Stelvio

SPREMINJA NAČIN LJUBEZNI DO VOŽNJE

IBS

Integralni zavorni sistem je ekskluzivna rešitev elektronskega zaviranja »brake-by-wire« za vozila Alfa Romeo. Ta premierno predstavljeni sistem je zasnovan za zagotavljanje takojšnjega in natančnega odzivanja v vseh razmerah. Sistem dosega najkrajšo zavorno pot v razredu in preprečuje tresljaje sistema ABS ob zaviranju v sili, njegova edinstvena oblika pa omogoča znatno zmanjšanje mase. Zaradi zmogljivosti in pripravljenosti zavornega sistema se lahko model Stelvio pri hitrosti 100 km/h ustavi v samo 39 metrih.

INFORMACIJSKO-RAZVEDRILNI SISTEM

Model Stelvio je opremljen s popolnoma novim informacijsko-razvedrilnim sistemom, ki vključuje širok barvni zaslon velikosti do 8,8 palca z navigacijskim sistemom 3D, ki se upravlja z intuitivnim krmilnikom s sledilno ploščico na sredinski konzoli. Sistem vključuje napredno glasovno prepoznavanje in je popolnoma združljiv z vsemi mobilnimi napravami, ki delujejo na operacijskih sistemih iOS ali Android. Model Stelvio je lahko opremljen tudi z najsodobnejšim zvočnim sistemom Sound Theatre proizvajalca Harman Kardon, ki z močjo do 14 zvočnikov, vključno z nizkotoncem, povečuje užitek v vožnji.

VARNOST

Vse različice modela Stelvio so serijsko opremljene s sistemom opozarjanja na čelno trčenje (FCW), avtonomnim zaviranjem v sili (AEB) s funkcijo prepoznavanja pešcev in opozarjanjem ob menjavi voznega pasu (LDW). Kot dodatna oprema sta za prvo športno terensko vozilo Alfa Romeo na voljo prilagodljivi tempomat (ACC) in sistem za spremljanje mrtvega kota (BSM) s preverjanjem prostora za vozilom, ki še dodatno poveča aktivno varnost.

TOP Stelvio 00_template_full_width