VARNOST IN VZNEMIRLJIVOST STA DEL SERIJSKE OPREME

Popolnoma nova Alfa Romeo Giulia združuje pristno strast do vožnje in vrhunske varnostne sisteme, s čimer poskrbi za sproščenost in udobje voznika ter potnikov. Sistem opozarjanja na čelno trčenje (Forward Collision Warning – FCW) z avtonomnim zaviranjem v sili (Autonomous Emergency Braking – AEB) in funkcijo zaznavanja pešcev, opozarjanje ob menjavi voznega pasu (Lane Departure Warning – LDW) in tempomat z omejevalnikom hitrosti – vsi ti sistemi in funkcije so del serijske opreme pri vseh različicah modela Giulia. Ta popolni nabor varnostnih funkcij je mogoče še dodatno nadgraditi s spremljanjem mrtvega kota (Blind Spot Monitoring – BSM) s sistemom za zaznavanje vozil na zadnji strani vozila in vzvratno kamero z dinamično mrežo.

INTEGRALNI ZAVORNI SISTEM (IBS)

Predstavitev popolnoma novega vozila Alfa Romeo Giulia vključuje tudi svetovno premiero novega elektromehanskega sistema, ki združuje komponente nadzora stabilnosti in tradicionalnega zavornega sistema v en edinstveni elektromehanski sistem. Integralni zavorni sistem omogoča znatno optimizacijo teže in zmanjša tresenje zavorne stopalke, poleg tega pa zagotavlja tudi takojšnje povratne informacije in rekordno zavorno razdaljo, ki pri hitrosti 100 km/h znaša samo 38,5 metra.

INFORMACIJSKO-RAZVEDRILNI SISTEM

Popolnoma nova Alfa Romeo Giulia je opremljena z informacijsko-razvedrilnim sistemom popolnoma nove generacije, ki ima 6,5-palčni zaslon visoke ločljivosti, vmesnik Bluetooth, vhod USB in tipke za upravljanje na volanskem obroču. Za upravljanje vmesnika voznik/stroj se uporablja intuitivni krmilnik s sledilno ploščico. Na zahtevo je informacijsko-razvedrilni sistem na voljo tudi s sistemom Connect 3D Nav z 8,8-palčnim zaslonom, sprejemnikom DAB in instrumentno ploščo s 7-palčnim barvnim zaslonom TFT. Popolnoma nova Alfa Romeo Giulia je opremljena tudi z najsodobnejšim zvočnim sistemom Sound Theatre, ki z močjo 10 zvočnikov, vključno z globokotoncem, povečuje užitek v vožnji.