Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO STELVIO PREJEL PET ZVEZDIC NA PREIZKUSU EURO NCAP


• Prvi SUV v zgodovini znamke Alfa Romeo je prejel odlično skupno oceno zmogljivosti in je v samem vrhu razreda po zaščiti odraslih potnikov, ne glede na njihovo višino in težo.

• Pomembna nagrada potrjuje posebno pozornost, ki jo Alfa Romeo namenja varnosti vseh udeležencev v prometu, ter odličnost podvozja, na katerem sta grajena modela Stelvio in Giulia.

 

Alfa Romeo Stelvio je prejel najvišjo oceno pet zvezdic na preizkusu Euro NCAP, saj je dosegel 97 odstotkov v kategoriji zaščite odraslih potnikov – odličen rezultat po sistemu zelo strogega ocenjevanja, uvedenega leta 2016. Kabina prvega SUV vozila v zgodovini znamke Alfa Romeo je v preizkusu čelnega trčenja ohranila stabilnost in vsi kritični deli telesa ter okončine sovoznika so bili v preizkusu trčenja ob togo oviro zaščiteni.

Preizkusi na sprednjih sedežih in vzglavnikih so izkazali zaščito pred nihajnimi poškodbami vratu ob trčenju zadaj vozečega vozila. Vendar to ni vse: Stelvio je serijsko opremljen z avtonomnim zaviranjem v sili (AEB). Preizkusi pri vožnji z nizko hitrostjo, ki je značilna za mestno okolje, so potrdili dobro delovanje: trčenje je bilo preprečeno pri vseh preskušenih hitrostih.

Dobri rezultati temeljijo na dveh glavnih značilnostih novega športnega terenca Alfa Romeo: učinkovitosti karoserije, ki je toga, trdna in lahka, saj je večinoma narejena iz zelo lahkih materialov, kot sta aluminij in aluminijev kompozit, ter številnih inovativnih varnostnih napravah, ki nevsiljivo sodelujejo v vožnji, ki je že sama po sebi vznemirljiva zaradi posebej zasnovane šasije in vzmetenja.

Alfa Romeo Stelvio je bil zasnovan na platformi »Giorgio«, na enaki konstrukciji, na kateri temeljijo vse različice modela Giulia. Ta konstrukcija vozilom Alfa Romeo zagotavlja vrhunsko vodljivost, nadzor in varnost, kar dokazuje pet zvezdic na preizkusu Euro NCAP, ki jih je prejela tudi Giulia. Gre za veliko naložbo, ki prinaša odlične rezultate.

1254x6001254x600_170222_Alfa-Romeo_Stelvio_83copy