NAJBOLJŠE KRMILJENJE V RAZREDU

Naraven in instinktiven, natančen in neposreden – Tonale vodi v C-SUV segmentu z najbolj neposrednim krmilnim razmerjem 13,6. V kombinaciji z naprednimi sistemi vzmetenja sprednjih koles na novo definra držo vozila na cesti.

Tonale ima še eno značilno lastnost vozil znamke Alfa Romeo: popolnoma aluminijaste, monoblock prestavne ročice na volanu.

POPOLNA RAZPOREDITEV TEŽE

Odlično razmerje teže med sprednjo in zadnjo osjo, značilno za vozila Alfa Romeo, zagotavlja voznikom modela Tonale neprimerljiv užitek v vožnji. Natančneje, različice Tonale, opremljene s pogonom na sprednji kolesi, izkoriščajo odlično ravnotežje mase za optimizacijo prenosa navora na tleh in vodljivosti v ovinkih; slednje je pri različici s štirikolesnim pogonom Q4 še poudarjeno z navorom, ki je na voljo na obeh oseh.

ZAVORE Z "BRAKE BY WIRE" TEHNOLOGIJO IN BREMBO ZAVORNIMI ČELJUSTMI

Alfa Romeo Tonale je edini model v svojem segmentu, ki je opremljen z najsodobnejšim sistemom integralnega zaviranja »brake by wire« (t. i. zaviranje s prenosom signala po žici), znanim kot IBS. Inovacije in zmogljivost, mehanika in elektronika se združijo, da zagotovijo večjo odzivnost zaviranja na cesti in najboljši občutek za zavorni pedal. Ta sistem vam omogoča maksimalno regeneracijo energije brez tresljajev in skrajšane zavorne poti.​

Splošna zavorna zmogljivost je izboljšana z uporabo fiksnih zavornih čeljusti Brembo, s 4 bati in zračenimi diski spredaj ter polnimi diski zadaj, kar prispeva k izboljšani učinkovitosti zaviranja.

AKTIVNO DVOSTOPENJSKO VZMETENJE

Povsem novi Tonale predstavlja najnovejše v razvoju inteligentnih sistemov vzmetenja. Sistem »Dual Stage Valve« se v milisekundah prilagodi razmeram na cesti in načinu vožnje.

Izbirajte med načinoma Comfort ali Sport in izkusite, kako poseben bat neodvisno uravnava elektronske blažilnike in dušilnike. Ta dva načina vzmetenja za bolj gladko vožnjo po vseh cestah je mogoče izbrati v treh načinih vožnje, napredna učinkovitost oz. »Advanced Efficiency« in običajen način z udobjem oz. »Normal with Comfort«. Nasprotno pa dinamičen način vožnje »Dynamic« kalibrira športno vzmetenje za boljšo vodljivost v zavojih in izboljšan športni občutek.

ALFA ROMEO ELEKTRONSKI DIFERENCIAL S SAMODEJNIM ZAKLEPANJEM

Različice Tonale s pogonom na sprednji kolesi so standardno opremljene z elektronskim diferencialom s samodejnim zaklepanjem Alfa Romeo, ki zagotavlja popoln oprijem za gladko izkušnjo vožnje, poudarja prožnost in športni značaj tega avtomobila, z nadaljnjim pozitivnim vplivom na varnost. Vgrajen v DNA izbirnik, sistem v kombinaciji s prednjim vzmetenjem MacPherson zagotavlja športno in učinkovito dinamiko vožnje z nadzorom stabilnosti vozila in s preusmeritvijo moči na kolesa pri pospeševanju v ovinkih. Sistem zagotavlja tudi večji nadzor na spolzkih površinah, pa tudi močno zmanjša podkrmiljenje, prenaša navor z notranjega na zunanje kolo, s čimer zagotavlja vzdolžno pospeševanje in posledično boljši oprijem na cesti.

SISTEM AVTONOMNE VOŽNJE 2. STOPNJE

Alfa Romeo Tonale ponuja 2. stopnjo avtonomne vožnje prek sistema kamer za spremljanje okolice vozila, vzdolžno in bočno, pri čemer ohranja vozilo pri ustrezni hitrosti, tako glede vozil v okolici kot tudi objavljenih omejitev, v središču voznega pasu, pri čemer združuje inteligentni sistem prilagodljive vožnje Inteligent »Adaptive Cruise Control« (IACC), centriranje voznega pasu »Lane Centering« (LC) in sistem za pomoč pri prometnih zastojih »Traffic Jam Assist« (TJA). Ti trije sistemi delujejo tako, da na cesti ohranjajo najvarnejši položaj vozila z minimalnim posredovanjem voznika.

ZAZNAVANJE MRTVIH KOTOV IN ZADNJE PREČNE POTI

Sistem zaznavanja mrtvih kotov med vožnjo spremlja voznikove mrtve kote in voznika v stranskih ogledalih vizualno opozori, ko je drugo vozilo v njegovem mrtvem kotu. Zaznavanje zadnje poti je aktivirano medtem ko je Tonale v načinu vzvratne vožnje, pomaga pri zapuščanju s parkirnih mest in drugih situacijah z zmanjšano vidljivostjo. Voznika opozori, ko se vozilu predmet približa s strani.

KAMERA S 360° POGLEDOM Z DINAMIČNIMI LINIJAMI

Na 10,25-palčnem zaslonu z dinamičnimi mrežami ponuja vsestranski pogled na okolico avtomobila. S štirimi kamerami visoke ločljivosti, nameščenimi na prednji maski, z vzvratnimi ogledali in prtljažnimi vrati ter 12 senzorji omogoča lažje parkiranje in manevriranje v ozkih prostorih.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZILA V VOZNEM PASU

Sistem za ohranjanje vozila v voznem pasu »Lane Control« nadzoruje bočno gibanje avtomobila, da zadrži vozilo znotraj voznega pasu.
Združuje funkcije opozorila pri zapustitvi voznega pasu in pomoči pri ohranjanju vozila znotraj voznega pasu.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN INTELIGENTNI SISTEM NADZORA HITROSTI

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Traffic Sign Recognition) uporablja kamero na vozilu za prepoznavanje prometnih znakov, jih poroča zaslonu in opozori voznika na trenutno omejitev hitrosti. Inteligentni sistem za nadzor hitrosti (Intelligent Speed Control – ISC) vozniku predlaga, da svojo hitrost prilagodi zaznani omejitvi. Če voznik to sprejme, se samodejno prilagodi.

SISTEM AVTONOMNEGA ZAVIRANJA V SILI S PREPOZNAVANJEM RANLJIVIH UDELEŽENCEV V CESTNEM PROMETU

Sistem avtonomnega zaviranja v sili s prepoznavanjem ranljivih udeležencev v cestnem prometu je sistem, ki uporablja sprednjo kamero, da vizualno in zvočno opozori voznika na vozilo ali pešce in kolesarje pred vozilom. Če se voznik ne more pravočasno ustaviti, vozilo samostojno zavira, da se izogne trčenju ali ga ublaži.

SISTEM PREPOZNAVANJA UTRUJENOSTI VOZNIKA

Ta sistem lahko zazna začetne znake utrujenosti voznika s spremljanjem bočnih premikov vozila in voznikovih interakcij, da zazna morebitno utrujenost. Če jo zazna, sistem odda piske in prikaže vizualna opozorila ter vozniku priporoča, da se ustavi in med vožnjo naredi premor.

OPOZORILO ZA ZADNJI SEDEŽ

Sistem lahko zazna predmete, ki ste jih po odprtju zadnjih vrat in pred zagonom motorja postavili na zadnje sedeže. Ko po opravljeni vožnji avto ustavite in ugasnete motor, vas naprava spomni in opozori na pozabljeni predmet.

Izjava o nesprejemanju odgovornosti:

Fotografije so simbolične in imajo zgolj ilustrativni namen. Prikazane barve in podrobnosti morda niso na voljo ali pa se lahko razlikujejo, ko bo vozilo na voljo, na primer zaradi tehničnih in/ali proizvodnih in/ali komercialnih razlogov. Nekatere fotografije bi lahko prikazovale dodatke in/ali opremo, ki ni standardna, in bodo, ko bo vozilo na voljo, na voljo kot dodatna oprema.