DINAMIČNOST

Popolnih 50:50 je doseženih z optimalno porazdelitvijo mase, ki omogoča, da pogon na zadnji kolesi deluje na najvišji ravni s pomočjo motorja nameščenega spredaj.

VZMETENJE ALFA™ LINK

Nov patentiran sistem vzmetenja optimizira učinek dušenja in omogoča hitro in natančno stabiliziranje pri visokih bočnih pospeških. Zadaj sistem Multilink s štirimi in pol vodili predstavlja najboljšo kombinacijo bočnega oprijema pri zavijanju in ravni udobja tudi na neravnih cestnih površinah.

SISTEM AKTIVNEGA VEKTORSKEGA USMERJANJA NAVORA

Inovativni sistem, ki zagotavlja optimalno porazdelitev navora med obema zadnjima kolesoma zahvaljujoč dvema elektronsko nadzorovanima mehaničnima sklopkama. Omogoča najboljši oprijem in nadzor tudi pri velikih hitrostih in na vseh vrstah cestnih površin.

SPREDNJE POMIČNO KRILCE ACTIVE AERO SPLITTER

Edina limuzina na svetu s pomičnim krilcem Active Aero Splitter, dodatkom iz ogljikovih vlaken, nameščenim pod sprednji odbijač. Odpre se pri hitrosti, višji od 100 km/h, s pomočjo dveh sprožilcev, ki ju nadzira sistem Alfa™ CDC (Chassis Domain Control). To zagotavlja odlično aerodinamiko in stabilnost vozila, kar je najpomembnejše pri hitrih zavojih.

SISTEM ALFA™ DNA PRO

Nov sistem Alfa™ DNA Pro deluje v povezavi s sistemom CDC, da prilagodi odzivnost vozila glede na izbrani način vožnje:

R, način Race, aktivira vso moč motorja in okrepi zvok izpušnega sistema za občutek dirkaške vožnje.
D, način Dynamic, za športno vožnjo. Motor in menjalnik puščata dovolj prostora za uživanje v športni vožnji, povečan je oprijem cestišča v ovinkih in občutljivost stopalke za plin med pospeševanjem.
N, način Natural, s standardnim odzivom motorja in menjalnika ter z udobnejšo nastavitvijo vzmetenja. Ta način je popoln za vožnjo po mestnih ulicah in avtocestah.
A, način Advanced Efficiency. Za vse tiste priložnosti, ko želite dati prednost učinkovitosti pred zmogljivostjo. Ta način vam omogoča kar največje prihranke energije in nižje vrednosti izpustov.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Zahvaljujoč sistemu za ohranjanje voznega pasu vam Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio pomaga, da ostanete na pravi poti. Če se vaš avtomobil nehote približa robu voznega pasu, sistem aktivno poseže, da ostanete znotraj svojega voznega pasu.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA MRTVI KOT

V izogib stranskemu trčenju z avtomobili na sosednjih pasovih, vas bo sistem za opozarjanje na mrtvi kot opozoril z vizualnim znakom in aktivno prevzel nadzor nad volanom.

SISTEM ZA POMOČ PRI ZASTOJIH NA CESTI IN SISTEMZA POMOČ NA AVTOCESTI

Zahvaljujoč kombinaciji delovanja aktivnega tempomata (ACC), sistem za pomoč pri zastojih na cesti (Traffic Jam Assist) in sistem za pomoč na avtocesti (Highway Assist) – ne samo, da avtonomno upravljata hitrost vozila, da ohranite varnostno razdaljo do vozila spredaj – ampak tudi pomagata, da ostanete na voznem pasu, tako na mestnih ulicah kot na avtocesti.

INTELIGENTNI NADZOR HITROSTI

Inteligentni nadzor hitrosti združuje funkcionalnost aktivnega tempomata (ACC) s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov. Vozniku predlaga samodejno prilagoditev hitrosti glede na omejitve.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Giulia Quadrifoglio je opremljena z najsodobnejšim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in inteligentnim nadzorom hitrosti, ki voznika opozori na spremembo omejitve hitrosti. Če je aktiviran inteligentni nadzor hitrosti, se hitrost samodejno prilagodi z dotikom tipke na volanu.

SISTEM ZA ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika zazna utrujenost osebe za volanom Giulie Quadrifoglio tako, da ves čas spremlja voznikov slog in dolžino potovanja, ter ga opozarja z znaki in simboli skodelice na zaslonu TFT.

ANDROID AUTO

Podaljšek vašega pametnega telefona z mobilnim operacijskim sistemom Android, ki je popolnoma integriran v informacijsko-razvedrilni sistem modela Giulia Quadrifoglio.

APPLE CARPLAY

S sistemom Apple CarPlay lahko s pomočjo informacijsko-razvedrilnega sistema v vozilu Giulia Quadrifoglio uporabljate vse funkcije in aplikacije svojega iPhona, ne da bi pri tem odmaknili roke z volana.

PAMETNI TELEFON

Pametni telefon povežite s pomočjo sistema Bluetooth, če želite preprosto opravljati telefonske klice, pošiljati in prejemati SMS sporočila ali poslušati glasbo, pri tem pa ohraniti roke ves čas na volanu.

PRIPOMOČKI/DOMAČA STRAN

Novi informacijsko-razvedrilni sistem v modelu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ima interaktivne pripomočke, razvite za bolj intuitivno in s tem bolj neposredno interakcijo.

NAVIGACIJSKI SISTEM

Izboljšan vmesnik navigacijskega sistema v vozilu Giulia Quadrifoglio zagotavlja lažji in jasnejši pregled zemljevida in navodil za pot.