Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO PRAZNUJE 107. ROJSTNI DAN: KONEC TEDNA, POLN POSEBNIH PRAZNOVANJ


Od petka, 23. junija, je Alfa Romeo svoj 107. rojstni dan obeleževala z vrsto fantastičnih dogodkov. V petek zgodaj popoldne se je v Modeni srečalo 60 lastnikov vozil Alfa Romeo 4C, ki so si ogledali tovarno v Modeni, naslednji dan pa so si dali duška na dirkališču v kraju Varano de’ Melegari: dva dneva, preživeta od jutra do večera v svetu najbolj športnega vozila Alfa Romeo. V soboto in nedeljo, 24. in 25. junija, je vsem ljubiteljem vrata odprl zgodovinski muzej »Museo Storico di Arese – La macchina del tempo« v Areseju, da so lahko z nizom posebnih dogodkov praznovali 107 let znamke Alfa Romeo. Dogodki niso bila običajna praznovanja, temveč srečanja, prežeta z ustvarjalnostjo, vznemirjenjem in navdušenjem nad edinstveno zgodovinsko dediščino. Natrpan program izjemnih dogodkov je vključeval risanje »v živo« oblikovalcev iz oblikovalskega centra, srečanje v počastitev modela 164, ki je letos star 30 let in je bil predstavljen na paradi, ter adrenalinsko dirko za stare in mlade »Alfa Romeo Slot Grand Prix« z daljinsko vodenimi modeli na šestpasovni stezi.

Osrednje prizorišče je bil muzej Museo Storico. V muzeju, ki je bil odprt leta 1976 ter leta 2015 po generalni prenovitvi in preureditvi znova odprt za obiskovalce, so zbrani najpomembnejši avtomobili iz zgodovinske zbirke Alfa Romeo. S podrobnostmi o drznih dosežkih, avtomobilih, tehnologiji in oblikovanju je nazorno predstavljena 107-letna zgodovina znamke. V soboto in nedeljo, 24. in 25. junija, so bili obiskovalcem na voljo brezplačni vodeni ogledi, na katerih so lahko spoznali vse podrobnosti te izjemne zgodovine, ves konec tedna pa so potekali dogodki, ki niso bili namenjeni samo klubom in lastnikom vozil Alfa, ampak tudi družinam, ljubiteljem oblikovanja in umetnosti, dopustnikom ter vsem tistim, ki so ponosni na čudovito italijansko zgodbo, poznano in oboževano po vsem svetu.

Obiskovalci muzeja so lahko v živo občudovali tudi delo oblikovalcev iz oblikovalskega centra FCA Style Centre, ki je večni vir navdiha za ustvarjalce novih avtomobilov.

Za pravo zabavo je poskrbela dirka »Alfa Romeo Slot Grand Prix«, ki je odlična priložnost za igro in razvedrilo. Ves konec tedna so lahko obiskovalci vseh starosti preizkušali svoje spretnosti na šestpasovni stezi z daljinsko vodenimi modeli (znamke Alfa Romeo, seveda). Komentator, elektronski semafor, dirke in hitri krog: vse, kar je potrebno za tekmovanje, v katerem so lastniki vozil Alfa sedanjosti in prihodnosti zagotovo uživali.

 

1254x6001254x600 (1)