Alfa Romeo Logo

Models

Alfa Romeo: 110 let edinstvene zgodovine


  • 24. junija bo znamka Alfa Romeo slavila svojo 110. obletnico, tako na dirkališčih kot v srcih svojih ljubiteljev.
  • V čast obletnici so v oblikovalskem studiu Alfa Romeo Style Center izdelali poseben logotip. Zvest legendarnim elementom znamke, “110” v grafični obliki ponazarja prehod iz preteklosti v prihodnost.  
  • Skozi vse leto bodo potekali različni dogodki, od dirke Mille Miglia do Festivala hitrosti Goodwood ter praznovanj v zgodovinskem muzeju Museo Storico. Obletnica znamke Alfa Romeo je velik dan za številne lastnike in ljubitelje vozil Alfa Romeo.
  • Izdali bodo tudi publikacije, ki bodo obeležile najpomembnejše dogodke znamke Alfa Romeo v 20. in 21 stoletju.
  • Alfa Romeo je sine qua non svetovne avtomobilske zgodovine. Proizvajalec je osvojil srca ne samo navdušencev nad znamko, temveč ljubiteljev avtomobilov nasploh.

 

  1. junija 2020 bo znamka Alfa Romeo zabeležila nov prestižni mejnik: praznovanje 110 let tehnoloških inovacij, športnih uspehov in nepozabnih modelov. Da bi jubilej primerno proslavili, so v oblikovalskem centru Alfa Romeo Style Center zasnovali nov logotip, ki bo označeval avtomobile in dogodke, načrtovane za leto 2020. Glede na to, da je izvedbo aktivnosti ob praznovanju tako pomembnega rojstnega dne težko strniti v en sam dan, so za številne ljubitelje znamke pripravili več dogodkov, ki se bodo vrstili skozi daljši čas. To pa še ni vse. Izdali bodo tudi več publikacij z neznanimi zgodbami o znamki Alfa Romeo z različnih področij, ki opisujejo posebnosti, anekdote, zanimivosti iz italijanske zgodovine in družbenega razvoja. Navsezadnje je zgodovina znamke Alfa Romeo povezana z najboljšim, kar se tiče italijanske genialnosti in uteleša njen značaj, poleg že znane tehnične in umetniške dediščine.

 

Novi logotip “110 Alfa Romeo”

V čast 110. obletnici so v oblikovalskem studiu Alfa Romeo Style Center izdelali poseben logotip, ki povzema največje prednosti znamke, ki med seboj edinstveno povezujejo tehnologijo, užitek v vožnji  in lepoto.

Številka obletnice sama predstavlja logotip. Prvi dve številki “1” sta prikazani v perspektivi, ki daje vtis prehoda iz preteklosti v sedanjost, z vrhuncem v številki “0”.

Eden najbolj značilnih in prepoznavnih elementov logotipa je prav v številki “0”, “Biscione”. Leto ustanovitve in obletnice, 1910-2020, bosta dopolnili spodnji del kroga logotipa.

 

Zgodovinski muzej Alfa Romeo, središče praznovanj

Za praznovanje tako pomembnega dogodka je prava le ena lokacija: 24. junija bo muzej Museo Storico Alfa Romeo sprejel člane klubov in pripadnike znamki. Prestižna lokacija, dom najpomembnejših zgodovinskih modelov, predstavlja otipljivo povezavo med obdobji in generacijami. Vsi udeleženci bodo lahko izrazili in delili svojo strast z upihom 110 svečk.

Ljubitelji znamke bodo imeli v tem času veliko priložnosti za praznovanje obletnice in obujanje slavne zgodovine, ki nenehno zre v prihodnost.

 

Alfa Romeo na velikih avtomobilskih prireditvah

Alfa Romeo je že od nekdaj prisotna na vseh pomembnih športnih in avtomobilističnih dogodkih. Močno je povezana z dirko Mille Miglia, in ta povezava se iz leta v leto krepi po številu udeleženih vozil, zmag in priznanj. Lani je Alfa Romeo dosegla dvojno zmago, saj je zmagala tudi kot sponzorska ekipa. Na živahnih ulicah in lokacijah Italije bi bilo lepo videti dragulje, kot so 1928 6C 1500 SS, 1929 6C 1750 Zagato in 1929 6C 1750 SS Young, toda ob 110-letnici jih bo od 13. do 16. maja mogoče občudovati tudi na progi Brescia-Rim-Brescia, na ogled bo tudi “rdeča puščica”. Ob samem dogodku se bodo odvijale tudi zgodovinske uprizoritve, ki jih ne gre zamuditi.

 

Presenečenja pripravljajo tudi v Goodwoodu, kjer bo od 9. do 12. julija potekal slavni Festival hitrosti, dogodek, ki se ga ljubitelji štirih koles še posebej veselijo. Znamka Alfa Romeo bo častna gostja, ki se ji bodo poklonili na praznovanju obletnice v parku, ki obkroža hišo Goodwood in legendarni Hillclimb.

Ta in številni drugi dogodki, ki bodo potekali skozi vse leto, bodo vsak na svoj način obeležili legendarno znamko in navdušenje voznikov nad avtomobili, ki ponujajo izjemen užitek v vožnji.

 

Od 1910 do 2020 so slavno pot znamke zaznamovali uspehi na mednarodnih tržiščih, motorji, tehnologija, adrenalin, zgodovina in zabava: obletnica Alfe Romeo je velik dan za vse.

alfaromeo110_immaginearticolo-5e3c12534a240111