SISTEM AlLFA™ DNA PRO

Popolnih 50:50 je doseženih z optimalno porazdelitvijo mase, ki omogoča, da pogon na zadnji kolesi deluje na najvišji ravni s pomočjo motorja nameščenega spredaj.

VZMETENJE ALFA™ LINK

Zaradi novega sistema vzmetenja vas ovinki ne morejo več presenetiti. Patentiran sistem vzmetenja optimizira učinek dušenja in omogoča hitro in natančno stabiliziranje pri visokih bočnih pospeških. Zadaj sistem Multilink s štirimi in pol vodili omogoča vrhunsko zmogljivost, užitek v vožnji in izjemno udobje.

PORAZDELITEV MASE

Prefinjena oblika in vrhunski materiali modelu Stelvio Quadrifoglio omogočajo popolno porazdelitev mase med obema osema, najboljše krmilno razmerje v svojem razredu in majhno skupno maso. Vse to zahvaljujoč ultra lahki strukturi vozila in pogonski gredi iz ogljikovih vlaken.

SISTEM AKTIVNEGA VEKTORSKEGA USMERJANJA NAVORA

Dve elektronsko nadzorovani mehanični sklopki omogočata optimalno porazdelitev navora med obema zadnjima kolesoma. Omogoča najboljši oprijem in nadzor tudi pri velikih hitrostih in na vseh vrstah cestnih površin.

ŠTIRIKOLESNI POGON Q4

Tehnologija štirikolesnega pogona Q4 združuje največjo varnost z visokimi zmogljivostmi, tako da v realnem času razporedi navor med sprednjo in zadnjo osjo glede na dejanske pogoje na cesti in ukaze voznika.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Sistem za ohranjanje voznega pasu voznika opozori, če se Stelvio Quadrifoglio nehote približa robu voznega pasu in mu pomaga ostati znotraj voznega pasu.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA MRTVI KOT

Sistem za opozarjanje na mrtvi kot vozniku pomaga preprečiti trčenje z avtomobili na sosednjih pasovih, tako da ga opozori z vizualnim znakom in aktivno prevzame nadzor nad volanom.

SISTEM ZA POMOČ PRI ZASTOJIH NA CESTI IN SISTEM ZA POMOČ NA AVTOCESTI

Zahvaljujoč kombinaciji delovanja aktivnega tempomata (ACC), sistem za pomoč pri zastojih na cesti (Traffic Jam Assist) in sistem za pomoč na avtocesti (Highway Assist) – ne samo, da avtonomno upravljata hitrost vozila, da ohranite varnostno razdaljo do vozila spredaj – ampak tudi pomagata, da ostanete na voznem pasu, tako na mestnih ulicah kot na avtocesti.

INTELIGENTNI NADZOR HITROSTI

Inteligentni nadzor hitrosti združuje funkcionalnost aktivnega tempomata (ACC) s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in vozniku predlaga samodejno prilagoditev hitrosti glede na omejitve.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Zahvaljujoč sistemu za prepoznavanje prometnih znakov, je voznik Stelvia Quadrifoglio v realnem času obveščen o vseh spremembah glede omejitev hitrosti.

SISTEM ZA ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika analizira premikanje vozila in spremlja čas vožnje, tako da voznik na daljših vožnjah ne more podceniti svoje utrujenosti.

ANDROID AUTO

Podaljšek vašega pametnega telefona z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki je popolnoma integriran v informacijsko-razvedrilni sistem modela Stelvio Quadrifoglio.

APPLE CARPLAY

S sistemom Apple CarPlay lahko s pomočjo informacijsko-razvedrilnega sistema v vozilu Stelvio Quadrifoglio uporabljate vse funkcije in aplikacije svojega iPhona, ne da bi pri tem odmaknili roke z volana.

PAMETNI TELEFON

Pametni telefon povežite s pomočjo sistema Bluetooth, če želite preprosto opravljati telefonske klice, pošiljati in prejemati SMS sporočila ali poslušati glasbo, pri tem pa ohraniti roke ves čas na volanu.

PRIPOMOČKI/DOMAČA STRAN

Novi informacijsko-razvedrilni sistem v modelu Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ima interaktivne pripomočke, razvite za bolj intuitivno in s tem bolj neposredno interakcijo.

NAVIGACIJSKI SISTEM

Izboljšan vmesnik navigacijskega sistema modela Stelvio Quadrifoglio omogoča enostaven in pregleden ogled zemljevidov in navodil za pot.