UŽITEK V VOŽNJI SUV VOZILA ZNAMKE ALFA ROMEO

Razširitev vrste inovativnih tehnoloških rešitev prispeva k oblikovanju SUV-ja v slogu znamke Alfa Romeo. Stelvio postavlja merila glede koncepta vozne dinamike v svojem razredu.

SISTEM ALFA™ DNA

D, način Dynamic, za športno vožnjo. Motor in menjalnik puščata dovolj prostora za uživanje v športni vožnji, povečan je oprijem cestišča v ovinkih in občutljivost stopalke za plin med pospeševanjem.
N, način Natural, s standardnim odzivom motorja in menjalnika ter z udobnejšo nastavitvijo vzmetenja. Ta način je popoln za vožnjo po mestnih ulicah in avtocestah.
A, način Advanced Efficiency. Za vse tiste priložnosti, ko želite dati prednost učinkovitosti pred zmogljivostjo. Ta način vam omogoča kar največje prihranke energije in nižje vrednosti emisij.

VZMETENJE ALFA™ LINK

Alfa Romeo Stelvio je opremljen s sistemom vzmetenja Alfa™ Link, ki je v celoti izdelan iz aluminija. Tako je zagotovljeno izvrstno dinamično obnašanje vozila, edinstvena vodljivost in izjemno udobje.
Spredaj sistem z dvojno nihajno roko in polvirtualno krmilno osjo ohranja kolesa v popolnoma pravokotnem položaju glede na cesto tudi v najzahtevnejših ovinkih. Zadaj sistem Multilink s štirimi in pol vodili predstavlja najboljšo kombinacijo bočnega oprijema pri zavijanju in ravni udobja tudi na neravnih cestnih površinah.
Sistem aktivnega vzmetenja Alfa™ Active Suspension dinamično prilagaja odziv vzmetenja glede na vozne razmere in način, izbran z izbirnim stikalom Alfa™ DNA. Ta tehnologija omogoča nastavitev mehkejših blažilnikov za udobnejšo vožnjo ali bolj togo nastavitev za večjo natančnost pri športni vožnji.

PORAZDELITEV MASE

Popolna porazdelitev mase med obema osema, najboljše krmilno razmerje v svojem razredu in majhna skupna masa modela Alfa Romeo Stelvio so rezultat posebnega oblikovanja in vrhunskih materialov, kot sta ultra lahka platforma ali pogonska gred iz ogljikovih vlaken. Prvi SUV znamke Alfa Romeo je bil ustvarjen, da izpolni pričakovanja najzahtevnejših in najbolj strastnih voznikov.

SISTEM ZA ZA NADZOR SPUŠČANJA PO STRMINI (HDC)

Sistem za nadzor spuščanja po strmini (HDC) vam pomaga ohraniti stalno in varno hitrost vožnje navzdol, pri čemer deluje samostojno in ločeno od zavor: zagotovljena je stabilnost in varnost, tudi v pogojih z nizkim oprijemom cestišča in na strmem pobočju.

ŠTIRIKOLESNI POGON Q4

Tehnologija štirikolesnega pogona Q4 združuje največjo varnost z visokimi zmogljivostmi, tako da v realnem času razporedi navor med sprednjo in zadnjo osjo glede na dejanske pogoje na cesti in ukaze voznika.

NOVEJŠA GENERACIJA AVTONOMNIH SISTEMOV POMOČI PRI VOŽNJI

SUV, ki ima dinamične lastnosti, značilne za limuzino, je zdaj obogaten z novimi naprednimi sistemi za samodejno vožnjo, kot sta sistem za pomoč pri zastojih na cesti (Traffic Jam Assist) in sistem za pomoč na avtocesti (Highway Assist) ali prepoznavanje prometnih znakov z inteligentnim nadzorom hitrosti. Užitek v vožnji je ob pametnih pomočnikih še toliko večji.

SISTEM ZA POMOČ PRI ZASTOJIH NA CESTI IN SISTEM ZA POMOČ NA AVTOCESTI

Alfa Romeo Stelvio vam pomaga, da za volanom ostanete mirni in osredotočeni, zahvaljujoč sistemu za pomoč pri zastojih na cesti (Traffic Jam Assist) in sistemu za pomoč na avtocesti (Highway Assist). Sistema vam s pomočjo kamere, nameščene na zadnjem odbijaču, in več senzorjev, pomagata, da ostanete na svojem voznem pasu, ohranjate varnostno razdaljo do vozila pred vami, tako na mestnih ulicah kot na avtocesti.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA MRTVI KOT

Sistem za opozarjanje na mrtvi kot vozniku pomaga preprečiti trčenje z avtomobili na sosednjih pasovih. Kako? S popravki volana in z vizualnim znakom v vzvratnem ogledalu.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Sistem za ohranjanje voznega pasu se aktivira v primeru, ko se Stelvio nehote približa robu voznega pasu in mu pomaga ostati znotraj voznega pasu.

INTELIGENTNI NADZOR HITROSTI

Inteligentni nadzor hitrosti vam omogoča, da vozite Alfa Romeo Stelvio z nastavljeno hitrostjo, pri čemer vedno držite stalno razdaljo do vozila spredaj. Tako vam ni treba stopiti na stopalko za plin.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Stelvio je opremljen z najsodobnejšim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in inteligentnim nadzorom hitrosti, ki voznika opozori na spremembe zakonske omejitve hitrosti. Če je aktiviran inteligentni nadzor hitrosti, se hitrost samodejno prilagodi z dotikom tipke na volanu.

SISTEM ZA ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika zazna utrujenost osebe za volanom Stelvia tako, da ves čas spremlja voznikov slog in dolžino potovanja, ter ga opozarja z znaki in simboli skodelice na zaslonu TFT.

LE Z ENIM DOTIKOM

Preprosto in intuitivno. Nov informacijsko-razvedrilni sistem je popolnoma preoblikovan in opremljen z 8,8-palčnim zaslonom na dotik.

ANDROID AUTO

Podaljšek vašega pametnega telefona z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki je popolnoma integriran v informacijsko-razvedrilni sistem modela Alfa Romeo Stelvio.

APPLE CARPLAY

S sistemom Apple CarPlay lahko s pomočjo informacijsko-razvedrilnega sistema v vozilu Alfa Romeo Stelvio uporabljate vse funkcije in aplikacije svojega iPhona, ne da bi pri tem odmaknili roke z volana.

PAMETNI TELEFON

Če prek povezave Bluetooth povežete svoj pametni telefon, lahko opravljate telefonske klice, pošiljate in prejemate SMS sporočila ter poslušate glasbo, ne da bi to odvrnilo vašo pozornost s ceste.

PRIPOMOČKI/DOMAČA STRAN

Novi informacijsko-razvedrilni sistem v modeulu Alfa Romeo Stelvio ima interaktivne pripomočke, razvite za bolj intuitivno in s tem bolj neposredno interakcijo.

NAVIGACIJSKI SISTEM

Optimiziran vmesnik navigacijskega sistema omogoča lažje branje.