ZA SIMFONIJO MEHANIKE IN ČUSTEV

Alfa Romeo Giulia združuje oblikovanje, moč in inovacije, vse zahvaljujoč naboru patentiranih tehnologij in uporabi lahkih materialov za edinstveno in nezgrešljivo vožnjo. Sistema Q2 (pogon na zadnji kolesi) ali Q4 (štirkolesni pogon) in integriran zavorni sistem (IBS) se obdelajo v realnem času s pomočjo sistema Alfa™ CDC (Chassis Domain Control).

SISTEM ALFA™ DNA

D, način Dynamic, za športno vožnjo. Motor in menjalnik puščata dovolj prostora za uživanje v športni vožnji, povečan je oprijem cestišča v ovinkih in občutljivost stopalke za plin med pospeševanjem.

N, način Natural, s standardnim odzivom motorja in menjalnika ter z udobnejšo nastavitvijo vzmetenja. Ta način je popoln za vožnjo po mestnih ulicah in avtocestah.

A, način Advanced Efficiency. Za vse tiste priložnosti, ko želite dati prednost učinkovitosti pred zmogljivostjo. Ta način vam omogoča kar največje prihranke energije in nižje vrednosti emisij.

VZMETENJE ALFA™ LINK

V celoti iz aluminija izdelan sistem vzmetenja Alfa™ Link zagotavlja odlično vozno dinamiko in edinstveno vodenje.
Spredaj sistem z dvojno nihajno roko in polvirtualno krmilno osjo ohranja kolesa v popolnoma pravokotnem položaju glede na cesto tudi v najzahtevnejših ovinkih. Zadaj sistem Multilink s štirimi in pol vodili predstavlja najboljšo kombinacijo bočnega oprijema pri zavijanju in ravni udobja tudi na neravnih cestnih površinah.
Sistem aktivnega vzmetenja Alfa™ Active Suspension dinamično prilagaja odziv vzmetenja glede na vozne razmere in način, izbran z izbirnim stikalom Alfa™ DNA. Ta tehnologija omogoča nastavitev mehkejših blažilnikov za udobnejšo vožnjo ali bolj togo nastavitev za večjo natančnost pri športni vožnji.

POGON NA ZADNJI KOLESI/PORAZDELITEV MASE

Odlična vozna dinamika modela Alfa Romeo Giulia je rezultat posebnega oblikovanja. Med njimi je vgraditev sprednjega vzdolžnega motorja, povezanega z zadnjim pogonom, ki zagotavlja popolno porazdelitev mase. Dodana vrednost tega je izjemen užitek v vožnji.

AERODINAMIKA

Giulia dosega koeficient zračnega upora (Cd) 0,26. To potrjuje izjemno predanost razvoju aerodinamike ter stalne in temeljite preizkuse v vetrovniku. Raziskave so omogočile razvoj in sprejemanje najnaprednejših tehničnih rešitev: zlasti aerodinamična oblika podvozja, ki izboljša pretok zraka pod vozilom, in aerodinamično upravljanje pretoka zraka na zadnjem delu, prispevata k zmanjševanju vrtinčenja zraka, kar izboljša dinamično učinkovitost.

ŠTIRIKOLESNI POGON Q4

Vgrajeni pogon s tehnologijo štirikolesnega pogona Q4 združuje največjo varnost in vrhunske zmogljivosti, z idealno razporeditvijo sprednje in zadnje osi v realnem času glede na dejanske pogoje na cesti in ukaze voznika.

NAJNOVEJŠA GENERACIJA NAPREDNIH SISTEMOV POMOČI ZA VOZNIKA

Alfa Romeo Giulia mojstrsko obvladuje ravnotežje med užitkom v vožnji in najsodobnejšimi samodejnimi sistemi za doseganje druge stopnje avtonomne vožnje. Giulia je zdaj opremljena s sistemi, ki inteligentno spremljajo okolico vozila, ne da bi pri tem odvzeli užitek vožnje.

SISTEM ZA POMOČ PRI ZASTOJIH NA CESTI IN SISTEM ZA POMOČ NA AVTOCESTI

Zahvaljujoč kombinaciji delovanja aktivnega tempomata (ACC), sistem za pomoč pri zastojih na cesti (Traffic Jam Assist) in sistem za pomoč na avtocesti (Highway Assist) – ne samo da avtonomno upravljata hitrost vozila, da ohranite varnostno razdaljo do vozila spredaj – ampak tudi pomagata, da ostanete na voznem pasu, tako na mestnih ulicah kot na avtocesti.

SISTEM ZA OPOZARJANJE NA MRTVI KOT

Da se izognete stranskemu trčenju z avtomobili na sosednjih pasovih, vas bo sistem za opozarjanje na mrtvi kot opozoril z vizualnim znakom in aktivno prevzel nadzor nad volanom.

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Zahvaljujoč sistemu za ohranjanje voznega pasu vam Alfa Romeo Giulia pomaga, da ostanete na pravi poti. Če se vaš avtomobil nehote približa robu voznega pasu, sistem aktivno poseže, da ostanete znotraj svojega voznega pasu.

AKTIVNI TEMPOMAT (ACC)

Aktivni tempomat (ACC) vam omogoča, da ohranite stalno varnostno razdaljo do vozila pred seboj, pri tem pa vam ni treba stopiti na stopalko za plin.

SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Giulia je opremljena z najsodobnejšim sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in inteligentnim nadzorom hitrosti, ki voznika opozori na spremembo zakonske omejitve hitrosti. Če je aktiviran inteligentni nadzor hitrosti, se hitrost samodejno prilagodi z dotikom tipke na volanu.

SISTEM ZA ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika zazna utrujenost osebe za volanom Giulie tako, da ves čas spremlja voznikov slog in dolžino potovanja, ter ga opozarja z znaki in simboli skodelice na zaslonu TFT.

LE Z ENIM DOTIKOM

Nekaj preprostih, intuitivnih in neposrednih gibov. Tako boste v vožnji z Giulio uživali, ne da bi vas pri tem kaj zmotilo. Nov informacijsko-razvedrilni sistem je popolnoma preoblikovan in opremljen z ekskluzivnim 8,8-palčnim zaslonom na dotik.

ANDROID AUTO

Najbolj uporabna aplikacija za vaš pametni telefon Android, neposredno na zaslonu na dotik. Da ostanete povezani, ne da bi pri tem odvrnili pozornost s ceste.

APPLE CARPLAY

S sistemom Apple CarPlay lahko s pomočjo informacijsko-razvedrilnega sistema v vozilu Alfa Romeo Giulia uporabljate vse funkcije in aplikacije svojega iPhona, ne da bi pri tem odmaknili roke z volana.

PAMETNI TELEFON

Pametni telefon povežite s pomočjo sistema Bluetooth, če želite preprosto opravljati telefonske klice, pošiljati in prejemati SMS sporočila ali poslušati glasbo, pri tem pa ohraniti roke ves čas na volanu.

PRIPOMOČKI/DOMAČA STRAN

Informacijsko-razvedrilni sistem z interaktivnimi pripomočki so preprosti za upravljanje in pripravljeni za takojšnjo uporabo.

NAVIGACIJSKI SISTEM

Navigacijski sistem z optimiziranim vmesnikom je zelo enostaven za uporabo in zagotavlja edinstveno izkušnjo v vožnji.