Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO NA MEDNARODNEM AVTOMOBILSKEM SALONU DUBAJ 2017


Znamka Alfa Romeo je bila nedvomno zvezda mednarodnega avtomobilskega salona Dubaj 2017, na katerem je razstavila avtomobile, ki najbolje predstavljajo nova merila znamke – izjemne izrazne oblike in športno tradicijo Alfe Romeo.

Obiskovalcem salona so bili na ogled najboljši primerki italijanskega avtomobilskega oblikovanja in inženirstva. V ospredju je bil Stelvio, prvi SUV te znamke, ki ponuja vznemirljivo vožnjo, vrhunske zmogljivosti in športni slog. Razstavljeni sta bili dve različici: Stelvio Super s slogovno dovršeno dodatno opremo Mopar® in Stelvio Quadrifoglio – prvi Quadrifoglio, ki je hkrati športno terensko vozilo in najhitrejše športno terensko vozilo v razredu.

 

Stelvio Quadrifoglio

Zunanjost v rdeči barvi Racing na modelu Stelvio Quadrifoglio poudarja slogovno dovršene linije. Gre za popoln preplet hitrosti, lepote in dediščine ter je najboljši izraz italijanskega oblikovanja, izraženega z edinstveno eleganco Alfe Romeo.

Prvi SUV znamke Alfa Romeo ima zelo vpadljiv in prepoznaven videz, ki je pri različici Stelvio Quadrifoglio še bolj izrazit, saj njegove oblikovne prvine ustvarjajo še bolj športen slog in so skladne s posebnimi tehničnimi lastnostmi avtomobila. To se jasno izraža denimo v pokrovu motorja z vgrajenimi zračnimi odprtinami, skozi katere prehaja zrak iz notranjosti motornega prostora navzven, zračnih odprtinah hladilnika polnilnega zraka na bokih, športnih pragovih in masivnih blatnikih v barvi karoserije, ne smemo pa pozabiti na štiri zaključke izpušnih cevi brez obrobe in odrezani zadek.

 

Stelvio Super

Obiskovalci so lahko občudovali tudi model Alfa Romeo Stelvio s paketom opreme Super v modri barvi Misano. Pod pokrovom motorja se nahaja 2.0-litrski turbobencinski motor z 206 kW (280 KM), 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom Q4. V športni notranjosti so električno nastavljivi športni usnjeni sedeži in aluminijasti vstavki, zunanjost pa krasi ekskluzivna dodatna oprema Mopar v sijajni barvi Miron: obroba mreže hladilnika v obliki črke V, pokrova zunanjih vzvratnih ogledal, zadnja zaščita podvozja in lita platišča R20.

 

Giulia Quadrifoglio

Bencinski motor 2.9 V6 Bi-Turbo z močjo kar 375 kW (510 KM) in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom zagotavlja vznemirljivo zmogljivost, saj doseže največjo hitrost 307 km/h, od 0 do 100 km/h pospeši v komaj 3,9 sekunde in razvije navor 600 Nm. Vrhunska zmogljivost, ki tudi varuje okolje: Giulia Quadrifoglio kraljuje v razredu tudi v kategoriji emisij, saj je vrednost CO2 189 g/km. Podobno kot Stelvio Super, je tudi Giulia Quadrifoglio s trislojno rdečo barvo Racing opremljena z dodatno opremo iz ogljikovih vlaken, denimo obrobo mreže hladilnika v obliki črke V, osvetljeno okrasno letvico praga in posebnim vstavkom v glavi prestavne ročice, ki je izbrana iz bogate ponudbe dodatne opreme Mopar.

 

4C Coupé

Razstavljen je bil tudi model Alfa Romeo 4C v različici Coupé v barvi modra Misano. Gre za sodoben kultni model, ki predstavlja športno bistvo genetskega zapisa znamke Alfa Romeo. Odlikujeta ga izjemna zmogljivost in tehnološka odličnost, ki zagotavljata vrhunski užitek v vožnji in slog, ob katerem zastane dih. Avtomobil poganja zmogljiv motor 1742 s turbopolnilnikom, neposrednim vbrizgom, aluminijastim blokom in hladilnikom polnilnega zraka. Motor ima še dvojno neprekinjeno spremenljivo krmiljenje ventilov, kar zagotavlja zmogljivost, primerljivo s kompaktnim super avtomobilom: največja hitrost 258 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h v 4,5 sekunde, prečni pospešek 1,1 g in največji pojemek ob zaviranju 1,25 g. Športni duh avtomobila se izraža tudi v izbiri ultralahkih materialov: ogljikova vlakna za školjko, aluminij za sprednji in zadnji podokvir ter kompozit SMC za karoserijo.

 

Giulietta Veloce

Ponudbo modelov znamke Alfa Romeo na mednarodnem avtomobilskem salonu Dubaj 2017 je dopolnila  Giulietta Veloce, ki jo poganja turbobencinski motor 1750 z močjo 176 kW (240 KM) in samodejnim TCT menjalnikom. Zelo zmogljivo različico modela Giulietta v kovinski barvi Misano krasijo novi športni odbijači z rdečimi Alfinimi vstavki, kljuke in obrobe meglenk s sijajno antracitno končno obdelavo, električno pomična panoramska streha z veliko stekleno površino, zavorni sistem Brembo z rdečimi zavornimi čeljustmi, polirana 5-kraka lita platišča R18 in večji dvojni zaključek izpušne cevi.

1254x6001254x600_171102_Alfa-Romeo_Stelvio_01