinstvenem okolju testnega poligona.

1254x6001254x600 (2)