Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO NA AVTOMOBILSKEM SEJMU AUTO CHINA 2018 PREDSTAVLJA STELVIO QUADRIFOGLIO


  • Stelvio Quadrifoglio, premijski SUV znamke Alfa Romeo visoke zmogljivosti, je bil v Aziji premierno predstavljen na avtosalonu Auto China 2018, s čimer je na Kitajskem naznanil prihod celotne družine Quadrifoglio, ki je prvobiten izraz italijanske strasti.
  • Stelvio Quadrifoglio je najhitrejši serijsko izdelan SUV na svetu, ponaša pa se z elegantnim dizajnom, strahovito močjo in napredno tehnologijo, kar je duša znamke Alfa Romeo – italijanski dizajn, vrhunska zmogljivost in geni motošporta.
  • Stelvio Quadrifoglio spremlja dinamična linija vozil, ki kitajskim kupcem, željnim strasti, ponuja veliko izbire – SUV višjega razreda Stelvio, športna limuzina višjega razreda Giulia in visokozmogljiva Giulia Quadrifoglio.
  • Avtomobilski salon Auto China 2018 je odprt od 25. aprila do 4. maja 2018. Razstavni prostor znamke Alfa Romeo je v hali E1 pekinškega razstavišča New China International Exhibition Center.

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, SUV višjega razreda visoke zmogljivosti, je bil danes premierno predstavljen na avtomobilskem salonu Auto China 2018.

Avtomobilski salon Auto China 2018 je odprt od 25. aprila do 4. maja 2018. Razstavni prostor znamke Alfa Romeo je v hali E1 pekinškega razstavišča New China International Exhibition Center.

Prva različica Quadrifoglio, ki je tudi SUV. To je Stelvio Quadrifoglio, novi model s številnimi najboljšimi funkcijami v razredu, ki je postavil nov standard v segmentu kompaktnih vozil SUV višjega razreda. Z osupljivo obliko, zmogljivostjo in tehnologijo je model Stelvio Quadrifoglio »najhitrejši SUV na stezi«, saj je na legendarnem Nürburgringu dosegel nov rekord v svojem razredu: 7 minut in 51,7 sekunde.

 

Prihod modela Stelvio Quadrifoglio na Kitajsko zaznamuje prihod celotne družine Quadrifoglio, ki odraža prvobiten izraz italijanske strasti za kitajske navdušence nad športnimi avtomobili. Sestavlja jo raznolika, a strastna linija modelov – SUV višjega razreda Stelvio, športna limuzina višjega razreda Giulia in visokozmogljiva Giulia Quadrifoglio.

 

Stelvio Quadrifoglio, najhitrejši na Nürburgringu, na novo začrtal pot SUV-jev višjega razreda

Model Stelvio Quadrifoglio je opremljen z ekskluzivnim aluminijastim bencinskim motorjem 2.9 V6 Bi-Turbo, k razvoju katerega so tehnologijo ter inženirsko strokovno znanje in izkušnje prispevali iz Ferrarijevih delavnic. Ta motor razvije največjo moč 375 kW (510 KM) pri 6.500 vrt./min in največji navor 600 Nm pri 2.500 do 5.000 vrt./min. Ta zmogljivi stroj dopolnjuje posebej nastavljen 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki v načinu »Race« prestavi v pičlih 150 milisekundah. Za kar najboljšo vozno izkušnjo je Stelvio Quadrifoglio serijsko opremljen še z enodelnima obvolanskima prestavnima ročicama, ki sta vgrajeni v volanski drog.

Ima izjemne zmogljivosti: od 0 do 100 km/h pospeši v samo 3,8 sekunde in doseže najvišjo hitrost 283 km/h, kar je največ v razredu. A športni SUV Alfa Romeo zagotavlja tudi neverjetno nizke vrednosti emisij in nizko porabo goriva, kar omogočata elektronsko krmiljeni izklop valjev in funkcija jadranja v načinu vožnje Advanced Efficiency.

Bencinski motor 2.9 V6 Bi-Turbo s 375 kW (510 KM) je prvič kombiniran z inovativnim štirikolesnim pogonom Q4, ki v vseh razmerah zagotavlja neprimerljive ravni zmogljivosti, oprijema, užitka v vožnji in varnosti. Model Stelvio Quadrifoglio je opremljen tudi z ekskluzivnim sistemom nadzora podvozja in je edini serijsko opremljen SUV v svojem razredu z vgrajenim aktivnim vektorskim usmerjanjem navora. Med serijsko opremo sodi tudi inovativni sistem aktivnega vzmetenja, ki nenehno aktivno nadzoruje vzmetenje in blažilnike. Seveda ne moremo mimo dejstva, da model Stelvio Quadrifoglio zagotavlja popolno vodljivost in udobje z ekskluzivnim sistemom vzmetenja AlfaLinkTM: spredaj je sistem z dvojno nihajno roko in polvirtualno krmilno osjo, zadaj pa večtočkovno vpetje s štirimi in pol vodili. Zaradi najbolj neposrednega krmilnega razmerja v segmentu (12,1 : 1) je vožnja s SUV-jem Quadrifoglio v vseh razmerah in pri vseh hitrostih naravna in nagonska.

Model Stelvio Quadrifoglio je najboljši v razredu v dveh kategorijah, zaradi česar je to najzmogljivejši SUV v segmentu: zaradi mase praznega vozila 1.830 kg se model ponaša z najboljšim razmerjem med maso in močjo v razredu (3,6 kg/KM) ter najboljšo specifično močjo (176 KM/l). Te izjemne številke, sinonim užitkov za volanom, so bile dosežene z idealnim razmerjem mase med osema in rabo zelo lahkih materialov, denimo ogljikovih vlaken za pogonsko gred ter aluminija za motor, vzmetenje, zavore, vrata, blatnike, pokrov motorja in pokrov prtljažnika.

Naslednja posebnost modela Stelvio Quadrifoglio je inovativni elektromehanični integralni zavorni sistem (IBS), ki ga ponuja le znamka Alfa Romeo in je bil prvič na voljo pri modelu Giulia. Te zavore so postale novo merilo za odzivnost in zavorno razdaljo na vsakršni vozni površini, poleg tega so tudi lažje od običajnih zavornih sistemov. Visokozmogljivi karbonsko-keramični zavorni koluti Brembo so na voljo kot dodatna oprema. V modelu Stelvio Quadrifoglio so za kupce, ki si želijo najboljših zmogljivosti, na voljo zelo lahki sedeži Sparco. Ti nudijo želeno oporo pri športni vožnji, hkrati pa zagotavljajo udobje na dolgih poteh.

 

 

Edinstven slog se je rodil iz potrebe po zmogljivosti

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je najboljši izraz italijanskega oblikovanja, izraženega z edinstveno eleganco Alfe Romeo, ter popolno sožitje oblikovanja in funkcionalnosti v čutni in mišičasti karoseriji.

Prednji del avtomobila Stelvio Quadrifoglio je popolna zmes zapeljivosti in izrazitih linij, ki jasno sporočajo agresijo in moč. Mreža hladilnika v obliki ščita je izvirno oblikovana z že znanimi režami, mišičasto zunanjostjo in motivom »trilista« ter stranskimi zračnimi odprtinami hladilnika polnilnega zraka. Pogled od strani je čuten in mišičast z izbrano potezo znane »quadrifoglio« (štiriperesna deteljica) na blatnikih. Zunanje mere avtomobila niso posebej razsežne: dolg je 470 centimetrov, visok 168 centimetrov in širok 216 centimetrov. S temi kompaktnimi merami poudarja dinamiko in moč. Zaključki izpušnih cevi dajejo občutek, kot da segajo prav do velikih poliranih litih platišč R20, na katerih so spredaj nameščene drugačne pnevmatike kot zadaj (kar je posebnost v tem razredu), oči pa usmerjajo proti cesti.

Njegova armaturna plošča je preprosta, dovršena in usmerjena k vozniku. Tipke za upravljanje so združene na majhnem neposrednem volanskem obroču, ki je pripraven za vse načine vožnje. Poševna sredinska konzola in rahlo valovita armaturna plošča sta usmerjeni proti voznikovemu sedežu, ki se vozniku prilega kot obleka po meri. Vse to je mojstrsko obdelano z izdatno količino materiala iz ogljikovih vlaken na konzoli, sredinski konzoli, obrobi armaturne plošče, vstavkih ročice in volanskem obroču. Posebej za ta model narejeni črni sedeži iz usnja in alcantare so še posebej prirejeni, da nudijo več opore pri vožnji v zavojih. Izbirate lahko med rdečimi, belimi in zelenimi ter temno sivimi šivi. Vsi ti raznoliki materiali (usnje, alcantara in karbonska vlakna) in barvni šivi združujejo tehnologijo, vrhunsko obdelavo ter skrb za podrobnosti, kar daje notranjosti izjemen značaj. K značaju modela Stelvio Quadrifoglio prispevajo tudi temni stebrički in stropna obloga.

 

 

Raznolika ponudba modelov zadovoljuje kitajske kupce

Alfa Romeo poleg modela Stelvio Quadrifoglio predstavlja še tri druga vozila, s čimer kitajskim kupcem ponuja raznoliko izbiro.

Stelvio, prvi SUV višjega razreda znamke Alfa Romeo, je opremljen z aluminijastim 2,0-litrskim vrstnim štirivaljnim turbomotorjem – 150 kW (200 KM) ali 209 kW (280 KM) – ter 8-stopenjskim menjalnikom. Vzmetenje AlfaLinkTM ne zagotavlja le vrhunskega nadzora, temveč nudi tudi udobje limuzine. Izbirno stikalo AlfaTM DNA omogoča tri načine: Advanced Efficiency, Natural in Dynamic. Vozniki lahko zavoljo štirikolesnega pogona Q4 premagujejo raznolike razmere na cestišču, obenem pa se predajajo voznim užitkom kupeja.

Športna limuzina višjega razreda Giulia je umetnina, ki z jadrnim gibanjem kaže svojo eleganco. Tudi Giulia je opremljena z aluminijastim 2,0-litrskim vrstnim štirivaljnim motorjem – 150 kW (200 KM) ali 209 kW (280 KM) – ter 8-stopenjskim menjalnikom. Sistema AlfaLinkTM in AlfaTM DNA še dodatno izboljšata vozniško izkušnjo.

Giulia Quadrifoglio, visokozmogljiva športna limuzina višjega razreda, se ponaša z močjo 380 kW (510 KM) in najvišjim navorom 600 Nm, opremljena je s šestvaljnim 2,9-litrskim motorjem z dvema turbinskima polnilnikoma ter 8-stopenjskim menjalnikom. Avtomobil pospeši od 0 do 100 km/h v pičle 3,9 sekunde in doseže najvišjo hitrost 307 km/h. To je tudi najhitrejša serijsko izdelana športna limuzina na svetu – s časom 7 minut in 32 sekund na Nürburgringu.

1254x6001254x600_180426_Alfa-Romeo_Auto-China_01-2