Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo Stelvio prejel nagrado za oblikovanje “Auto Motor und Sport”


Pri letošnjem glasovanju za nagrade “Autonis” je sodelovalo več kot 16.000 bralcev nemške avtomobilistične revije “Auto Motor und Sport”. Izbirali so med približno 100 modeli, razvrščenimi v deset kategorij. Alfa Romeo Stelvio je bil izbran za najlepšega med velikimi športnimi terenci.

Oblika modela Alfa Romeo Stelvio je prepričala bralce ugledne strokovne revije “Auto, Motor und Sport”, ki so ga izbrali za prejemnika nagrade “Autonis”  v kategoriji “Large off-road vehicles/SUV”. Slog in eleganca modela Stelvio, ki je obenem tudi eden najbolj športnih modelov v svojem razredu, so oblikovali v oblikovalskem centru Centro Stile Alfa Romeo.

»Ponosni smo na prestižno nagrado “Autonis”, ki so jo modelu Alfa Romeo Stelvio kot najlepšemu SUV vozilu v svoji kategoriji podelili bralci revije “Auto, Motor und Sport”. Ta nagrada je priznanje italijanskemu oblikovanju in oblikovalskemu jeziku Alfe Romeo, ki združuje izjemne proporce z značilnimi elementi in lepimi, ročno obdelanimi površinami« – je komentiral Klaus Busse, vodja oddelka za oblikovanje v skupini FCA za regijo EMEA. »Poleg modela Stelvio so bralci “Auto, Motor und Sport”, kot najlepše v svojih razredih, že nagradili modele Giulia, MiTo in Giulietta. Znamka Alfa Romeo pa je dve leti zapored osvojila naziv “Design Brand of the Year”.«

16.182 bralcev revije “Auto, Motor und Sport” in obiskovalcev njenih spletnih strani je sodelovalo pri letošnjem glasovanju za nagrade “Autonis”. Svoje glasove so lahko oddali 100 modelom, razvrščenim v 10 kategorij. Rezultat v posamezni kategoriji pomeni razmerje med prejetimi in zavrnjenimi glasovi za sodelujoči model. Vsak udeleženec je lahko oddal štiri glasove v kategoriji, dva za izjemno oblikovanje in dva za manj prepričljivo oblikovanje. Negativne sodbe so torej štele prav toliko kot pozitivne. Pozitivni glasovi so očitno prevladali pri glasovanju za Alfa Romeo Stelvio – prvi SUV v zgodovini znamke je v kategoriji “Large SUV” zbral 20,4 odstotka glasov.

 

cover_image_ar-5fa14057e833e