Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO GIULIA: ZMAGOVALKA PRESTIŽNEGA INDUSTRIJSKEGA IZBORA „EUROCARBODY 2016″


Nova Alfa Romeo Giulia je dobitnica letošnje prestižne nagrade „EuroCarBody 2016″, ki jo podeljuje organizacija “Automotive Circle International”. Izbor, ki je potekal v okviru tridnevnega kongresa v nemškem mestu Bad Nauheim, so letos pripravili že osemnajstič.

Na kongresu, ki je potekal od 18. do 21. oktobra, so se ponovno zbrali mednarodni strokovnjaki z različnih industrijskih področij (karoserijski dizajn, sestavni materiali, vodenje industrijskih procesov in proizvodnja), povezanih s samim nastajanjem avtomobilov.

Na tridnevnem kongresu so lahko sodelovali vsi aktualni proizvajalci avtomobilov, ki so na številnih delavnicah podrobno predstavili novosti in najbolj inovativne rešitve.

Na koncu je imela strokovna žirija na podlagi 20 kriterijev s petih glavnih področij (razvoj in uporaba inovativnih materialov; inovativne oblikovne in razvojne rešitve; inovativni koncepti industrijske proizvodnje; komfortno varnostne rešitve (kvaliteta izdelave, varnost, ergonomija, akustično udobje);  ocena prezentacije izdelka) pri ocenjevanju letošnjih kandidatov za vsak pregledan model na voljo maksimalnih 50 točk.

Letošnja zmagovalka – vznemirljiva in elegantna Giulia, ki odlično uteleša bistvo znamke Alfa Romeo in pojma “Made in Italy”, je ob tej priložnosti prejela največ točk (39,46 od možnih 50) izmed vseh letos prisotnih konkurentov.

Alfa Romeo Giulia je premagala izvrstne tekmece, kot so: Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB 11, Land Rover Discovery, Škoda Kodiaq in Peugeot 3008. Za prevlado nad konkurenco je poskrbela inovativna karoserija nove italijanske limuzine, ker je istočasno lahka in trdna, predvsem zaradi uporabe visokotehnoloških lahkih materialov, kot sta aluminij in ogljikova vlakna. Ta zasnova se je že dokazala tudi na varnostnih testih organizacije Euro NCAP, kjer je nova Giulia po novih, strožjih kriterijih na področju zagotavljanja varnosti za odrasle potnike, dosegla najboljši rezultat (98 % zaščita) v celotni zgodovini testiranj organizacije Euro NCAP.

Zmaga na izboru „EuroCarBody 2016″ prinaša nov in kredibilen dokaz o izjemnosti nove Giulie, novega simbola tehnološke dovršenosti in italijanskega oblikovanja, ki s svojimi lastnostmi (močni pogonski motorji, odlična razporeditev mase, edinstvene tehnične rešitve in odlično razmerje med maso in razpoložljivo pogonsko močjo) istočasno uteleša tudi bistvo znamke Alfa Romeo.

1254x6001254x6001254x600Alfa-Romeo_Body-Giulia_01