Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO IN ABARTH SLAVILA NA PODELITVI NAGRAD “QATAR CAR OF THE YEAR” ZA LETO 2019


  • Dve zmagi za skupino FCA na podelitvi najpomembnejših avtomobilskih nagrad bližnjevzhodne države Katar. 
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je osvojil naziv “Best Mid-Size Sports SUV”.
  • Abarth 595 Competizione je zmagal v kategoriji “Best Compact Sports Car” premijskega segmenta malih vozil.

 

V Dohi (Katar) je potekala slovesna podelitev nagrad “Qatar Car of the Year (QCOTY)” za leto 2019, ki so najpomembnejše avtomobilske nagrade v državi. Organizira jih revija Maqina Middle East v sodelovanju z Mawater Center. Strokovnjaki avtomobilistične revije podeljujejo nagrade najboljšim vozilom – v vseh segmentih – na podlagi štirih ključnih meril: oblikovanje, zmogljivost, varnost in tehnološke inovacije. Pri končnem ocenjevanju pa se upoštevata tudi cena in vrednost vozila ob nadaljnji prodaji.

Skupina FCA je slavila z dvema zmagama: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je osvojil naziv najboljšega v kategoriji “Best Mid-Size Sports SUV”, medtem ko je Abarth 595 Competizione zmagal v kategoriji “Best Compact Sports Car” premijskega segmenta malih vozil. Nagradi bogatita že tako impresiven seznam mednarodnih nagrad obeh modelov, ki sta zaradi svoje športne narave, užitka v vožnji in italijanskega sloga zelo privlačna za širšo javnost.

Stelvio Quadrifoglio — prvi SUV v zgodovini znamke Alfa Romeo – ponuja vznemirljivo vozno doživetje, izjemno zmogljivost in prepoznaven italijanski slog, zaradi česar velja za enega najbolj imenitnih športnih terencev na trgu. Pod pokrovom motorja tega modela bije močno srce: 2,9-litrski bencinski motor V6 z dvojnim turbinskim polnjenjem, največjo močjo 375 kW (510 KM) in 600 Nm navora, doseže največjo hitrost 283 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v samo 3,8 sekunde. Še več, Stelvio Quadrifoglio nosi naziv “najhitrejšega serijskega SUV vozila na svetu”, potem ko je na severni pentlji legendarnega dirkališča Nürburgring postavil rekordni čas 7 minut in 51,7 sekunde. Poleg izjemne aerodinamike, hitrosti, moči in lege na cesti, se Stelvio Quadrifoglio ponaša tudi z vrhunsko notranjostjo, najkakovostnejšimi materiali, elegantnim italijanskim oblikovanjem in s širokim izborom sistemov za pomoč vozniku.

Zmaga modela Abarth 595 Competizione ponovno odraža uspeh njegovega opaznega sloga z detajli, ki se zgledujejo po dirkalnikih, ter 1,4-litrskega motorja s 134 kW (180 KM).  Opremljen z ikoničnim izpuhom Record Monza s prepoznavnim zvokom, je ta mali superšportni avtomobil znamke s podobo škorpijona namenjen ljubiteljem nesporne zmogljivosti in športnosti. Abarth 595 Competizione zaznamuje tudi ekskluzivna notranjost, ki vključuje razkošno uporabo karbonskih vlaken in Alcantare, volan s poravnanim spodnjim delom, streho Skydome, digitalno armaturno ploščo, ki spominja na dirkalnike, ter predpripravo za Apple CarPlay in storitev Android AutoTM – združljiva s 7-palčnim sistemom Uconnect z zaslonom HD na dotik. Ne smemo pozabiti, 595 je ikona znamke Abarth, ki letos obeležuje svojo 70. obletnico, mejnik motošporta in še en rekord italijanske blagovne znamke, ki tudi danes navdihuje sanje oboževalcev po vsem svetu.

1254x6001254x600_171206_Alfa-Romeo_Stelvio-Quadrifoglio_38