Stelvio

SPREMINJA NAČIN LJUBEZNI DO VOŽNJE

ITALIJANSKA MOJSTROVINA INOVATIVNOSTI

Model Stelvio je na voljo v dveh različicah turbobencinskega motorja 2.0: z močjo 147 kW (200 KM) in 206 kW (280 KM), v kombinaciji s štirikolesnim pogonom Q4. Turbodizelski motor 2.2 je na voljo v dveh različicah: z močjo 132 kW (180 KM) in 154 kW (210 KM), v kombinaciji s štirikolesnim pogonom Q4. Ponudbo zaokrožata različici turbodizelskega motorja 2.2 s 110 kW (150 KM) in 132 kW (180 KM) ter pogonom na zadnji kolesi. Vsi motorji modela Stelvio so izdelani iz čistega aluminija v enem kosu, kar zagotavlja majhno maso in učinkovitost.
Poleg tega so motorji modela Stelvio opremljeni z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki zagotavlja največjo učinkovitost z vidika prožnosti, zmogljivosti in udobja.

ŠTIRIKOLESNI POGON Q4

Prvo vozilo SUV znamke Alfa Romeo je opremljeno z ekskluzivnim štirikolesnim pogonom na zahtevo Q4, ki je zasnovan za sprotno upravljanje zmogljivosti. Sistem Q4 stalno spremlja in zaznava razmere na cesti in način vožnje, da zagotovi najprimernejšo porazdelitev navora med sprednjo in zadnjo premo. Sistem z edinstveno tehnologijo zagotavlja zmogljivost in varnost običajnega štirikolesnega pogona v kombinaciji z brezkompromisnim užitkom v vožnji, ki ga ustvarja vodljivost s pogonom na zadnji kolesi, značilna za vozila Alfa Romeo.

ALFA™ DNA

S preprostim obračanjem izbirnega stikala Alfa™ DNA lahko voznik izbira med tremi različnimi načini vožnje. Ta sistem spremeni vodljivost in dinamično odzivanje ter deluje na parametre motorja, občutljivost zavornega sistema, prestavno razmerje ter krmiljenje sistemov ESC in ASR. In kakšen je rezultat? Neprimerljivo vozilo SUV, ki ponuja tri edinstvene načine vožnje.

TOP Stelvio 0000000_template_full_width

URAVNOTEŽENOST

Model Stelvio je zasnovan za zagotavljanje največje zmogljivosti, kar zadeva vodljivost in udobje. Te izjemne rezultate dosega zaradi popolne porazdelitve mase, 50 % na zadnji in 50 % na sprednji premi, patentiranega sistema vzmetenja Alfa™ Link ter najboljšega krmilnega razmerja v razredu. Sprednje vzmetenje z dvojnimi prečnimi vodili aktivno ohranja sprednja kolesa v pravokotnem položaju glede na tla, hkrati pa zmanjšuje podkrmiljenje ter izboljšuje bočni oprijem in natančnost krmiljenja.
Zadnje vzmetenje zagotavlja visoko raven bočnega oprijema, ne da bi zmanjšalo vrhunsko udobje. Poleg tega obširna uporaba aluminija in kompozitnih materialov pomeni manjšo skupno maso.

LAHKI MATERIALI IN NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Model Stelvio vključuje izjemno razmerje med močjo in maso zaradi obširne uporabe zelo lahkih materialov: ogljikovih vlaken za ročično gred ter aluminija za pokrov motorja, vrata, odbijače, prtljažna vrata, motor in vzmetenje. Za dodatne prihranke pri porabi in stopnjah emisij ob nezmanjšani vodljivosti in zmogljivosti poskrbita 8-stopenjski samodejni menjalnik in način vožnje »Advanced Efficiency«.