HIBRID 96 kW (130 KM)

Tonale je debitiral z novim 4-valjnim 1,5-litrskim turbo bencinskim motorjem, ki zagotavlja 96 kW (130 KM) in 240 Nm največjega navora, v kombinaciji z vgrajenim 48-voltnim, 15 kW in 55 Nm elektromotorjem »P2« in ekskluzivnim 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Alfa Romeo Tonale zagotavlja pristno »hibridno izkušnjo«, ki združuje vrhunsko zmogljivost z visoko učinkovitostjo, vsestranskostjo ter udobjem.
Pravzaprav je športni DNK Alfe Romeo okrepljen s številnimi hibridnimi funkcijami, kot so: »Silent Start« oz. tihi zagon, za zagon vozila izključno z električnim motorjem. »Electric Drive« oz. električni pogon, za vožnjo z električnim motorjem samo v situacijah, kot so prometni zastoji ali manevri pri parkiranju. »Energy Recovery« za povrnitev energije pri upočasnitvi hitrost in zaviranju. »e-Boosting«, ki uporablja električni motor za podporo bencinskemu motorju, optimizira njegovo točko delovanja in poveča navor na kolesu. In še mnogo več.

HIBRID VGT 120 Kw (160 KM)

Hibridni VGT s 120 kW (160 KM), opremljen s turbopolnilnikom s spremenljivo geometrijo, v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko Alfa Romeo TCT in 48-voltnim 15 kW, 55 Nm elektromotorjem »P2« omogoča, da 1,5-litrski bencinski motor poganja kolesa tudi, ko je motor z notranjim zgorevanjem ugasnjen. Pri Alfi Romeo so se odločili za to tehnično rešitev, da bi ponudili pristno elektrificirano izkušnjo. Menjalnik omogoča zagon in vožnjo v električnem načinu pri nizkih hitrostih ter pri parkiranju in križarjenju, kar zagotavlja tipično zmogljivost bencinskega motorja, vendar s porabo (plin + elektrika), primerljivo s porabo dizelskega motorja, z izjemno linearno močjo in res sijajnim pospeškom.

PRIKLJUČNI HIBRID 205 Kw (275 KM)

Najmočnejša različica v modelni paleti glede zmogljivosti in stopnje elektrifikacije bo ekskluzivni priključni hibrid Q4 s 205 kW (275 KM).
Napredni hibridni sistem združuje 1,3-litrski turbobencin MultiAir za zagotavljanje oprijema na sprednjih kolesih – z električnim motorjem, ki poganja zadnji kolesi. Sistem ima 15,5 kWh baterijo in zagotavlja skupno moč 205 kW (275 KM). Zaradi tega gre za najbolj športno ponudbo v tem razredu s pospeškom od 0 do 100 km/h v samo 6,2 sekunde.
Različica priključnega hibrida bo opremljena s štirikolesnim pogonom Q4 za neprimerljivo raven varnosti in užitka v vožnji. Tonale Q4 bo najučinkovitejši priključni hibrid v segmentu C-SUV z dosegom v električnem načinu do 80 km v mestnem ciklu in več kot 60 km v kombiniranem ciklu. V imenu največje učinkovitosti, polno polnjenje baterije traja 2,5 ure, če uporabljate hitri polnilnik s 7,4 kW.

NFT DIGITALNI CERTIFIKAT »WORLD EXCLUSIVE«

Na modelu Tonale je prvič predstavljena tehnologija nezamenljivih žetonov (NFT), prava inovacija v avtomobilskem segmentu. Alfa Romeo je prvi proizvajalec avtomobilov, ki je avtomobil povezal z digitalnim potrdilom NFT. Na podlagi tehnologije Blockchain (zapis servisne zgodovine z verižnimi bloki) lahko NFT registrira podatke o vozilu, da ustvari zaupno in nekoruptivno evidenco življenjske dobe vozila. Na trgu rabljenih avtomobilov bo certifikat NFT predstavljal dodaten vir kredibilnosti za lastnike ali trgovce, na katerega se lahko zanesejo.

Z AMAZON ALEXO SE POČUTITE KOT DOMA

Novi Alfa Romeo Tonale je opremljen z vgrajenimi funkcijami glasovnega pomočnika Amazon Alexa, da se lahko počutite, kot da nikoli niste zapustili svojega doma.
Uporabite ga lahko neposredno iz voznikove kabine, pri tem pa ne izgubite pozornosti na cesti, za dodajanje artiklov na svoj nakupovalni seznam, za predloge o bližnjih zanimivostih ali za nadzor sistemov, za upravljanje žarometov, ogrevanja in vseh drugih povezanih naprav.

*Amazon, Alexa in vsi povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njenih podružnic. Glasovna storitev Alexa je na voljo samo na radiu z navigacijskim sistemom.

Z AMAZON ALEXO STE VEDNO POVEZANI

Svoje vozilo lahko upravljate in spremljate tudi preko domače glasovne storitve Amazon Alexa. Samo prosite za prejemanje posodobitev o statusu vašega vozila v realnem času, stopnji polnjenja in goriva, najnovejši lokaciji avtomobila in še mnogo več.
Poleg tega je novi Tonale pripravljen ponuditi storitev dostave v avtomobil**. Zahvaljujoč tej storitvi lahko izberete vozilo kot kraj za dostavo paketov, ki jih pričakujete, tako da odklenete vrata in pustite, da jih kurir pusti v avtomobilu, in to popolnoma varno.

*Amazon, Alexa in vsi povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njenih podružnic. Glasovna storitev Alexa je na voljo samo na radiu z navigacijskim sistemom.

**Naslednja razpoložljivost.

MY ASSISTANT

Vedno na voljo, ko ga potrebujete. S preprostim pritiskom na gumb lahko v primeru težav takoj dobite podporo. Prejemate lahko tudi mesečna poročila o stanju vozila, da boste zmeraj na tekočem o stanju vašega avtomobila.

MY REMOTE

S svojim vozilom komunicirajte tudi na daleč prek pametnega telefona, pametne ure in glasovnega pomočnika. Daljinsko upravljanje vam omogoča, da nadzirate, ali so vrata in prtljažnik vašega Tonale odprta ali zaprta, zaklepate in odklepate vrata ter prižigate žaromete, da najdete svoje vozilo na parkirišču.
Zahvaljujoč iskalniku vozil »Vehicle Finder« lahko prek mobilne aplikacije My Alfa Connect vidite, kje ste parkirali svoj Tonale, ter lokacijo v realnem času, z Eco Score pa boste izboljšali svoj slog vožnje. Poleg tega, če imate domačega pomočnika, lahko pošljete navodila in dobite informacije o vozilu od doma.

MY CAR

Paket My car vam pomaga spremljati splošno stanje vašega vozila Tonale kadarkoli in kjerkoli. Preverite stanje goriva, števec kilometrov in prejemajte neposredna obvestila o vzdrževanju vozila neposredno iz informacijsko-razvedrilnega sistema, mobilne aplikacije My Alfa Connect, pametne ure, glasovnega pomočnika ali z internetnega spletnega portala.

MY NAVIGATION

Pridobite informacije v realnem času o prometu, vremenu in kamerah za merjenje hitrosti na vsakem potovanju. My Navigation vključuje tudi iskalnik parkirišč in bencinskih črpalk ter dinamično kartiranje dometa, da zagotovite, da boste vedno imeli dovolj goriva, da prispete do želenega cilja. Vsi zemljevidi bodo samodejno posodobljeni »po zraku«.

MY ALERT

My Alert je izbirna storitev, ki jo lahko kupite na spletnem portalu My Alfa Connect in vam bo v aplikaciji poslala potisno obvestilo v primeru suma poskusa kraje vašega Alfa Romeo Tonale ali če ga odvlečejo brez dovoljenja. V primeru kraje pa se lahko obrnete neposredno na temu namenjen center za pomoč. Po vložitvi policijskega poročila se bo aktiviral sistem za sledenje in posredoval lokacijo vozila.

MY Wi-Fi

Izboljšajte svojo internetno izkušnjo z izbirno storitvijo My Wi-Fi, ki jo poganja UBIGI. Aktivirajte storitve, da bo 8 naprav vedno povezanih z dostopno točko 4G LTE Wi-Fi. Ko je aktiviran, povežite svoj Tonale z glasovno storitvijo Amazon Alexa* za interakcijo s pametnimi domačimi napravami, predvajanje glasbe, iskanje zanimivosti in pošiljanje naslova neposredno v vaš informacijsko-razvedrilni sistem.

*Amazon, Alexa in vsi povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njenih podružnic. Glasovna storitev Alexa je na voljo samo na radiu z navigacijskim sistemom.