Alfa Romeo Logo

Models

ALFA ROMEO GIULIA PREJELA NAGRADO 2018 CAR OF THE YEAR® REVIJE MOTOR TREND


Uredniki revije Motor Trend so modelu Alfa Romeo Giulia podelili nagrado 2018 Car of the Year®, ker najbolje predstavlja izjemno vrednost, superiornost v razredu in vpliv v svetu avtomobilizma.

»Nagrada Motor Trend Car of the Year pomeni priznanje za trdo delo, predanost in strast, ki smo jih vložili v razvoj celotne ponudbe modelov Giulia – vključno z rekordno različico Giulia Quadrifoglio – katera korenito spreminja segment ter se poklanja naši znameniti dediščini in dirkalnemu poreklu,« je povedal Reid Bigland, direktor znamke Alfa Romeo. »Počaščeni smo, da smo kot prva italijanska znamka prejeli to prestižno nagrado, ter se veselimo prihodnosti znamke Alfa Romeo v Severni Ameriki in v tujini.«

V programu Car of the Year revije Motor Trend lahko sodelujejo popolnoma nova ali bistveno posodobljena vozila modelnega leta 2017. Sodniki pri reviji Motor Trend sodelujočih vozil niso primerjali med seboj, temveč so opravili celo serijo preizkusov, s katerimi so merili pospeševanje, zaviranje in skrajno vodljivost.

Nato so vsa vozila ocenili na treh ločenih stezah v profesionalnem avtomobilskem preizkusnem centru, preden so izbrali finaliste. Sodniki so v tretji največji konkurenci do zdaj izbrali osem finalistov za nagrado Car of the Year, med katerimi je bil tudi model Alfa Romeo Giulia.

»Sodniki pri reviji Motor Trend so se strinjali, da Alfa Romeo Giulia ponuja novo najboljšo vozno izkušnjo,« je povedal Ed Loh, glavni urednik revije Motor Trend. »Pri družbi Alfa Romeo so razvili limuzino z morda najboljšo vodljivostjo na trgu.«

Vse kandidate za nagrado »Of the Year« so izbrali sodniki pri reviji Motor Trend, ki so ocenjevali šest glavnih meril: napredek na področju oblikovanja, tehnično odličnost, varnost, učinkovitost, vrednost in izpolnjevanje predvidenega namena uporabe. Alfa Romeo Giulia 2017 najbolje predstavlja teh šest ključnih elementov, ki tudi prikazujejo, kaj si potrošniki najbolj želijo pri naslednjem vozilu.

Sodniki so opravili serijo zahtevnih preizkusov, da so določili, katera vozila najbolje predstavljajo izjemno vrednost, superiornost v razredu in vpliv v svetu avtomobilizma. Tekmovanje za nagrado 2018 Car of the Year je vključevalo več kot 11.000 kilometrov vožnje, vključno s preizkušanjem v običajnih pogojih z luknjami na cesti, neravnim cestiščem, strmimi klanci, neporavnanimi železniškimi prehodi in manevri izogibanja oviram.

 

Vsi modeli Giulia ponujajo:

• skoraj popolno porazdelitev mase v razmerju 50 : 50 zaradi popolnoma novega pogona na zadnji kolesi Giorgio in serijsko vgrajene pogonske gredi iz ogljikovih vlaken, ki je edinstvena v tem razredu;

• največjo moč motorja v razredu;

• italijanski slog in izdelavo, ki sta edinstvena za segment prestižnih srednje velikih limuzin;

• 55-letno tradicijo lahke in zmogljive limuzine ter več kot 100-letno zgodovino znamke, ki je postala legendarna na dirkališčih po vsem svetu.

 

O znamki Alfa Romeo

Vse od njene ustanovitve leta 1910 v italijanskem Milanu se pod znamko Alfa Romeo oblikujejo in izdelujejo avtomobili, ki sodijo med najbolj izjemne in ekskluzivne v vsej zgodovini avtomobilizma, ob tem pa temeljijo na dirkalni zgodovini, ki vključuje nekaj najbolj nadarjenih voznikov in znamenitih zmag.

Popolnoma nova ponudba modelov Stelvio 2018, ki so jo izdelali v tovarni v italijanskem Cassinu, je potrditev popolnega ravnovesja med inženirstvom in čustvi znamke Alfa Romeo, kar ustvarja prestižno srednje veliko športno terensko vozilo za avtomobilske navdušence, ki izstopa v enem največjih in najhitreje rastočih segmentov v ZDA. Popolnoma novi model Alfa Romeo Stelvio 2018 je zasnovan po navdihu najlepše ceste na svetu – prelaza Stelvio – ter postavlja nov standard, kar zadeva zmogljivost, slog in tehnologijo, v športnem terenskem vozilu, ki je lahko le italijansko. Inovativni štirikolesni pogon Q4, ki je del serijske opreme pri vseh modelih Stelvio, vključno z različico Quadrifoglio, zagotavlja dodatno samozavest pri vožnji in vrhunski nadzor. Model Stelvio Quadrifoglio, ki se bo začel prodajati v začetku leta 2018, je postavil rekordni čas kroga na dirkališču Nürburgring med serijskimi športnimi terenskimi vozili – 7 minut in 51,7 sekunde. Popolnoma novi model Alfa Romeo Stelvio je prežet z italijansko strastjo, izdelavo in inovativnostjo, s čimer bo premagal zavito cesto, po kateri je dobil ime.

1254x6001254x600_160510_Alfa-Romeo_Giulia_HP